• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F1GURK4Sport a cvičení - podpořme se navzájem
    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Dnes mi nějak neudělal telefon fotku. Tak příště. Procházka po ránu.

    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Dnes se žádný sport nekonal, protože jsme s kolegou bourali a stavěli komín u zákazníka. Začali jsme v7 ráno a skončili v 18h večer. Jsem KO. Ani oběd nebyl, jen svačina. Zítra bude sport 😁.

    EKG
    EKG --- ---
    Tak dneska jsem se nekochal prirodou, misto toho mi dodavala sily hadka na internetu. A zkratky se tak nejak nasly samy.

    NTR23
    NTR23 --- ---
    EKG: ČPZP má program Krokem pro zdraví a každý rok si můžeš vychodit 1000,-
    Každých 330000 kroku je stovka. Chodí se od ledna do konce listopadu. Letos už chodím třetí rok.
    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Ranní procházka.

    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    JOPS: O Strave vím, ale nemám ji. Mám nějakou německou apku, která plní vše co potřebuji. Zatím to funguje.
    JOPS
    JOPS --- ---
    a s behem drzim palce, ja jsem taky trochu zacal, ale zatim bida :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    respekt, ja si timhle prosel od zari minuleho roku. Zacalo to tim, ze jsme z kamaradkou jeli na kolech na horu Rip. A ja fakt odpadl po cca 50 metrech. Proste uplne KO a zbytek kopce jsem tlacil. Kamaradka odpadla o neco pozdeji. A tim to vlastne vsechno zacalo.

    Prisel jsem domu, stoupnul na vahu a plesk skoro 138kg. Hned jsem se nasral a omezil vsechno sladke a zacal se hejbat. Od zari do prosince, nekolikrat tydne na kole. Na fitko jsem se jeste necitil. Od cca unora jsem zacal honit sval. V te dobe uz jsem mel treba 20kg dole. V unoru jsem nebyl schopen udelat poctivej klik. Takze jsem zacal holcicima. V te chvili muj cil byl udelat cca 20 normalnich kliku. Coz se povedlo pomerne rychle, treba za cca 2 mesice kliky nebyly problem. Takze dalsi challenge je udelat shyby. No jsem ve fazi, ze uz udelam treba jeden, nebo dva shyby, ale je to fakt strasne vydrene, ale je to tam. Ale ted jak jsou vedra, tak na fitko z vysoka kaslu no a radsi si dam kolo a nebo s kolegy z prace jdeme treba 2x tydne na workoutove hriste (bleh, vlastni vaha je strasna svine :D, zlata cinka :D )

    No a zacatky ve fitku taky byla prdel. To zjisteni, ze jste fakt strasne slabi, ze jsem mel 30kg na bench a ja myslel, ze u toho chcipnu :D do konce roku chci dat 100kg, ale nevim, nevim, zatim jsem na 80kg.

    No a primarni cil toho hubnuti bylo vyjet Horu Rip na kole na jeden zatah a je to tam
    [JOPS @ Strava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)]
    fakt jsem se toho strasne bal, ale byl jsem tam s brachou a prej jedem, tak jsme jeli.

    a je to proste znat, nevim, jestli znas aplikaci Strava, ale jsou tam tzv segmenty, co jsou merene useky a kdyz porovnam moje "vykony" v kopcich tak je to trochu znat no.
    prumerna rychlost do jednoho kopce v roce 2023 a pak o cca rok pozdeji ten samy kopec :)

    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Fitko bylo a k tomu 8.5km chůze po okolí. Kotník dobrý. Neběhám, jen svižně chodím.

    ESMOKE
    ESMOKE --- ---
    KIA
    KIA --- ---
    F1GURK4: Pecka!

    Pro mě začíná byt takový safe space jóga. Tam opravdu nikdo nekouká, jak a co dělám. Maximálně mne opraví :)
    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    KUBAN88: Dnes jsem byl po dlouhé době (mnoho let) cvičit, takže zatím jen zlehka. Už jsem tam došel, tak už to zvládnu. Ten první krok bývá nejtěžší 😁.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    F1GURK4: spíše zkoušej 6 x 20 a s výrazně menšími váhy

    já se dal taky na cvičení, protože běh mě nebaví (ale stejně ho musím zařadit koncem měsíce), bohžel jsme si udělal ted na florbale výron kotníku (ejhle), včera jsem si dal na přehradě plavání v ledové vodě a pomáhá to

    a posilky jestli se bojíš, tak zkus najít třeba nějakou veřejnou venkovní, tam chodím já (plus ještě do firemní v práci) a to je v pohodě, do nějakého BBC fitness by se mi taky nechtělo
    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    VESTIGIA: Děkuji, až budu mít kotník v klidu určitě zkusím balanční cviky 👍. Ve fitku jsem dal 5 cviků po 3x15, pamatuju si ještě tu bolest, kdy jsem byl cvičit úplně poprvé a následují dny to bylo peklo.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    F1GURK4: jsi skvělej. Jen pozor, ať to nepřepálíš. A k tomu fitku, hodně lidí se tam bojí jít. Mají pocit, že na ně každý čumí a posuzuje jejich formu. Takže to, žes to nakonec dal, je super. I já se tam občas bojím a to jsem trenérka :-)
    Btw, na kotník je super plavání. I na celkovou regeneraci. Tak třeba budeš mít další tip na cvičení. A ve fitku třeba zkus BOSU podložku a vůbec balanční cviky.
    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Update: ve středu ráno jsem blbě došlápl a zvrknul jsem si kotník. Takže teď neběhám. Včera jsem si dal jsem jednu sestavu jógy, kterou cvičím už asi 2 měsíce, takže bez pohybu nejsem. Dnes jsem šel po mnoha letech do fitka. Dřív jsem cvičil docela dost a bylo to i na mně vidět. Pak jsem nějak přestal a už jsem se ke cvičení nevrátil. Dnešní cvičení mi vyšlo až na podruhé. Minulý týden jsem seděl v autě před fitkem a dovnitř jsem nešel. Nedal jsem to. Dnes jsem to zvládl. Jsem zvědavý co všechno mě bude zítra bolet. Díky všem, kteří dočetli až sem.
    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Dnes to bylo slabší. Ale dal jsem to.

    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Další den a další 3km a mnou.

    PAVIAN
    PAVIAN --- ---
    F1GURK4: staci teplakofka, co neprofoukne, ale dest je neco jinyho, no tak cile mas, nezapomen se po kilacku poradne protahnout, vydejchat.
    no tak drzim palce, na podzim do tance a se slecnou at to klapne!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam