• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GARFIELD: No hořák je kalibrovanej na Německých 50 mbar, takže na tu naší CZE PB lahev dám ten regulátor na 50 mbar místo českých 30 mbar a budu v pohodě, ne?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GARFIELD: 29 a 32 značí co? Regulátor? Hořáky jsou tuším bud 50 nebo 30 a podle toho se volí regulátor. Může být že jsou zde odchylky v řádu jednotek a pokud byl původně 29 a ty tam posíláš větší tlak tak je jasny ze to hoří víc.

Pokud však máš svou ooni i s hadici stačí jen redukce na závit bomby. Ten regulak si tlak zreguluje. Není třeba kupovat a měnit hadici. Je to desnej voser.

Eurosada pro připojení plynových lahví - Nomádem.cz
    https://www.nomadem.cz/eurosada-pro-pripojeni-plynovych-lahvi_z927/
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    KARLOSK: over si, zda na tu redukci nebude kalibrovanej ten horak.

Ja daval na ooni z 29 na 32 nebo kolik. A prijde mi, ze to hori daleko vic nez na tech 29. V nemecku je ten rozdil jeste vetsi. Ooni support mi take rikal, ze na NZ pec mi nemuze poslat CZ redukci. Ze to tak nefunguje. (a ty se v CZ koupit daji)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Mám takovej trochu problém, kterej mi tu jistě pomůžete vyřešit.
    Rozhodl jsem se pro Gozney Arc, ale neposílají ji k nám. Mám ji objednat v Německu? Redukci na plyn tu seženu, to už jsem se díval.
    GREGI
    GREGI --- ---
    SKFET: jo bude se ti to i mnohem liop delat protoze na mastnejch rukach to krasne klouze:) posli pak fotky a dojmy
    SKFET
    SKFET --- ---
    GREGI: tak s tema bublinama jsem to delal. Jen jsem tam zbytecne pridal napred misto oleje mouku a potom misto hruby hladkou. Fungovalo to, ale do příště se to vychytá. Díky za typy
    GREGI
    GREGI --- ---
    SKFET: SKFET: jj koule se uz nesmi porusit, dela se tak ze tu lepkovou vrstvu z testa musis pretahnout kolem cele koule a uzavrit aby to drzelo vsechen vzduch a melo to pak ty spravne puffy okraje:) Spravne kdyz udelas testo tak z nej vlasntne udelas taky jednu velkou kouli aby si tam mel tu lepkovou vrstvu jednolitou kterou pak pretahujes na koule. Snad je to jasny blbe se to vysvetluje:D Jinak osychani olej zase tolik nepomuze ono si ho to testo docela rychle vtahne, nejlepsi je proste potravinova folie na to
    SKFET
    SKFET --- ---
    GREGI: jojo, ale vsechny procesy od vylejvani testa az po koulování i plackování sem to delal s hladkou, místo oleje a hrubý/semoliny abych nelepil. Nejak to fungovalo, ale priste zkusim tenhle postup. (Zaroven to dava smysl pac mázlý olejem nebudou osychat)Taky jsem zkousel par test zmensit, ale jak je to v kouli takje krájení no go
    GREGI
    GREGI --- ---
    SKFET: Ano presne tak:) Koule delas?
    SKFET
    SKFET --- ---
    GREGI: jen teda shrnutí; kdyz dostavam testo z misky a nasledne ho krajim na na naolejovanej podklad a az kdyz delam placku tak si pomáham hrubou moukou a na lopatu aby to klouzalo taky hrubou?
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    LIVE_RUSTY: Jo pro podsypavani byl prechod z hladky na hrubou mouku game changer. Doporucil bych ti koupit si derovanou sazeci lopatu… nekdo tu nedavno postoval jednu z lidlu za asi 200kc.. vetsina ty mouky ti pri nabrani pripraveny pizzy propada dolu a do pece se ji dostane malo..

Ja mam kuchynskou linku s takovou hrubou strukturou takze na ni mam hozenou velkou silikonovou podlozku/val a delam to vse na tom..
    LIVE_RUSTY
    LIVE_RUSTY --- ---
    Ahoj, děkuji za rady před časem ohledně nákupu pece, nakonec jsem odlovil tu elektriku Philco z amazonu s jiným brandem za total nonsense price a jsem teda nadmíru spokojený!
    Pizzou se tedy nějaký čas už zabývám - ale v troubě :-/ a vesměs točím těsto od Vita
    https://www.copymethat.com/r/Hi4jgEqaw/the-perfect-pizza-dough-by-vito-iacopell/?cntry=CZ

Teprve až v peci to teda dostalo tvar a vzhled se kterým jsem spokojený. Peču na 450 nahoře 400 dole cca dvě minuty.

Co se týče mouky zkoušel jsem 5Stagioni a OK, ale při ruce mám Kaufland a tam kupuji Pizza mouku z Věrovan a ta je na fotce a také OK, černá pernerka také OK. Zkoušel jsem úplně obč hl mouku, ale to prostě nejelo.

* S pecí se ukázaly nové komplikace - peče se to kurevsky rychle a nestíhám :-D
    * První pečení byl PAIN, lepilo se mi to na kuchyňskou linku a když jsem to zní dostal, tak na lopatu. Při sázení do pece se mi zmuchlala a zahořela :-D
    * Podsypával jsem hladkou moukou, která se okamžitě stala součástí placky a neklouzala
    * Zahořelé kusy pizzy a popel jsem musel nějak seškrábat z kamene kterej měl 400C - pěkný oser.

Při druhém pokusu jsem podsypal hrubou krupicí, to už fungovalo lépe, ale zas udělalo na těstě strukturu.

Moje paní pak koupila Semolinu, ta klouže výborně a dá se s pizzou manipulovat.
    Tak jako každý jsem prošel několika slepými uličkami, ale pořád makám.

Jak řešíte popel na kameni? Já to seškrabávám dozadu do pece lopatou, po vychladnutí pak vyluxuju.

Díky všem moc za inspiraci :-)

GREGI
    GREGI --- ---
    Pizza from 19th Century Naples
    https://youtu.be/7oHqZbOjl48
    SKFET
    SKFET --- ---
    A ja vzal ten igelitovej pytel s moukou a vyhodil ho :D
    GREGI
    GREGI --- ---
    Ja to vzdycky vemu timhle https://www.ikea.com/cz/cs/p/videveckmal-kartac-na-myti-nadobi-s-davkovacem-jasne-zelena-90556702/ a ten pak necham ve vode a ono se to rozmoci:)
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    GREGI: Az parkrat vyperu tenhle hadr tak budu mit srovnani :) Houbicky i nejaky lepsi jsme zkousely prat, ale nikdy nevydrzely vic nez par prani a zacly se rozpadat.

Hele uvidime, treba jsme se chytli na marketingovej trik :) treba ne :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    FOSSIL666: hm nefunguje to tak i s houbickou?:D tu kdyz hodis do pracky taky se umeje:D
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    FOSSIL666: A jestli to bude vazne fungovat tak suprove jak vsude mozne psali, tak proc ne, kdyz to vydrzi dokud to nerozerves na kusy - coz jen tak nebude :)
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    GREGI: Taky jsem si rikal. Jsou v baleni dva a neni to na jedno pouziti. Kdyz je to zmatlany, vyperes a jedes dal..
    GREGI
    GREGI --- ---
    FOSSIL666: tpc 470 za kus hadru. Svet se fakt zblaznil:DD
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    Ja mam velkou silikonovou podlozku (val) kterej mam na lince a vejde se mi tam 6x 250g kouli a jeste zbyde misto na roztahovani, koule prikreju potravinarskou folii a diky cau.. kdyz jich delam vic, tak mam hlubokej plech kam dam pecici papir a zasypu hrubou moukou.. bochany, pres ne folii ale neni to ideal..

Misy atd necham chvili odmocit a pak normal rukou meju, jde to easy…

Moje zena co doma pece kvaskovej chleba (luxusni) si prala ted k narozkam na drhnuti zbytku testa tenhle zazrak, prej je to super truper ultra bozi, ale jeste nemela prilezitost to zkusit :)

Teiger – hadřík, síťka k odmývání těsta – Maškrtnica
    https://www.maskrtnica.cz/produkt/teiger-hadrik-sitka-k-odmyvani-testa/
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    SKFET: Tak to jsem jezdil asi na nějaký skromnější párty :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam