• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VRATENKA: ano, já jsem varovaný byl. jako chci říct, poslední co bych tu chtěl rozjíždět je nějaké stěžování si na to, jaké jsou ženy... spíš jde o to, že jsem byl vždycky v zásadě romantik a vztahování se k tomu druhému "já" bylo pro mě v první polovině dospělého života extrémně důležité (i když fakticky doopravdy nefungovalo, jak se ukázalo). V tomhle spíš chápu ty ženy, které třeba chtěly, ale partner ne, a nedokázaly ten vztah přerušit (dokonce jednu takovou znám).

Prostě si myslím, že tohle může docela souviset s poklesem porodnosti ve vyspělých zemích, protože prostě civilizace není nastavená na ten relativně trvalý komfort a pohodlí, kde se nespouští snadno nějaký ten stav "máme se rádi a teď je ten správný okamžik". Resp. většinu historie měli lidi děti zřejmě spíš náhodou a trochu omylem.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Ja som deti nikdy nechcel a mám partnerku, ktorá deti tiež nikdy nechcela, takže toto máme vyriešené uspokojivo.

Pre mňa to nebol hard requirement, keby som mal partnerku, ktorá by po deťoch hrozne túžila, asi by som sa s tým nejak zrovnal a asi by som aj urobil všetko pre to, aby som bol dobrý otec, ale sám som tú potrebu nepocítil nikdy (a navyše si úprimne myslím, že doviesť deti do budúcnosti, ktorá nás s najväčšou pravdepodobnosťou čaká, je ak nie rovno kruté, tak minimálne nezodpovedné).
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    XCHAOS: mě vlastně překvapuje kolik lidí otázku potomků nemá vyjasněnou, a tak nějak to rozhodnutí furt odkládají, nezabývají se tím, nemluví o tom s partnerem a pak jsou překvapeni, že ten druhý to vlastně má jinak. Me to přijde jako jedno z nejdůležitějších rozhodnutí v životě. A když se rozhodneš, že děti v životě budeš chtít mít, tak se podle toho zařídit, a když ne, tak to včas a jasně komunikovat s okolním světem, aby si případný partner nedělal plané naděje. Sama jsem tuhle část asi podcenila.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VRATENKA: tohle je strašně zvláštní. Já vlastně nikdy ani na chvíli nepochyboval, že děti jsou smyslem života. Ale zase odhodlat se v nějaký moment opustit partnerku, u které existovaly různé důvody, proč to viděla jinak, byl pro mě v příslušném věku problém.

Ve skutečnosti to ukazuje, že od jistého věku je tohle asi nejdůležitější parametr seznamování, akorát jsme kolem toho někteří chodili jako o horké kaše. Samozřejmě, že jsem vždy stál o nějakou inteligentní ženu a poslední, co jsem chtěl, bylo aby si myslela, že ji do dětí nějak nutím a nejsem s ní kvůli jí samotné a tak... no a pak je najednou pozdě.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Já myslím, že po této anketě [HOWKING @ Ženy, které nemají děti a muži se stejným stavem] dotyčnému došlo, že jeho tvrzení se zakládají jen na jeho výjimečně zpackaném osudu (který jej zformoval, do toho co je) a ne na obvyklé realitě běžných lidí.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Je mi skoro 40 a nemám děti, dobrovolně, nikdy jsem je nechtěla, nedávalo mi to racionální smysl, ale čekala jsem, jestli se třeba neobjeví nějaká irracionální touha - neobjevila. Kolem třicítky jsem si to i přinesla jako téma do terapie, snažila se to prozkoumat, protože mě trochu trápilo, že děti nechci, ale měla jsem pocit že bych je chtít měla. Tak jsem si akorát srovnala, že mít děti jenom proto, že "bych měla", je blbost. Dokonce jsem i žila s partnerem, který by děti docela chtěl, ale odešla jsem od něj. Teď žiju s jiným partnerem, který má dospívající dceru z předchozího manželství, která u nás tráví dost času a je to fajn, ale žádná touha po vlastním dítěti, ani teď nepřichází, tak už to tak zjevně zůstane. Budu holt spokojená cat lady :-)
    NEI
    NEI --- ---
    NEI: Další technická: RO jsem dnes ráno zrušila.

Šlo mi především o to se neustále necyklit dokola v přesvědčování o vlastním názoru na věc, ve které je přirozené a žádané, aby byly názory odlišné a různorodé.
    Přidala jsem tudíž nové pravidlo do záhlaví diskuze.

Protože nám tím zastavením nepříjemné výměny názorů bohužel diskuze trochu usnula, vítám nové příběhy a názory na dané téma.
    Prosím netlačit se vzájemně v emocích na kraj psychologické propasti.
    Nehrajeme si na to kdo má jedinou pravdu, pravda je většinou velmi relativní pokud nejde o přímo vědecky důkladně podložená fakta.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    LUSINDA: trošku to usnulo, ale určitě se tam dají minimálně vyfiltrovat důležité informace.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VESTIGIA: a není to tam mrtvé? 💜
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    NEI: není za co. Řekla bych, že pro ženy, co bezdětnost chtějí (třeba i výhledově) změnit je fakt dobré. ❤️
    NEI
    NEI --- ---
    VESTIGIA: Neznala jsem a je privátní, ale děkuji, zkusím.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Já myslím, že na řešení ivf a podobných věcí je tu lepší auditko
    [Tak co, půjde to? ]
    NEI
    NEI --- ---
    VERUSHKA098: Ok, asi detaily kdyžtak dořešíme klidně v poště.
    Děkuji za doporučení kliniky.
    VERUSHKA098
    VERUSHKA098 --- ---
    NEI: Jj, ale to jsou dva rozdílné postupy, obvykle dvě stimulace atd.
    NEI
    NEI --- ---
    VERUSHKA098: Můžeš mít ale zmrazená vajíčka i embrya, ne?
    VERUSHKA098
    VERUSHKA098 --- ---
    LUSINDA: Přesně tak, proto jsem pro sychr šla "jen" do těch vajíček a holt bych případně musela podstoupit proces stimulace jak kdyby nanovo.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VOIKUKKA: není. Ke všem těm úkonům podepisujes smlouvy a je tam důvod odběru. Tyhle úkony jsou hodně přísne.

Navíc pokud mrazis embrya tak musíš mít i u všech úkonů souhlas od partnera. Takže pokud podstoupis celý kolečko a on ti ke konci řekne smolik.....tak ty embrya nejdou vůbec použít. I při transferu jsou overene souhlasy s podpisem.
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    VERUSHKA098:
    LUSINDA:
    A je možné předem podstoupit kolečko pro dárce s tím, že primárně mrazí žena vajíčka pro svou potřebu, ale pokud by nechtěla nakonec z nějakého důvodu toto pro sebe využít, tak je muže darovat?
    Nebo to vůbec není možné?
    VERUSHKA098
    VERUSHKA098 --- ---
    Jinak, jak nad tím v průběhu dne dumám, dospěla jsem k uvědomění, že mám okolo sebe vlastně poměrně hodně žen, které jsou starší, nebo nemají ani partnera, natož šanci na prcka, a působí naprosto v pohodě. Zároveň je nesmysl si pořídit potomka zištně proto, aby se o nás ve stáří postaral, když vůbec netušíme, jestli se na nás jednou třeba nevybodnou :D Stejně tak sourozenci, původně jsem si malovala, že jednou budu mít dvě děti, aby to jedno nebylo v životě "samo", ale kde jsem brala tu jistotu, to taky nevím. A v neposlední řadě, jak už tu někdo zmínil, mám taky furt intenzivně pracující rodiče, kteří by na to hlídání neměli čas, nebo rodiče partnera (80 let), kteří už na to pro změnu nemají sílu. Musím se přiznat, že ani to zmražení jsem nikdy neměla v plánu. Vždycky jsem si říkala, že když to prostě nepůjde, tak to tak asi má být a bylo by proti přírodě s tím jakkoliv bojovat. Ale ve chvíli, kdy jsem se dozvěděla svojí AMH, tak jsem se rozhodla to podstoupit s tím, že si případně jednou řeknu, že jsem pro to aspoň udělala max, co jsem mohla...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: takhle to nemáme. Rodiče jsem měl za vzor dlouho, ono těžké nemít za vzor velmi aktivní vysokoškoláky, úspěšné prakticky ve všem, na co v životě sáhli.... právě spíš to, že jsem je měl za vzor, ale mohlo vést k tomu, že moje vztahy skončily, jak skončily.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam