HOWKING: tohle asi patří do pošty. v zásadě inteligence je podle mě něco, co by měli případně diagnostikovat jiní a ne co by si člověk měl diagnostikovat sám. Obecně, schopnost "hrát divadlo" (jakékoliv, v podstatě... v soukromí, v profesním životě, v společnosti, v politice...) je v naší kultuře poměrně vysoce ceněna a hodnocena, takže bych byl opatrný...
jinak jedna věc je být v oboru autoritou, ale druhá je nějak o tom nezávazně klábosit. To se týká myslím i tématu tohohle klubu. Ale víš co, ony si ho primárně založily ženy pro ženy, takže já bych to pojal trochu z odstupem a nezacláněl tu.
Muže i ženy co nemají děti lze klasifikovat zhruba do tří skupin: chtěli a nehodlají se s tím smířit, chtěli a smířili se s tím nebo se s tím snaží smířit, a nechtěli a nemají a nechtějí na tom nic měnit. V té první skupině se to dělí ještě na ty, co s tím můžou a nemůžou něco dělat, ale prostě může tam být postoj, kdy člověk prostě svého chování v mládí lituje a přemýšlí, co třeba měl udělat jinak. A to je můj případ. Prostě mám právo pokládat svůj život za chybný, a to třeba i vlastní vinou. Nemám žádnou povinnost to s úsměvem přijmout.