• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS

    Témata ke sdílení: extáze, trans, smrt, zrození, rituály, tanec, zpěv, bubnování, šamanská tvorba, meditace, šamanská cesta, léčení, "drogy", duchové, jiné světy, příroda, přírodní síly, energie, harmonie, šamanská moudrost, jiné entity, šamanské cestování, provázení, osobní svoboda, channeling, nové podoby šamanismu, úloha šamanů ve společnosti, moderní člověk a šaman ....

    Každý má možnost vytvořit anketu, takže když vás něco napadne ...
    Káždý má možnost měnit nástěnku, takže pokud chcete přidat knížku, link nebo moudro ...

    Snažte se uvědomit si svou cestu, než začnete polemizovat se zástupci jiných cest. Posuzujte věci vždy z většího měřítka. Mějte na paměti konečný stav. Buďte vděční a slušní, ale nesmlouvaví.

    Když je kmen v koncích, rozhoduje náčelník. Když je v koncích náčelník, šaman de na houby.

    Jsem saman?

    18 hlasy od 18 respondentů
    • 16.7% / 3 hlasy
    • 50.0% / 9 hlasů
    • 33.3% / 6 hlasů
    rozbalit záhlaví
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: to teda..ja se treba desne dlouho bal cirkularky a ted jak na ni jedu :D
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: někdy to chce pořádnou odvahu ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: jsme vsechno cim chceme a cim si dovolime byt :D
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: už se stalo :) ale i tak si rád potvrdím svou intuici. To jsem já. špatně se to vysvětluje, něco jako vnitřní přetahování duchovní a materiální podstaty.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: neorientuj se, zvol si svou cestu :D
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: Taky vnímám, že jsme křižovatkou... "naše" země je plná nánosů historie, je tím na druhou stranu pestrá... jen se v tom špatně orientuje, to je asi taky důvod proč se dá aplikovat myšlenka: co čech to názor :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ja ohledne tech tradic pred x lety se zkoumal kterou cestou se vydat..tenkrat me brali hodne kelti a potom mi prislo ze je na me kterou cestu si vyberu ze to kam smeruju je mnohem starsi nez jakakoliv takovahle tradice.
    jinak ja beru bytosti jak ke mne prichazej..a nazyvam si jak je znam. videl jsem je v ruznych podobach a tak to neresim..nejsilnejsi mam slunce a mesic...k tem se tedy obracim kdykoliv si vzpomenu. zemi jsem jeste nepotkal zosobnenou ale jeji energie byla silne pritomna ve vecech kteryma jsem prosel. potom jsem potkal lokalni duchy. a dalsi...proste to co jsem zatim poznal mi do zadny tradice nezapada. bytosti existujou a to do jaky tradice si je zaradim je jen na me.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: pro mne ano. chtělo by to tu nějak vyvěsit, aby to nezapadlo... ujmeš se organizace? :) a pak datum! to je dost důležité...
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: v tomhle chi mít naprostou objektivní jistotu ("v rámci nastavených parametrů :) ), že chci podstoupit genealogické testy. Tak budu znát svoje kořeny z pohledu genetického mapování. chci si tak porovnat intuici s vědou :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: jojo, taky vnímám keltskou a slovanskou tradici jako "návštěvníky", kteří sem přišli a zapustili kořeny do již existujícího mnohem déle existujícího "systému". Něco tu natvarovali podle sebe, ale hodně se taky zařídili podle toho, jak už to tu bylo. To stejné potom s křesťanstvím, které překrylo existující silou síť...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: DRAGEL: coz teda znamena ze by ta pripadna potni chyse byla u toho clovicka?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: slovanske koreny zeme nejsou. slovanske koreny muzes mit ty ale nemusis. my tu jsme takova sprsklotina ze muzeme bejt radi ze nejsme pes. pry taky geneticky mame jako jedni z mala v evrope keltskej material.
    jinak podle me jsou v krajine silne archetypy, ale je to mnohem starsi nez slovani nebo kelti. to je to co jsem se dozvedel ja. aspon teda u nas. je pravda ze jestli byly nejaka mista extensivne tvarovana urcityma tradicema tak ty archetypy muzou mit dneska formu techto tradic. a nebo pokdu clovek je tvarovanej tradici tak se mu muzou jisty sily jevit ve forme jeho tradice aby to lip pochopil. proto ja nejsem ani slovan, ani kelt ani ani...snazims e byt otevrenej a vnimat co tam je..at to ke mne prijde v jaky chce forme.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    JASONEKK: já hledám jen kořeny brumle v Česku a Moravě a zasekávám se na archeolozích a religionistickém ústavu :/
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    DRAGEL: a máš v tom konání nějaký pokrok?
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    DRAGEL: Já bych jel rád! Přátelé připojte se. Mnoho z vás má schopnosti, které by bylo fajn sdílet byť jen v potní chýši, nebo s bubínkem v ruce. Cena kolem 250/hlava nebo jak to bylo je opravdu všimné. Tedy tak to já vnímám.... :) Pokud by to byla úzká skupinka lidí z fora + případně jejich přátel jsem pro.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    JASONEKK: Hledám teď slovanské kořeny naší země.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KALICOR: Takové autidko by nežilo. V Reiki je dost prostoru a tolerance na témata spojená s ním, ale tohle už šlo mimo. Potřebovalo to lehkou korekci, aby si někteří něco uvědomili.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: Pokud budeme oslovovat Svaroga, Roda, Velese, Mokoši, tak ze slovanské ;-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    JASONEKK: To co je potřeba o organizaci té potní chýše vědět najdeš na tom blogu, který jsem sem dával.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: Netuším, zda má Bublábláto nějaké svolení. Říkal, že před rokem dělal "rodinou" potní chýši s Robertem Johnem Stojícím medvědem a ten o ní řekl, že je pěkná a čistá. Bubla o tom řekl, že to byla taková maturita :-D Já jsem svým založením strážce a rozhodně to má Bubla zvládnutý a v pohodě. Teď jde o to jak to cítíte vy sami.
    Jinak tahle záležitost není komerční a Bubla to dělá ve svém volnu a je to jeho srdeční záležitost. Jde taky o to, zda ho k nějaké takové chýši přemluvím. Jinak chýše dělá podle slunečních cyklů o rovnodenostech a slunovratech. Do jeho chýše se vejde do 20 lidí a když rozešle emaily s pozvánkami, tak za 8 hodin po odeslání má plno bez ohledu na denní či noční dobu rozeslání pozvánek.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    BBAN4N: Už to tam přesáhlo "zdravou míru" tohoto spojení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam