• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    XCHAOS: ale máš hustotu obyvatel v Brně 1750/km2 zatímco Island hele 3,8 na km2 :) a přece jen to Brňaáci asi potkají víc lidí z okolí a vůbec ještě :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GRANTORINO: Brno má asi tolik obyvatel, jako Island... just saying :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    XCHAOS: no tak vytáhnou zrovna Island, tam tu aplikaci teda docela chápu:))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Já to teda taky řešit nebudu, i když vlastně nevím co přesně :-) ale jinak na Islandu mají takovou mobilní appku, která jim ukáže, kdo s kým není příbuzný a vůbec tedy můžou pomýšlet na to mít spolu děti. Jako téma pro nezávaznou společenskou konverzaci je použití té appky jistě zábavné :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PALEONTOLOG: : já respektují, že dál to téma řešit nebudeš. Máš můj respekt :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HOWKING: zase bych to nepřeceňovala.... Ono když to vezmeš úplně do detaiu, tak většíma má někde nějakého společného předka z doby, kdy nás teď ještě nebylo 7,5 mil, ale teprve 1 miliarda ...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    GRANTORINO: Jakýsi smysl to plození má. Genetickou diverzitu. Je lépe aby každý pár měl jedno dítě a populace tím klesala, než aby jeden pár měl 8 dětí a sedm párů bylo bezdětných a populace klesala stejně.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GRANTORINO: však já si dobře všimnul, že každej mluví o něčem úplně jiným. dál tohle téma řešit nebudu, jsem hrozně rád, že to ty i xchaos dokážete respektovat :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: *drží
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Jinak třeba mne dost překvapilo, jak se obyvatelstvo na uzemi ČR drtí celkem tak nějak plus mínus stejně a že se odsunulo 3mil Němců žejo...
    PALEONTOLOG: jenže teď asi mluvíme každého o něčem jiným... Já mluvíme o počtu obyvatelstva celkově, což se pořád zvyšuje tak číslo. Opravdu není nutnej tlak na plození detii

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: ehm ehm já už dál tohle téma řešit nebudu, psal jsem to, respektuj to, dík

GRANTORINO: skutečnej reprodučkní věk je teda od stáří na dekády vzdálenej.

nerad bych auditko s lidskými příběhy zasíral bezbřehou filozofií, to musíte beze mě :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PALEONTOLOG: hodím sem jednu tabulku. Lidstvo je schopný se množit velice rychle, když na to přijde. Protože doba, kdy z deseti dětí jich osm nepřežilo do stáří, tak ta je pryč...

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: ehm, jestli pak ten úspěch nebyl spíš postavený na tom, že v kolektivu nejméně oblíbenou opičku tlupa ideologicky zmanipulovala tak, že sama počkala na smečku vlků, zatímco ostatní v klidu utekli různými směry. Myslím, že máš pohled na etiku našeho druhu je strašně antropocentrický...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: to by moh bejt další bod k diskuzi, ale už beze mě, že např. primáti mají evoluční úspěch založenej mmj. na solidaritě
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: většinou ty lidi řeší, kam ty děti odložit, aby se vůbec mohli chvíli věnovat i tomu svému životu, a tam se pak otevírá menší příležitost pro nás strýce :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: tak smysl života je z biologický stránky dospět, splodit a vyvést mladý, jenomže to platí pro druh, a tak se nabízí otázka, jestli je to jediný nutný hledisko, jestli taky nejsme taky trochu individuality. ale nechci se pouštět do nějaký filipiky, např. je stále aktuální otázka, co s životem, když děti už máš a zbývá ti ho ještě druhá polovina...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: ehm, rozmnožení je přímo v definici života jako takového (šutr se sám nerozmnoží, že). Takže ok, pokud chceš slovíčkařit mezi "smyslem" a "definicí"... jako prostě je to složitá otázka, ale faktem je, že jaksi nějaké prosté namnožení bez jasného plánu není u našeho živočišného druhu moc cool, a ty materiální, ekonomické či psychologické požadavky na životní situaci nebo partnery a partnerky prostě nejsou úplně snadno splnitelné, v dnešní době (vzájemné, ne jednosměrné - my muži jsme prostě idioti tak nějak od přírody, a nedá se s tím nic dělat... samozřejmě, kromě těch z nás, kteří jsou naopak příliš inteligentní, že... to je pak jiná)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: smysl života si přisuzujem sami, imho nic takovýho objektivně neexistuje
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: ano. na druhou stranu, pokud na zjištění, že je to smysl života, přijdeš příliš brzo, tak to může být taky problém. Protože život je možná nastavený tak, aby jeho smyslu nešlo dosáhnout... tzn. děti mají víceméně omylem ti lidé, pro které je smyslem života něco jiného, ale jako celek to kupodivu funguje.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CLAVEN: kdyby takhle uvažovala každá generace, lidstvo by tu dávno nebylo. tedy že lidstvo čeká nebo zažívá nějakej mega průser, to se vždycky odrazí na porodnosti, ale přesto se najdou lidi, kteří tu kárku lidstva táhnou dál...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam