• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ...ale uznávám, že na venkově byl hodně omezený genový pool - že tam byl i tlak na to, aby holka honem honem někoho našla a neskončila s místním ožralcem (protože v té době i místní ožrala byl lepší než "zůstat na ocet")... bylo to fakt divný... a hrozně pokrytecký, že teda holky se tvářily, že sedí doma a vyšívají (a mezi námi, spousta z nich měla na krku celou domácnost - zvlášť třeba přes léto, přece se nebudou o prázdninách flákat jako lufťáci)- a tou domácností myslím i slepice, králíky, záhumenek s hektarem brambor, býček na výkrm a podobně), ale ve své podstatě tam zuřil boj o ženichy - sledování kde je jaká zábava a de facto podporování (nebo alespoň ignorování a tváření se, že se to neděje) páření se na zábavách...
    EKG
    EKG --- ---
    MART1NKA: Abys vypadla z oboru a ztratila presne pulku kvalifikace, prece. Vsude jsou potreba nejake "pomocne" pracovni sily, i ve vede treba. Idealni pro mladou soudruzku s detmi, bude makat za nizsi plat, vyhlidky na povyseni male, pokud vubec nejake. Ale ve finale bude vdecna za aspon nejakou praci.

Btw nejuchylnejsi na celem utlacovani zen je to, ze muzum to sice vyhovuje, ale v chodu to udrzuji zeny. Maminky, teticky, babicky, to jsou ty skutecne otrokarky.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jenom bych dodala, že to odmítání předpisu antikoncepce, tak to mluvím o totáči, tj. osmdesátá léta...

a ano, ANABEL_LEE: - na chalupě se sousedky pohoršovaly, že mě v patnácti doprovází domů kluci (hrávali jsme o prázdninách do setmění nohejbal a pak jsme si dávali v hospodě pivo - respektive v hasičárně nám natočili každýmu jedno pivo, které jsme pili venku na hřišti - a pak mě kluci mého věku na střídačku doprovázeli na chalupu, protože chalupa za vesnicí - chodili se mnou dle toho, kdo měl čas, bylo to milé a gentlemanské), v mých šestnácti a sedmnácti se sousedky chlubily vnoučaty a částkami, které utratily za veselku a předháněly se ve stavění "okálu pro mladý" , a v mých třiadvaceti mojí mámu litovaly, že to teda ona se asi už vnoučat nedočká a občas padnul dotaz, jestli "vůbec jsem na kluky".... prostě ten vývoj že v patnácti mít kluky kamarády a hrát s nima nohejbal je špatně (jejich holky seděly doma a vyšívaly - to teda kromě momentů, kdy byly na zábavě a souložily ožralé někde za popelnicema), v šestnácti sedmnácti být vdaná je - po prvním šoku a pohoršení - vlastně správně, a ve dvaceti je holka odepsaná....
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    QUANTI: mna to teda vzdy fascinovalo... na co mi je kurva ta vysoka skola, ked mam okamzite zacat rodit deti?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: U mna prave mali tie kecy hlavne chlapi.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    MART1NKA: pardon za smazání, myslela jsem, že to stejně jde pryč celý. Měla jsem nejspíš velké štěstí na velmi rozumné ženy. Vlastně pořád mám :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ANABEL_LEE: ono kazdy to mozno vnima inak, u mna ta vychova k tomu, ze ak nedokoncis vysoku kvoli decku, tak tvoj zivot skonci bola intenzivna.

zaroven doktori no... ako u tej prakticky som to chapala, ta bola slusna este a viem preco mi to hovorila (hoci som vtedy bola nastvana, pretoze neviem ci si ti ludia myslia, ze to nevieme a musia nam to opakovat), ale tie rasisticke kecy nedostatku bielej vzdelanej rasy, to je fakt neco.

RUZOVYKOLOUSEK: ja ti asi zavidim :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Adamira ma RO, zmazala som OT
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MART1NKA: vnimala jsem to podobne, i kdy ne jako natlak, ale ta disonance mezi tim - ve 24 NESMIS otehotnet jinak SMRT a v 26 DETI KDE? me taky trochu srala :) ale pak uz jsem v tom veku mela jiny problemy tak plozeni slo stranou
    EKG
    EKG --- ---
    MART1NKA:
    QUANTI:

Vam rodice pockali takhle dlouho? Ja jsem to absolvoval uz v sedmnacti ;)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MART1NKA: to se mi fakt libi, clovek co v zivote gynekologicke vysetreni neabsolvoval, vi picu o tom, jake to je, ale bude ti vysvetlovat, ze se mylis. mansplaining at its best.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MART1NKA: Chlapi tieto rozhovory nemajů ale ani je nepotrebuju, stačí jim vědět že SK je jak Vatikán na pervitinu, takže tie chlapi tak nějak dedukůjů (či ako sa to piše :D) ;)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ADAMIRA: Neviem co tym myslis, pisem svoje skusenosti a skusenosti svojich kamaratok narodenych 85-89. Na vysokej sme vsetky brali hormony.

Prakticka doktorka tiez zacala v 27 hned: kdy deti? Viete, ze je to treba teraz a nie az vam bude 40… nebudte ako moja dcera, co to odklada.
    Kamoska v Brne tiez dostala na gynde kecy o mnozeni Romov.

Nepredpokladam, ze chlapi s kymkolvek tieto rozhovory maju.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MART1NKA: chápeš že tady má víc lidí pochybnosti o.... no to je jedno :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ADAMIRA: Ne, neni to skusenost s jednym doktorom, boli to 2 rozne instituce a moje kamaratky maju stejne skusenosti z inych. Smarja.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MART1NKA: tak to celý vypadá jako zkušenost s jedním konkrétním doktorem
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ADAMIRA: Potom som si po vysokej ked som zacala pracovat a tym padom som patrila uz k vzp v Cesku nasla gyndu v Prahe a pan doktor mi to sice napsal, ale dostala som prednasku, ze to nemam co brat ked mam priatela a mam byt tehotna.
    Gynekologa som vymenila za zensku, ta bola v pohode a typek na sono k tomu tlaku este pridal rasisticke kecy ze Romaci sa mnozia a my ne.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MART1NKA: Asi jsem žila v jiných devadesátkach
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MART1NKA: To ale bylo i u mojí mámy, teda bez těch příkazů, ale přesně - do 25 "hlavně proboha neotěhotni", 26 a dodělaná VŠ "kde mám vnoučata".
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Jak ten tlak v Prahe na vysazení a otěhotnění vypadal?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam