• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Jo to je dobrá otázka.. Co si představujete pod pojmem šamanismus?
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OLAFEK: Tak mě napadá otázka, co si myslíš, že šamanismus je a pak mě napadá otázka, co čekáš, že tu budeme psát? ;-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OLAFEK: Co je typová zkušenost?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: no zebrik byl jen prirovnani..taky to muzu pripodobnit jako kdyby clovek bydlel v 10 patrovym panelaku nekde treba na 5tym patre a dolni svety by byly ty patra pod nim a horni svety ty patra nad nim..takze by behal po schodech a nebo jezdil vejtahem. no a tak to pouzivam v samanskym cestovani...kdyz jdu smerem dolu tak jdu do dolnich svetu a kdyz nahoru tak do hornich svetu. je to jen pomucka pro lidskou mysl a docela funguje :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: jo ták, jákobův žebříček :)))
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: ja to moc neresim..pro me dolni svet je kdyz jdu dolu a horni svet je kdyz jdu nahoru, jak kdybych lezl po zebriku. a potom tady mame jeste stredni svet coz je ta duchovni cast naseho sveta no a potom tady mame ten nas realnej svet. jinak dolnich a hornich svetu je spousta urovni. mozna je i vic urovni toho naseho stredniho sveta ale vsechno jsem jeste nevidel.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OLAFEK: já nevím no... já to mám zas tím, že s nima dlouhodobě "žiju", prostě se vídáme v tomhle světě, já se na ně vědomě napojuju, miluju je jako stvoření, formy života a ony pak přijdou na pomoc v podobě "duchů"... zas třeba nevím, co kuci myslej tím chozením do dolního světa (rozuměj zkušenostně, teoreticky ano), ale možná je to jen tím, že pro stejný zážitek používáme jiný slovník :-)))
    Si říkám, just go for it ,-) -- a to jakoukoliv cestou, která Ti bude blízká, jde jen o to trochu zvyklat ego-strukturu (ve smyslu konstrukce reality) a dostat se "za"... na to je nástrojů a cest spousta, třeba jen dlouho sedět a koukat na podzimní listí :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLAFEK: kazdej muze zkusit si jit do dolniho sveta najit pruvodce. nekdy prijdou a nekdy neprijdou. kazdej mame tu schopnost ale ne kazdej jsme tomu privetive nakloneni. v cechach funguje dost lidi kteri delaj samansky vikendy a tam je prizniva energie spolecneho zameru a etsinou se to tam podari kazdymu. takze kdyby sis to chtel vyzkusit tak muzes.
    jinak...co chces vedet? :D
    OLAFEK
    OLAFEK --- ---
    Teda kluci, ty výlety se zvířaty to musí bejt pecka! Klobouk dolů! Zeptal bych se váženého bratra v nyxu sira DRAGELA... Naznačuješ, že Tě zvířata k něčemu vedou, bratr OGMIOS si lítá v nádherném uvolňujícím tripu, kde si užívá jednotu se zemí a se zvířaty, ale ty naznačuješ něco, k čemu nás ta zvířata chtějí dovést. Pro mě je tohle naprostá pecka šamanismu v tomhle auditoriu. Mohl by ses podělit o nějakou typovou zkušenost z téhle cesty... Díky, Oláfek
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    ALIQUPISO: nějaký povídání ... http://www.2012rok.sk/wp/samanizmus-2/485-samanska-cesta-sobe .. jestli teda myslíme to samý
    osobně mám rád docela tyhle stránky http://satori.mysteria.cz/trans.html kde popisujou spíš princip
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: vstup je šamanská technika vstupu do podsvětí síly, víc pouze osobně ;-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: a dneska jsem pozoroval lednacka u reky. priletel, sedl si na protejsim brehu na vetev a sedel tam. az dneska jsem zjistil ze tam lita lovit poter. koukam na nej najednou sup, bum rana o vodu a uz byl zpatky na vetvi s mini rybkou a letel si to zpatky domu. nadhernej ptacek. pro me zjeveni :)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    DRAGEL: Co míníš tím každým vstupem?
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: Silové zvíře či průvodce ... za zvuku bubnu jsem vstoupil do podsvětí a přišlo se na mě pár zvířat podívat, nakonec mě vedl brouk. V podstatě v každém vstupu mám zkušenost s jiným průvodcem. Poznal jsem gorilu, pavouky, jelena, lišku, vlka, holuba ... každé zvíře má svou informaci a je zajímavým průvodcem.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ALIQUPISO: ke mně přišli před nějakou dobou na Liáně... tak nějak sami... šaman mi ten den na konzultaci před ceremonií řekl, že mám dělat to co cítím a nechat se tím vést, tak jsem si řekl ok... a když jsem se napil medicíny, tak mi nahoře na hlavě "vyrostl" výr, co žije u nás na skále kousek, ke každé ruce přistáli dva ptáci (sojka a káně - s nimi hodně komunikuji když jsem v lese, nosím jejich pírka v klobouku :-)
    no a pak se ještě přitočila liška, to je "moje" zvíře už dávno a na rameno sedla veverka, aby mi kryla záda... tam u nás zahradě žijí dvě, chodí nám na ořechy a hrávají si tam...
    tak nějak samovolně prostě to přišlo... a teď mi čas od času přijdou i třeba při těžký terapii na pomoc, aby drželi pole nebo dodali sílu nebo ke mně nepustili něco moc zlýho :o)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Jak jste hledali své totemové zvíře? Bo nějaká silová..? Docela by mě zajímaly zážitky a dojem z toho, které máte...
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Jedna z mého nového oblíbeného místa v lese. Připadá mi ten vyvrácený kořen jako šaman.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    OGMIOS: Jn, také jsem jednoho viděla minulý týden tuším, ale nejsem si jistá, jestli to byl ledňáček, každopádně byla to fajn podívaná.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    a dneska jsem pozoroval lednacka u reky. priletel, sedl si na protejsim brehu na vetev a sedel tam. to je pro me taky zjeveni takovejhle ptacek :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: lol ukazoval jsem to kamaradovi co bydli u me za garazi a von na me.."neukazuj mi to, neukazuj mi to..na me takhle taky lezou porad" :D von totiz sbira ruzny krivy vetve a koreny a dela z toho bytustky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam