• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F1GURK4Sport a cvičení - podpořme se navzájem
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    KUBAN88: A včerejší florbal - kdybych chodil 4x týdne tak nemusím řešit posilovnu apod - akorát doma by nadavali ze nejsem doma, jsem rad ze jsem si vydupal pravidelně úterý, potom cvičení - jinak aktuální váha 124kg :)))

    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    Tak já si dneska dal ráno cvičení a byl jsem splavenej dřív než jsem vyšel ze šatny - zítra chci zkusit poprvé běh od zranění před měsícem - florbal včera už super

    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Dnes jsem celý den makal na stavbě komína a na večerní běh jsem se musel trošku přemlouvat (kecám, nemusel 😄).

    JOPS
    JOPS --- ---
    KIA: hele ne, jeste se mi nestalo, ze by me nekdo dobehl. Teda ja beham trasy, kde jen tak nekdo moc nebeha, ale cyklisti me predjizdi, to ne ze ne :D a s nima nezavodim :D a zitra me ceka asi taky kadence... uz se tesim :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    KUBAN88: no tak si voe vezmes tricko, ti s trickem nemaji pekac buchet, to je prece jasny :D
    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Odcvičeno.

    KIA
    KIA --- ---
    Další Cadence drill s Jeffem. 1/3 běhů tento týden splněn.

    Taky to mate tak, že když nemáte sluchátka a slyšíte, že vás někdo dobíhá, tak že zrychlíte ? :D Bolí to. :D

    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    KUBAN88: To je právě motivace :)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    PODFUCK: když vidím ty postavy, tak nevím jestli někoho nalákáš na ten běh :D
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Ahoj všichni, 🏃‍♂️
    zveme vás na pravidelný charitativní výběh Letenských schodů, který se koná každé úterý ráno! Sraz je v 5:55 před Národním technickým muzeem na Letné, na adrese Kostelní 1320/42. Přijďte s námi aktivně začít den a podpořit dobrou věc – účastnický příspěvek na charitu je 100 Kč za osobu.
    Přidejte se k nám a pomozte nám společně přispět na podporu predcasnenarozenedeti.cz. Těšíme se na vás!

    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    VRBIK: No zhruba od 24 jsem se dala na poradne jezdeni. Mela jsem tenkrat kolem 100 kg a vubec zadne svaly. Po koureni taky extremne zkraceny dech. Zadny sport jsem predtim nikdy nedelala.
    Tenkrat jsem zacla jezdit kdyz byla v Praze povoden (2002) a nejezdilo metro. Potrebovala jsem jet do prace a tramvaji to bylo 90 minut. Na kole 30 minut. Jezdim teda jak vic 20 let.
    Pak jsem zacla jezdit s turistama. Vylety treba 100-150 km, ruzne po CR. Zkusila jsem i MTB zavody, ale vzdycky to bylo nekde uprostred.

    Od 2018 mam silnicku a i Stravu. Jezdim ted hlavne endurance, ne vykon. Delam ctvereckovani (viz [Čtverečkování, Tile hunting] ) Tam je potreba vydrzet v sedle cely den a hlavne neumrit mimo civilizaci nekde v kopcich :)

    Dala jsem si cil aspon 200 km tydne a zatim je to takovy kompromis mezi bolavymi koleny a nejakou aktivitou. Kdyz je pekne, tak dam i 400 km tydne, ale dva takove tydny po sobe uz telo nedava.


    JOPS: Ano, potesi :) Podvedome se snazim porad setrit telo, protoze vek / kolena a jezdeni na objem. Takze kopecky stale jedu na lehke prevody.
    Driv jsem jezdila na MTB po rovince 35 (ne prumerka, proste jen pri ceste do prace nekde v Podoli), pak to s vekem zaclo klesat na 27 a kolem veku 35-40 jsem zacla byt rada za 25 km/h :) Pak prisel covid a s tim +10 kg nahoru. Pak konstantni HO, dalsich +10 kg nahoru a pak to slo vsechno do kytek :(
    Silnicka te zrychli no. Nemuzu uplne rict o kolik, protoze s tou promenlivou vahou a vekem to proste nejde nejak exaktne rict. Supersport to ale urcite neni :) Mam hlinikovy ram, ale je fakt, ze bez prislusenstvi je kolo pod 10 kg.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    WEWERKA: jak dlouho vlastně jezdíš? A začínala jsi jezdit z 0, nebo jezdíš konzistentně od mala? Tvoje výkony mi přijdou dost obdivuhodný. Já mám při 100 W pocit, že za chvíli umřu
    JOPS
    JOPS --- ---
    WEWERKA: to potesi vid takovejhle progres :)

    ja kdyz zacal jezdit a pouzivat aplikaci STRAVA, tak jsem udelal jeden segment, ,mezi dvema vesnicema, kterej je tak trochu mirne do kopce (zadne drama stoupani a ma to cca 2,3km). V zacatcich jsem to jezdil prumerkou kolem 20km/h. Dneska tam jezdim 30km/h a ano, prijedu nahoru udejchanej, ale to jsem jezdil udejchanej i s tim prumerem 20km/h, kdy jsem se snazil porad prekonat sebe :D


    ja naposled na silnicce jel asi v 15 letech na Favoritovi :) a jak rika muj sef, kdyz si z horskeho kola presednes na silnicku, tak to je jako presednout z dobreho auta do super sportu.

    A kdyz vezmu, kolik segmentu je na cyklostezce Melnik - Racice a zpet a na nekterych mam i docela slusnej cas na MTB, tak to proste musim zkusit, jakej to je rozdil na silnicce. Prej silnicka prida cca 5km/h.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Ja to nechapu, ale mam z toho radost. Mela jsem par let prumerku na silnicce 18-20 (obezita). Pak dlouho kolem 20-22 a tedka si dam Ricany nahoru na Tehov s prumerkou 25.
    To mam jeste po sobotnim vyletu nahore 3 kg, protoze mi telo zadrzuje vodu. Mela bych teda jezdit pomaleji.

    DAN_F
    DAN_F --- ---
    JOPS: Tak to asi budeš muset začít ještě dřepovat :)
    KIA
    KIA --- ---
    KIA: (Pardon za tolik slov “opravdu” v textu. Jsem to po sobě očividně moc nečetla (facepalm))
    KIA
    KIA --- ---
    JOPS: Doufám v podobný efekt a “problém” u kratas!:D

    Hele k tomu běhu :) - jsem to plánovala viz obrázky, je tam napsáno metodou Run Walk Run a k tomu je v plánu mezi videy článek, který říká jak a kolik zvolit. Já nedám 60s běhu v kuse, tak jsem dala takové své maximum zatím, a to 40s :) a teda, opravdu jsem to tím stylem zabehla. Hlídala jsem si přesně vteřiny a bylo to opravdu dost na hraně mých možností. Myslím, že mě tohle opravdu posune :)

    Ke kadenci - tyjo, to pak chápu, to je jiné tempo než mám já :D já abych splnila 165-170 kadenci, tak je to 5:00-5:30/ km :D. Takže, raději 30s utrpení a “sprintu” než 800m s vyplazeným jazykem :D

    Naštěstí mám cyklostezku vedle domu, takže délka dlouhá kolen 10km mi zatím opravdu bohatě stačí :D

    A taky, aspoň třicet minut po běhu nemá smysl jít do sprchy. Protože proste potřebuje člověk druhou :D

    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Prvních 7,3km nového měsíce.

    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    Sobotní výšlap na Lysou.
    Cestou zpět jsme potkali velmi opatrně našlapujícího pána, který se účastnil 101 kilometrové B7.

    JOPS
    JOPS --- ---
    S mladejma puškama na nohejbalovém turnaji. Musím se pochválit, ale asi jsme je docela dobře vychovali 🤣 Radost s nima hrát 👍🏻

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam