• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F1GURK4Sport a cvičení - podpořme se navzájem
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    KOCHANSKA_CH: taky mě to vždycky potěší (dvacet šest let dolů, to je super). I když to vůbec není, řečeno slovy klasika, směroplatné:-)

F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Dnešní cvičení proběhlo.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Garmin hodinky potěšily stařenku. :-)

JARMIK
    JARMIK --- ---
    KAIAFOX: Synek dělal rok KM, tak jsem ho vodíval na tréninky. Mám ke KM respekt, líbí se mi.

K etoketě aikidu taky patří výkřiky, sensei vyžaduje od nás i patřičnou agresivitu u toho a bojovnický přístup - snažíme se, ale je mi ho chlapce někdy líto, co tam má chudák za materiál:-)
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    CHOSE_: Aikido, povětšinou s pánama středního až hodně středního věku. Měl jsem z toho obavy, začal jsem v padesáti, nikdy jsem podobný sport nedělal. Ale už jsem třetím rokem v tom a euforický efekt možná spíš roste.

U mě to plné soustředění na volnočasovou věc probouzí největší uspokojení. Do toho etiketa japonské školy, kecy kumpánů a pohyb - ideál.

Podobné to mám se soustředěnou četbou náročného textu: 5am ale chybí ty věci kolem.
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    KAIAFOX: To je zajímavý. Lehke vibrace při výdechu, například “mmmmmmmm” aktivuje svaly pánevního dna a v podstatě je to skvělý stabilizační prvek. Dá se asi říci kdo u toho umi pořádně zakřičet je ideálně zpevnenej?
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    JARMIK: To mluvíš o sparingu? A co děláš?

Je zajímavé pozorovat, jak ten mozek funguje a v podstatě si vytváří rezistenci na jemu známé situace. Pak chce buď víc anebo něco nového, aby byl znovu stimulován a dodával do těla dané hormony.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    JARMIK: U KM jsou situace, kdy trenér vyloženě chce, aby cvičenec řval - nacvičovali jsme situace, kdy jsme museli řvát z plných plic/sprostě nadávat apod.. je zajímavý pozorovat, kolik lidí to nedokáže a sotva hýkne a kdo se do toho naopak umí opřít.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    KAIAFOX: U mě je bojové umění jediný sport, který s velkou pravděpodobností mě uvede do euforie. Dle mého tam hraje roli naprosté soustředění a že tam nejsem sám.

Běh fungovával takto v počátcích. Dneska mám euforii z běhu hodně výjimečně. Když jsem vycukanej, tak běh ale neškodí, aspoň mě mírně stabilizuje.
    EMAET
    EMAET --- ---
    WEWERKA: když já jsem ten typ, co tiše trpí a usmívá se u toho.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    EMAET: Nebo kolo. Tam muzes rvat cestou z kopce a nadavat cestou do kopce :)
    EMAET
    EMAET --- ---
    To zní jako něco, co bych chtěla zkusit!
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    EMAET: Sebeobranný systém IDF. Vymyslel to jeden slovenský žid :).
    EMAET
    EMAET --- ---
    KAIAFOX: co to je?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    EMAET: Na Krav Magu. Tam si i zmlatíš nějaký parťáky. Doporučuju ;).
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    EMAET: Několikrát jsem se přistihl, jak euforicky křičím také v lese; na motorce do helmy.
    Třeba při výjezdu ze zatáčky, kdy si poposednu dál na sedlo, hrudníkem se položím na nádrž, koleny ji (tu nádrž) pevně sevřu, podřadím, na stupačky dám jen špičky a .. přidám plyn. Asi vyplavení adrenalinu následovaného endorfinem. Tímto se také omlouvám lesní zvěři, nedělám to zas tak často :)
    EKG
    EKG --- ---
    EMAET: Ja delam ve skladu a obcas ve vyrobe. Takze se muzu prekrikovat s masinama. Nebo se preptej, kde ma nekdo zkusebnu, nejaky metalisti. Asi by to slo i nekde na fotbale, ale osobne by mi vadily davy. A fotbal...
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    EMAET: já chodím do lesa :-) V době největších krizí jsem se večer sbalila, šla na procházku a řvala na lesy nebo do polí. Omlouvám se zpětně všem zvířátkům a těm, co jsem vyděsila.
    JOPS
    JOPS --- ---
    V úterý jsem si šel zaběhat a nějak mě chytla krize na cca čtvrtém kilometru. Prostě se nechtělo, musel jsem chvilkami jít a pak patej kilometr už zase šel. A konečně mi Garmin pipl, že jsem dal 5km pod půl hodiny 🤣

EMAET
    EMAET --- ---
    EKG: to je zajímavá myšlenka. Kam se chodí řvát?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam