• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIHorkovzdusna friteza
    ENT
    ENT --- ---
    Mame Airfryer xxl a dela suverenne nejjednodussi a nejlepsi cely peceny kure. Krupava kuze a stavnaty prsa, v troube jsem tohohle nikdy nedosahnul. Troubu zapiname vyjimecne.

    Hodil by se nejakej “poradac” na rizky, neco ve stylu drzaku na talire do mycky, aby byl mezi nimi prostor a nelezely na sobe. Nema nekdo tip?:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Vcera jsem cistila vnitrek fritezy a povedlo se mi necim zajet pod nehet a ten si z te spodni strany proriznout tak, ze mi praskl do puli nehtu. Tomu rikam necekany uraz 😀
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SATOO:
    KASUMI: Podle nedoplatku za energie před pořízením HF a přeplatku po je to výrazná úspora. Teď jedu hodně pečení masa a zeleniny v troubě, ale úplně vidím, jak tím lítají prachy. (Ale některý věci co teď vařím v HF prostě neudělám).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: Na 180 mi to vychází plus mínus jako ve vodě - vejce mám většinou M. Takže na měkko 6 m u vejce z lednice, na tvrdo 10.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KASUMI: a tak to chápu, jen pozor, prý to umí i vybuchnout
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MOIRAIN: Hele chtela jsem to zkusit
    S malym lezoucim miminem ocenim, ze nechystam hrnec, vodu a nehlidam cas a proste to nekam vrhnu a zmacknu cudlik 🤷‍♀️
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KASUMI: dělat vejce v AF mi připadá v zásadě nesmyslný, když mám na sporáku už vychytaný způsob a naměkko budou za poloviční dobu
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Dneska jsem zkusila vejce na mekko
    Dve vejce na 150 st na nizsi vykon 11 min (automaticky program)
    Jedno bylo akorat, druhe trosku moc
    Priste to dam o minutu min a zloutek by mohl byt prijemne tekuty
    CHOCHA
    CHOCHA --- ---
    Přijde mi stejná jako ta z Lidlu, ale nemá ten válec. Já ji koupil v akci taky za 2k. A já jsem spokojenej.

    https://www.lidl.cz/p/silvercrest-kitchen-tools-digitalni-horkovzdusna-friteza-9-v-1-shf-1800-a2/p100357498?mktc=shopping&gad_source=1
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    co byste rekli na tuhle mrsku?
    https://www.alza.cz/rohnson-r-2852-12-l-levne-d9699542.htm#description
    me teda dost okouzlila... akorat na me jako singla je to dost velkej objem (12litru)... ale zas tam pak nacpu cele kure nebo a jeste hranolky a treba zapekat i zeleninu...
    ...vsechny ty mensi, co by byly vhodnejsi pro me, tak zas nemaji tolik tech pridavku a programu... a libi se mi to okenko... :O)
    velikostne se mi to do sektorky kuchyne pekne vejde, neni to vysoke ani 38cm... to je v pohode... ;O)
    ALE! vic oci vic vidi... vidite tam nejakou chybku? (jinak ten Rohnson ma na alze docela slusne recenze, i kdyz teda u jinejch stroju... tady nic neni, asi moc nove?)
    KURE
    KURE --- ---
    Solárko :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CHOCHA: Špízy aj menší kuře.

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MRTVYKOTE: Hmmm chleba ve vajicku 😍
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Dneska tenky hranolky 18 minut a bylo to maximum


    Jinak ja otocny valec nemam
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    Tak se taky přidám. Máme přes dva roky podobnou jako má Kochanska. Jede u nás několikrát denně neb jsme dva a velká trouba je na běžný provoz zbytečná. Navíc měsíc a půl bývá s námi ta horkovduška na cestách v autě jako hlavní vařič. Mražené krokety a hranolky jsou do 20min ale některé značky jsou výrazně lepší. Hodně v tom děláme různé zapečené chleby i ve vajíčku. No a na vegetariánské domácí placičky je to geniální - nerozpadají se,nafouknou se a maji křupavou krustu (základ z tofu nebo psyllia nebo Šmakounu), i jakékoliv vege polotovary jsou v tom mnohem lepší než na pánvi
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    zdravím,
    příběh mojí fritézy je naprosto z opačnýho spektra, než co tady ukazujete nějaký hi tech mašinky. Můj strejda si koupil fritézu, na krabici bylo napsáno TV products:)) a když s tim přišel domu, tak se mu smáli a on mi pak řekl, jestli bych jí nechtěl. Byl to jeden z těch dotazů, kdy dotazovanej nemá právo volby. Prostě se jí chtěl zbavit a tak se objevila o mě doma.
    Nejim moc maso, zkoušel jsem v ní připravovat různou zeleninu, ale moc mě to nenadchlo. Fritéza má dva knoby - jeden je teplota, kterou mám stále nastanenou na max a druhej je minutka.

    Ve svý podstatě jsou 3 potraviny, který v ní dělám:
    -hranolky/krokety. Jsou moc fajn. Dělám je z mraženýho polotovaru a záleží na volbě produktu. Některý stály za prd..
    (když se to tady řešilo, většinou jsou tak za 10 minut na talíři - ideálně je nechám předem rozmrznout)
    -pražený mandle. V průběhu pražení s tim košíkem co pár minut zaklepu. půl kila mandlí za 8-10 minut
    -falafel. Nedělám doma potraviny fritovaný v oleji a když jsem to zkoušel v troubě, trvalo to dlouho a bylo to značně vysušený. Někdy dělám kuličky, někdy válečky, je to náchylný na rozpadání, takže je tam nasládám, nechám je trochu opéct, aby držely tvar a pak je přeskládám, aby byly pravidelně opačený. Ty dělám odhadem do 20min

    CHOCHA
    CHOCHA --- ---
    FERRYH: jj v tom válci podle plnosti to tak bude. Děláme je docela tlustý.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FERRYH: Prosím tě, já teda HF zatím nemám, ale v troubě dělám mražený hranolky taky za dvacet minut. Je to jen marketingovej název, NENÍ to skutečná fritéza.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    hele, potvrdte nekdo ty dlouhe desitky minut na "smazeni" hranolek (domaci ze syrovych brambor)... opravdu dela nez 20-40 min?
    a co jine bramborove varianty? americke brambory a pod.

    jak dlouho se tam delaji predsmazene hranolky z kramu?
    CHOCHA
    CHOCHA --- ---
    KOCHANSKA_CH: dělám v něm špízy a jsou super. Nechápu že nás nenapadlo dát tu zeleninu do toho válce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam