• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F1GURK4Sport a cvičení - podpořme se navzájem
    Příspěvky a fotografie uživatelů při začátcích cvičení, a i samozřejmě všech dlouhodobě cvičících uživatelů, kteří chtějí třeba jen palcem podpořit úsilí začátečníků, udržení dobré mysli a hlavně to nevzdat.
    rozbalit záhlaví
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    WEWERKA: Máš pravdu. Jen jsem si představil cestu do rodného města (70km) a jedu-li na motorce, je to hezká projíždka. Na kole bych si ji, bez treninku, tak neužil:)

EMAET: nebo je to známka toho, že to neflákáš ;) !
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    CHOSE_: Pri tomhle pocasi proste nemuzu sedet doma, ze jo? :) Tak po praci vyrazim. Dneska start v 16:30 a dojela jsem kousek po setmeni. Ale vetsina rovinky, pres Jesenici do Vranyho a pak podel Berounky do Let na otocku.

Jinak mi to neprijde jako neco uzasneho. Jen mam proste najeto a telo potrebuje vic km. Driv jsem mela prumernou tepovku 135 a dneska koukam 107. Jsem se jen trosku posunula. Kdyz budes pravidelne jezdit, tak za chvilu budes davat 100 km s prehledem. Viz treba co tu dela Jops nebo Finson, taky s kolem zacinali a ted davaji uplne jine vykony.
    Zase na druhou stranu neudelam poradne ani klik a behani by me asi zabilo.

Podivej se treba co jezdi kazdy den Katka viz jeji dnesni jizda https://www.strava.com/activities/12436438109
    I kdyz je teda pravda, ze ona je spis prirodni ukaz. Najede rocne pres 50 000.
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    EMAET: Nejsi jediná)) vypozoroval jsem na sobě, že s věkem pod sebou taky nacházím loužičky.lol
    A to jsem ještě před pár lety potřeboval ručník až po trenčusu; do sprchy. Teď ho použiju už po 8min warmupu..
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    WEWERKA: Zas takových km :D (ten smail má vyjadřovat němý úžas). To se jezdíš jen tak projet po práci?

Můj rekord byl na horským v cca 10 letech na jižní Moravě 87 km za 14?hod (v doprovodu rodičů a se zastávkami na košt). Od té doby jsem se ani nesnažil obdobnou vzdálenost naplánovat, natož ujet.
    Na silničce se ty km sbírají jedna radost. Když vidím ty tvé výkony:)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Ja jsem fotku udelala, teda kola a Vltavy aspon :)
    [WEWERKA @ Strava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)]
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    Já cvičil dneska doma výjimečně (cinky ze sklepa) a fotku jsem taky nedělal 😂😂😂
    EMAET
    EMAET --- ---
    Po 14ti dnech další zničující lekce TRX, taky bez fotky. Mám pocit, že jsem jediná, kdo má vždycky pod sebou louži potu.
    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Dnešní cvičení za mnou, bez fotky.
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    JOPS: Tak jsem si pro zajímavost také odcvičil. Intenzita tak akorát na počet cviků a času. Člověk má alespoň čas soustředit se na techniku.

Jinak jsem se o tom bavil s trenérem a prý cviky pouze na přímé břicho v takové zátěži může být až zdraví škodlivé, jelikož může časem docházet k diastazi.
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    JOPS: A pokud cvičíš správně, cvičíš břicho u každého cviku a není třeba cvičit břicho vůbec
    DEB
    DEB --- ---
    JOPS: vubec ne, dvacet minut a vsechny tyhle cviky je zbytecnej nesmysl, ale staci ti tri cviky, kde zapojujes celej core a deset - patnact minut, treba 3 serie po 30 x 3 cviky a postupne stupnovat intenzitu v prubehu tydne a cviceni
    EKG
    EKG --- ---
    JOPS
    JOPS --- ---
    PHOBOS99: takze myslis, ze tomu staci venovat treba 5-6 cviku a pak treba za dva dny to dat treba od 7 minuty, at tam je nejaka variabilita? :)
    DEB
    DEB --- ---
    VESTIGIA:
    KAIAFOX: slecna dela sphinx plank, a krome toho ze se trochu trese ho ma peknej
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    JOPS: myslím si, že to nedokážeš odcvicit v rozumné pravidelnosti tzn 1, nebo až 3x týdně, v tom vidím tu kontraproduktivitu, cvicit je potřeba pravidelně a tohle mi nepřijde udržitelné. Zbytečné je to v tom, že po první pár minutách už máš de facto odcvicino, svaly jsou vyčerpané a není potřeba jim dávat další stimul.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Tyto ale v rámci výzkumu si to odcvičim 🤣
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    VESTIGIA: Haha, zrovna dneska jsme u planku řešili ty nesecvaklý nohy.. chyba, velká chyba.
    Btw tohle jsem dřív taky cvičila, tyhle uhlazený sestavičky.. no, víc práce udělají komplexy a břicho maká i u tlaků, když to člověk neprasí a má trochu větší váhy.
    JOPS
    JOPS --- ---
    PHOBOS99: proc kontraproduktivni, aspon trochu zase cejtim brisaky :D
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    JOPS: dvacet minut jen na břicho je docela mazec a i ten interval je dlouhý, takže se fakt nemáš za co stydět. Já takhle dlouhé série nedávám, radši cvičím s lidmi bříška víc komplexně, ne izolovaně. Ale ty cviky, co slečna předvádí, jsou pěkné (ona teda taky) a hezky provedené. Výhradu mám jen u planků, tam bych ji malinko opravila, ale jinak to za mě patří k těm lepším videím, co jsem na YouTube viděla. Zkusím si to zacvičit a už teď vím, že mě to bude bolet a štvát 😄
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    JOPS: hlavně je to zbytečný, resp. kontraproduktivní
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Dneska pulka kolo a zpet jsem plavala :D Porad nemam na kole blatniky.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam