• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: ano. na druhou stranu, pokud na zjištění, že je to smysl života, přijdeš příliš brzo, tak to může být taky problém. Protože život je možná nastavený tak, aby jeho smyslu nešlo dosáhnout... tzn. děti mají víceméně omylem ti lidé, pro které je smyslem života něco jiného, ale jako celek to kupodivu funguje.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CLAVEN: kdyby takhle uvažovala každá generace, lidstvo by tu dávno nebylo. tedy že lidstvo čeká nebo zažívá nějakej mega průser, to se vždycky odrazí na porodnosti, ale přesto se najdou lidi, kteří tu kárku lidstva táhnou dál...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NEI: hodně štěstí. My obyčejní ADHD, co nejsme AuDHD, zas takovou extrovertní potřebu sebevyjádření nemáme :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: tohle asi patří do pošty. v zásadě inteligence je podle mě něco, co by měli případně diagnostikovat jiní a ne co by si člověk měl diagnostikovat sám. Obecně, schopnost "hrát divadlo" (jakékoliv, v podstatě... v soukromí, v profesním životě, v společnosti, v politice...) je v naší kultuře poměrně vysoce ceněna a hodnocena, takže bych byl opatrný...

jinak jedna věc je být v oboru autoritou, ale druhá je nějak o tom nezávazně klábosit. To se týká myslím i tématu tohohle klubu. Ale víš co, ony si ho primárně založily ženy pro ženy, takže já bych to pojal trochu z odstupem a nezacláněl tu.

Muže i ženy co nemají děti lze klasifikovat zhruba do tří skupin: chtěli a nehodlají se s tím smířit, chtěli a smířili se s tím nebo se s tím snaží smířit, a nechtěli a nemají a nechtějí na tom nic měnit. V té první skupině se to dělí ještě na ty, co s tím můžou a nemůžou něco dělat, ale prostě může tam být postoj, kdy člověk prostě svého chování v mládí lituje a přemýšlí, co třeba měl udělat jinak. A to je můj případ. Prostě mám právo pokládat svůj život za chybný, a to třeba i vlastní vinou. Nemám žádnou povinnost to s úsměvem přijmout.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Lidi chodí do vztahů s přetvářkou a pak se diví, že se jim vztahy rozpadnou. To je zase problém pudů, pudy je nutí udělat cokoli aby byli v páru. Tedy i lhát o své osobnosti. A samozřejmě, ta přetvářka je pracná a nejde udržet věčně. Pak je konec.
    NEI
    NEI --- ---
    HOWKING: Aha, to je dobrý.
    To bych taky měla dělat.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Je to chování navenek takové, aby byla má pravá osobnost uvnitř zjevná. Odradí každého, kdo by ji nesnesl. (divadlo nejde hrát věčně). Kdo projde, u toho mám naději. (i když s mou osobností je ten filtr tak hustý, že naději bych vlastně mít neměl :D)
    NEI
    NEI --- ---
    HOWKING: Co znamená jen filtr?
    To je něco jako projekce vlastního vnímání světa do někoho cizího?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    XCHAOS: Jen filtr pane kolego, jen filtr. Už jsem moc starý na to, abych "hrál divadlo" v zájmu aspoň dočasného vztahu. Co říkám, to si myslím. (A jestli se tě dotkla kosmologoie, tak věz že ani já nemám odvahu v ní cokoli tvrdit - je to ten úplně nejtěžší obor celé fyziky. Musíš být expert jak na obecnou relativitu a gravitaci, tak na nejen kvantovku, ale celou teorii pole. Takové znalosti pokrývají téměř celou teoretickou fyziku a možná je na celém světě má jen 10 lidí v rozsahu ke kosmologii potřebném - v tomto pohledu je úsměvné, že "laici" si právě tuto oblast volí jako oblast zájmů a mají nadějí, že jejich názor může být nějak hodnotný. Ani názor většiny profesoru v tomto oboru valnou hodnotu nemá. Howgh)
    NEI
    NEI --- ---
    XCHAOS: Klidně se ptej, ale to už spíše v poště, protože se už příliš odkláníme od tématu tohoto klubu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NEI: jako neznám pozadí problému, ani ho z tebe netahám, ale přijde mi to jako jedna z nejzajímavějších otázek v celém tohle oboru. A to, aby to mohlo být hrazené pojišťovnou (když můžou být hrazené ty léky), to samozřejmě je zajímavé politické téma. Někdy mi to přijde podobné, jako kdyby lidi, co si jednou zlomili nohu, museli nosit sádru zbytek života...
    NEI
    NEI --- ---
    XCHAOS: Žádné takové prostředí v ČR neexistuje.
    Třeba v Bohnicích jsem to několikrát zkoušela se optat - být tam tak dlouho, dokud všechno nevysadím.
    To se mi pomalu vysmáli.
    Možná by tohle bylo realizovatelné v soukromé individuální léčbě v Berouně, kde to stojí myslím nějak 5-10 000 Kč/ den.
    Vezmu si hypotéku, abych mohla zkoušet vysazovat prášky?
    Asi ne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NEI: psychiatrie je velmi zvláštní odvětví medicíny. Oni prostě nemají v popisu práce ty léky vysazovat a udělat to bez jejich souhlasu je prakticky ekvivalent trestného činu... Faktem je, že nějaké chráněné prostředí by to chtělo, psychika není sranda, ale na tu samotnou nemožnost bude jednou podle mě nahlíženo obdobně, jako se dnes koukáme na léčbu rtutí nebo přikládáním pijavic.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: možná přesně tahle jemná arogance je důvod, proč s tebou žádná ženská nevydrží :-)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    HOWKING: Souhlasím. Taky mi to přijde jako hloupost. Realita nikdy nebyla lepší než je a bude. Něco dobré, něco špatné. Třeba je klimatická krize stmelí a budou se mít mnohem lépe než se máme my. Nikdy se nedá odhadnout jak bude, ale jedno platí vždycky. Je tak jak se lidé k sobě chovají.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Mě by taky přišel, ale ségra takového anděla sehnala. Je s ním 33 let.
    NEI
    NEI --- ---
    HOWKING: To mi přijde jako pohádkový mýtus.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Ale to tak přece není. Hledáš prostě hodného chlapa, který tě bude milovat i s tvou nemocí a který bude vědět, že ty miluješ jej i když to tak zrovna nevypadá. A dítě jak jsi řekla je "naše", tedy i jeho a jsou chlapi, co se umí a chtějí postarat. Prostě dobrý chlap je základ.
    NEI
    NEI --- ---
    HOWKING: Fakticky to je tak že bych musela vysadit zcela jedno ze tří farmak, které užívám, ale psychiatrička se na to dlouhodobě moc netváří a čas už není, takže proto zvažuju nechat si zmrazit vajíčka.
    Už jsem to probírala i ve specializovaném centru.
    Takže zatím mám názor dvou odborníků.
    Najít si chlapa tak, aby zvládal péči o miminko bez mé fyzické přítomnosti, nebo během mých výkyvů na ose a tak podobně, to už mi hodně sobecké přijde.
    Dám si inzerát, že hledám pracujícího otce pro naše dítě narozené přes náhradní matku? Nemyslím si. To není fér a takový vztah by byl dlouhodobě nevyvážený a žádný muž by to nezvládl.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Hele, možná konzultace s více lékaři. Pokud sama otěhotníš, tvé hormonální hladiny se změní a třeba bys zjistila, že těhotenství zvládneš s jinými a pro dítě neškodnými farmaky. Vždy se to dá zkusit, máš na to vlastně cca tři měsíce, kdy uvidíš, jestli to dáš a když tak prostě potrat. Spolehlivého chlapa jsem myslel spíš na pak. Asi nebudeš celý život psychicky stabilní (znám to od ségry) a tak je třeba aby byl někdo, kdo spolehlivě dítě sanuje. (ségra na takového chlapa štěstí měla - sám nechápu, že takoví samaritáni existují)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam