:-)
ahoj ...
líbilo se mi jak DARJEEL psal o učení od rostlin, jen jsem trochu nepochopil kontext (teď tušim, že se asi bavíme o učení od rostlin s psychotropnim účinkem) .. nicméně rostliny, především pak stromy, nám skutečně mohou prozradit mnohé o životě a poradit v tom, jak lépe žít život - už jen tím, že nám ukazují svoji zkušenost se Životem, jak oni žijí a dělají zkušenosti.
k tomu však není úpně nutné je konzumovat, případně vyhledávat jen ty s psychotropními účinky, úcta a pokora/respekt k jinému živému, k jiné bytosti pro začátek postačí, pak vůle naslouchat, komunikovat, učit se.
"jdi do lesa, uvidíš tam zázraky, to je to, co i opat kdysi věděl."
člověk, každý člověk, je supersenzitivní tvor, v tomhto ohledu není třeba se podceňovat. interpretrem jemných smyslů však není rozum (a když tak jen v rozumu odpovídající míře), ale srdce resp. pocitová, citová část lidské bytosti. (existuje řada naprosto volně přístupných zjeňujících, čistících, kultivačních technik, které zájemce často velmi rychle dovedou k potřebnému rozlišení)
každý adept meditace, cvičenec jógy nebo kung fu ( ... pro mnohačetný výčet) se může spřátelit se stromem nebo jinou rostlinou a povědět mu o tom, co ve svém životě řeší a přijmout jeho odpověď na úrovni, která mu je nejbližší (pro mě jsou to často obrazy doprovázené pocity, zvuky, někdy slova ... vůně) způsob máme každý vlastní.
(druhak dalším vydatným zdrojem inspirace a informací jsou meditace po způsobu šamanské cesty, alespoň tak se tomu myslím říká, což se mi zdá je možná trošku opomíjené téma na to, že jsem v tématickém klubu)
nejde jen o vědomí, inteligenci, ducha (nebo jak tomu chce te říkat) rostlin ...
všem zájemcům vřele doporučují prozkoumat obsah filmu
Brendan a tajemství Kellsu.