• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.
    3. Chodíme sem diskutovat pod svým skutečným id, neuznávám zde mulťáky.
    4. Nechodíme sem přesvědčovat bezdětné osoby o tom, že rodičovství je největší smysl života.
    5. Veškeré osobní spory řešte prosím v poště a pakliže to není možné, tak v jiné diskuzi, nebo ignorem.
    rozbalit záhlaví
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    IOM_NUKSO: mrkni sem:
    CUKI
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: narazela jsem na rozdil moralni. Tvuj argument nelecit je nemoralni (pokud se ten clovek chce lecit). Nenechat dite vzniknout mi nemoralni neprijde zatim, to je celkem velkej rozdil, aby to slo zobecnit, ze z pohledu prelidneni je to to samy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    NELLAS: A to je jako jediná cesta jak si udělat dítě? Pokud žena nebo muž nemá jinou šanci na plození, tak je asi lepší se vůbec nemnožit.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    IOM_NUKSO:
    RUZOVYKOLOUSEK: podle mě je to lichý argument. Nejsem nijak zvlášť velkou proponentkou ivf, jak je znám (laicky), ale to, jak vedete tu argumentaci, je fakt dost mimo.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    IOM_NUKSO: stejné je to v tom, že zvyšuješ počet lidí na světě "proti přírodě" :)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: v tom je rozdil, ze lecis cloveka, ktery uz pred tebou stoji a zije. S ivf vytvaris cloveka, ktery jeste neni a zatim nijak netrpi.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CUKI: Co eliminuje příroda? Buď se nechá oplodnit na klinice nebo sbalí debila v baru. To je ta tvoje příroda?

GRETKA: No vidíš, to oplodnění na klinice má samé výhody a sociální jistoty :D (Někdy si "otec" dělá na dítě nárok jen aby udělal naschvál matce, jinak ho to dítě nezajímá.)
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    CUKI: já se velmi obávám, že ty argumenty planetou a přírodou se dají použít na celé zdravotnictví. Proč očkovat? Proč léčit rakovinu? Je nás moc a to je přece příroda...
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    NELLAS: Ten rozdíl je, že anonymní dárce si nedělá žádné nároky, protože v zásadě o dítěti nic neví.

Žiji ve Francii a zde si samotné ženy mohou “vyrobit” dítě “samy” - díky IVF už pár let. Dělám preventivní prohlídky pro děti a už jsem takové děti poznala. Je tam trochu stres že když ta žena je fakt sólo tak když by se ji cokoliv stalo tak je dítě bez nikoho… stejně jako ty ženy co si pořizují dítě aby nějakému muži umožnily mít právo zůstat legálně ve fr… protože ty tu taky jsou. Muž se o to dítě nestará, to je přece ten tradiční způsob života 😂😒
    CUKI
    CUKI --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Konspirace v čem?

RUZOVYKOLOUSEK: To může ale ta pravděpodobnost je mnohem menší. Nějak jsem v tomhle asi dost "konzervativní", ale jsem pro přirozený výběr vajíčka a spermie.

Myslím, že tu zamořujeme planetu víc než dost na to abychom dělali takové věci.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    CUKI: btw "příroda" může eliminovat i přežití a uchycení embrya oplodněného in vitro.. jako, já mám pocit, že by bylo dobré se v problematice lehounce dovzdělat, bez urážky.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    CUKI: tak jestli myslíš, že je to konspirace, tak asi na tu debatu kašlu. :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Pokrývá nepokrývá. Jde o to že se to postupně a plíživě někam posunuje. A neřídí to nějaká touha udělat svět lepší, ale touha udělat někomu bohatší kapsu.
    NELLAS: Pořád to alespoň částečně eliminuje příroda.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NELLAS: Máš pravdu, že pokud někdo chce mít dítě za každou cenu, není v tom asi žádný výrazný rozdíl.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VERSONNENHEIT: A jaký je teda rozdíl mezi náhodným anonymním dárcem spermatu a tím, že žena teda sbalí kohokoli, kdo je ochoten mít s ní brzy dítě a pak zjistí, že jsou nekompatibilní (nebo že je to idiot, násilník, alkoholik nebo tak něco)?
    S tím anonymním dárcem se pak nemusí rozcházet.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Mně to akorát trochu vede k zamyšlení nad tím, zda když vajíčka tedy darují převážně "nuzačky", tak jaký typ mužů daruje sperma. Ale vzhledem k tomu, že se nejedná o náročný výkon, tipuju, že ten rozptyl by tam mohl být širší než u žen a jak napsala pozitron, může tam být dost mladých studentů, kteří si tím přivydělají.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    POZITRON: já fakt nevím. Podle zdejší debaty se spíš zdá, že se má smířit s tím, že je špatný genetický materiál, příroda to tak chtěla, zachraňuje své vlastní dítě od neštěstí v podobě jisté absence mužských vzorů, a vůbec, PROČ vůbec to dítě chce?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: pockej, jakoze ma zena chodit cca den dva pred ovulaci lovit do baru, jo? a treba kazdej mesic, dokud se to nepovede? takze klidne 2 roky? uf, hrozna predstava, uplne nechutna, to fakt radsi IVF.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: ono se tam nejak prihlizi ke vzhledu prijemce, aby darce odpovidal vyskou, barvou vlasu, barvou oci a tak a mozna i vzdelani nejak obecne? dava to smysl, proste aby dite bylo rodicum pak podobne.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    POZITRON: tak ale to se dostaneme na začátek k otázce, jestli má žena raději zkoušet jít do baru a někoho prostě sbalit, když tam není aktuálně partner, který chce děti. A to, že aktuálně není partner, fakt není otázka "přírody", "genetického materiálu", nebo "přirozeného výběru", jak si jej tady představuje(me).

Ta debata je taková.. zvláštní. Dostalo se odsudku ženám, které chtějí dítě a nemají ho standardní cestou (co to je a jaké všechny podoby to má?), pochybností o "normálnosti" dětí z ivf, obrany tradiční rodině (nukleární, asi), atd.

A přitom se fakt můžeme bavit spíš o tom, jestli změna směrem k tomu, aby žena, která tohle chce podstoupit, nemusela mít na papíře jakéhokoliv může podepsaného, není celkem dobrá věc.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: v podstate pokryva, ale ve vztahu ke spermiim. sice to bude zdravotne provereny clovek, ale muze to byt psychopat s iq 90. ale taky nemusi. :) verim, ze spousta studentu VS si takhle tada privydela a ze budou dokonce prevladat. koukam ted, ze Gennet ma kompenzaci za darcovstvi spermatu 20 000.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam