• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    ANNA: 1. Jo, v internetový komunikaci nemusí bejt zdaleka vždy všechno jasný mezi řádky - obzvláště u podobných diskuzí..tak jsem se ujišťoval, jak je to myšlený.

    2. Ano, vše je ´reálné´..hehe:-)) Hodně reálné jsou třeba taky pochybnosti - Jakmile se v nich ocitáme, už praská led..

    3. Jak pro koho...Pro někoho může být šamanská moc pomocníkem, pro jiného neštěstím, pro třetího sugescí..

    jinak díky..
    ANNA
    ANNA --- ---
    OLIAS: ano. proto jsem reagovala příspěvkem, který se snaží naznačit, odkud mají tendenci rozpory pramenit.

    pomíjivá sugesce je přece stejně reálná jako kterákoliv jiná. stejně jako jsou reálné ty rozpory.

    z toho Yaninny příspěvku cítím rozpor "jakási šamanská moc" vs. "prosté lidské schopnosti", přičemž pro mě například to nejsou dvě různé věci. tedy po letech zpracovávání rozporností ve jménu duševní integrity:)
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    ANNA: No, takže si ale rozumíme ne? Já v tom Yaninně příspěvku vidím celkem jasnej rozpor..

    Vídím nemoc, pohraju si s ní, pošlu ji, kam patří - ale pak nevím, jestli jsem pomohla, nebo to byla pomoc sugesce..

    Na tvou otázku včem by měla být sugesce méně reálná bych odpověděl asi - Sugesce může být stejně tak silná až za hrob, jako pomíjivá..
    ANNA
    ANNA --- ---
    OLIAS: schopnost sugerovat zdraví beru jako stěžejní šamanskou dovednost. úvahy o tom, jestli je něco skutečného, nebo jestli je to sugesce, beru jako klasický produkt mysli fungující v určitém kulturním prostředí, tedy konkrétně v prostředí západní kultury (ne, že by se to nemohlo vyskytovat jinde).
    Na jednu stranu je dobré být sebe/kritický, na druhou mi to uvažování "je to sugesce, nebo skutečnost?" přijde jako příznak materialisticky zaměřeného vnímání. v čem by měla být sugesce méně reálná?

    ale jo, člověk si může připadat mnohem obyčejnější, když si uvědomí, že jeho magické schopnosti jsou třeba vlastně jen schopnosti pouhé sugesce:))

    takže... co člověk, to názor:)
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    YANINNA: Podívej, jak tak čtu tvoje příspěvky, myslim, že je velice těžký hodnotit, nebo analyzovat, nebo mít jasnej názor na to, co děláš, když je to tímhle způsobem zprostředkovaný.

    Jestliže jsi léčila, měla bys to sama vidět a vidět i to, jestli si to vsugeroval, nebo ne..
    Pokud máš nějaký schopnosti, tak otázky tohodle typu, by neměly bejt na místě..

    YANINNA
    YANINNA --- ---
    vite,jeste me zajima vas nazor na tohle. vcera ten muj kamarad, pac jsme odblokovali salsi vec, zacal citim velkou bolest na levem rameni. to, ze vse co na nej zapusobilo zle, mu zustalo tuplem viset na zadech, to uz jsem mu rekla. no, a tak jsem si za nej jen sedla a rekla, pockej, ale nic ode me necekej, nikdy jsem to nedelala... trochu jsem si s tom jeho ramenem pohrala, a ta bolest odesla. vzala jsem ji a poslala tam kam patri :-)a hned pote ho to preslo.. a dnes rano byl ok.. jen me zajima.. jesli to neni otazka toho ze si to vsugeroval.. to ze jsem mu pomohla..
    WOA
    WOA --- ---
    Na začátku byly hory a bylo moře.
    Pak hory přestaly být tím, čím se zdály být
    a moře přestalo být, čím se zdálo být...
    Pak zase byly hory horami
    a moře mořem.
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    pokud neco povazujes za skutecne, je to skutecne i ve svych dusledcich.
    YANINNA
    YANINNA --- ---
    dekuji vsem kdo se k tomu vyjadril. napsali jste mi vsichni to co uz jsem davno vedela, jen jsem to v sobe neumela najit.. dekuji Vam za smer,ktery jste mi dali.. moc si toho vazim.. dnes jsem provedla silenou vec, sdilela jsem s sobe bolest kamarada, o kterem jsem psala, ze mu pomaham... je to silene.. nestihla jsem to se s tim vyrovnat.. nedobila jsem se.. a je to silene, muci me to zevrnitr.. uzira.. takovy smutek.. az me z toho boli srdce..vim, ze se to asi nema, netusim jak jsem ho od nej vzala.. ale byla jsem v nem.. boze, to je pocit.. to je pocit zjiteni ze vam opravdu nehrabe, ale ze to je skutecnost..je to hodne zvlastni.. nevim jestli to dokazu.. ale je to nadhera, se ted na nej podivat.. vite, kdyz vite, ze opravdu je to to ono.. je to on, cely nahy kdo pred vami stoji.. vidite kazdy pohyb myslenky.. v ocich.. ale vim, ze to da jeste praci, ale to co jsem dnes udelala.. prekvapila jsem sama sebe..jen jsem se chtela podelit..
    ATREY
    ATREY --- ---
    Kdyz si ukopnu palec, tak taky nikdo nevi jak moc to boli dokud si ho neukopne sam. O to jde prizit si svou zkusenost.
    Udrzet si to svoje je taky dulezite. Kdyz dite place, ze upadlo, dame mu bombon. Tim mu odvedeme pozornost od bolesti. Delame to vsichni, timto zpusobem manipulujeme s mysli ostatnich. Problem je vsak ve zneuziti v cisi prospech.
    Pokud je to k pomoci, je to v poradku.
    To ANNA: vzpomen si na psy. Znicil jsemcely svet, to je hrozne......
    Nedas si pivo, cigaro, bombon......
    ATREY
    ATREY --- ---
    Duchovni samota neni fyzicka samota. Pozor to si neplest. Do sebe vidi jen a jen kazdy sam. On je ten kdo svuj svet vytvari. Proto jsou zkusenosti nesdelitelne. Daji se pouze asociovat v pribezich a napodobach. Svety muzeme spolecne sdilet nikoliv vsak prozit.
    Samozrejme laskyplny vztah ten svet prozari.
    ANNA
    ANNA --- ---
    tak vypořádat se s životem musí každý sám za sebe, protože to jinak nefunguje, ale člověk v tom může mít (p)o(d)poru od někoho blízkého. těžké to bude stále dost:))

    imho všechno má svoje pro a proti, když je člověk sám, méně ho ovlivňují jiní lidé a tím pádem se může o to lépe naučit naslouchat sám sobě, na druhou stranu to neznamená, že by vliv okolí v tomto případě neexistoval, takže se člověk taky může parádně zaseknout, zapomenout, sejít z cesty, potlačit... nebo upadnout do těžkých depresí a chtít se vším skoncovat pro ty rozpory, nejistotu a osamělost.

    víc lidí se zas může důmyslně utvrzovat v důmyslných bludech a hůře se jim bude měnit názor, protože by to znamenalo ohrožení citového pouta a tím pádem riziko samoty.


    ale myslím, že ta zkušenost osamocení a ponoření do, řekněme, liminality, je jaksi iniciační událostí, nikoliv vedlejším produktem celého procesu.


    YANINNA: chápu tě.
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    mno, ale muze najit pritele, ktery ji bude uprimne milovat. to by mohlo stacit na to co pise ze by chtela...

    imho
    ATREY
    ATREY --- ---
    YANINNA: Vsichni opravdovy duchovni jedinci byli vzdycky osamoceni. Frantisek z Asisi, Budha, Carl Gustav Jung, vsichni samani atd. Jde o to, ze ti proste nikdo neporozumi. Zijes ve spolecnosti, kde jsou uznavane naprosto jine kvality - materialismus (tvrde lokty, sobectvi, arogance, nenavist - proste konzum)
    Pro tebe je nini "co je nahore, je i dole. co je uvnitr, je i vne"
    Jen to vnimej, neovlivnuj. Ego ti to muze vzit.
    YANINNA
    YANINNA --- ---
    nemuzu s tim nic nedelat a jen sledovat.. tesim se a zaroven se bojim.. jsem silna a zaroven uplne na dne.. vite, jak uz jsem psala, chci pomahat, chci otevirat rany a hojit, chci ukazovat cestu.. ale na tohle vse ja mohu poukazat, zalezi na cloveku jak moc na sobe pote chce pracovat. jenze trochu mi vrta hlavou, vite, kdo pomuze me? potrebuji nekoho s tim to muzu sdilet, kdo mi porozumi kdyz reknu " ano, tenhle clovek ma fialovou skvrnku na pravem rameni.. nekoho, kdo to pochopi, mozna mi trochu pomuze nest tu tihu.. nebude se na me divat jako na blba nebo zazrak.. nekoho pro koho je tohle normlani.. jej.. zaroven nevim komu, jake knize verit, kam jet, co poznat..
    VANOCKA
    VANOCKA --- ---
    YANINNA: jdi za svým srdcem - naslouchej mu možná se jím i řiď , užívej si to rozvíjej svůj dar ! ale vždy mysli i hlavou a mysli i na sebe ! nikdy nedokáže pomoc všem a všemu, bohužel nikdy nebudeš a ani nikdo z nás kouzelnou vílou z pohádky. mnoho úspěchů a hodně štěstí ! :)
    ATREY
    ATREY --- ---
    Lidi se ti to budou pokouset vzit, prekroutit, znicit. Jdi si svou cestou a nenech se ovlivnit. Prosim vezmi si me rady se svym citenim a nenech se ovlivnit. Bohuzel do slov se promita Ego.
    ATREY
    ATREY --- ---
    Respektive vnimej. Drz se.
    ATREY
    ATREY --- ---
    YANINNA: Super, gratuluji. Nic s tim nedelej, jen to sleduj.
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    yaninna: tak se take musim pripojit k kaliph a peter pan. to jak ses na tom uvnitr ted je fajn, ale nemusi to tak vzdycky byt---

    v pripade potreby, nekdy kdykoli - krize ci otazka - posta.

    preju good luck and the way
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam