• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS

    Témata ke sdílení: extáze, trans, smrt, zrození, rituály, tanec, zpěv, bubnování, šamanská tvorba, meditace, šamanská cesta, léčení, "drogy", duchové, jiné světy, příroda, přírodní síly, energie, harmonie, šamanská moudrost, jiné entity, šamanské cestování, provázení, osobní svoboda, channeling, nové podoby šamanismu, úloha šamanů ve společnosti, moderní člověk a šaman ....

    Každý má možnost vytvořit anketu, takže když vás něco napadne ...
    Káždý má možnost měnit nástěnku, takže pokud chcete přidat knížku, link nebo moudro ...

    Snažte se uvědomit si svou cestu, než začnete polemizovat se zástupci jiných cest. Posuzujte věci vždy z většího měřítka. Mějte na paměti konečný stav. Buďte vděční a slušní, ale nesmlouvaví.

    Když je kmen v koncích, rozhoduje náčelník. Když je v koncích náčelník, šaman de na houby.

    Jsem saman?

    18 hlasy od 18 respondentů
    • 16.7% / 3 hlasy
    • 50.0% / 9 hlasů
    • 33.3% / 6 hlasů
    rozbalit záhlaví
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    ALIQUPISO: volná interpretace - je to cesta k napojení na síly/duchy přírody - zvířat, rostlin. Co je pro něj specifický, je právě podle mě tohle

    šaman je někdo, kdo je z přírodou hluboce propojenej a vidí je skrytou podstatu, dovede s komunikovat s dušemi zvířat a rostlin. Proto je to trochu nahraně, kdo je šaman a kdo je blázen...

    nebo něco takovýho ;-)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Jo to je dobrá otázka.. Co si představujete pod pojmem šamanismus?
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OLAFEK: Tak mě napadá otázka, co si myslíš, že šamanismus je a pak mě napadá otázka, co čekáš, že tu budeme psát? ;-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OLAFEK: Co je typová zkušenost?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: no zebrik byl jen prirovnani..taky to muzu pripodobnit jako kdyby clovek bydlel v 10 patrovym panelaku nekde treba na 5tym patre a dolni svety by byly ty patra pod nim a horni svety ty patra nad nim..takze by behal po schodech a nebo jezdil vejtahem. no a tak to pouzivam v samanskym cestovani...kdyz jdu smerem dolu tak jdu do dolnich svetu a kdyz nahoru tak do hornich svetu. je to jen pomucka pro lidskou mysl a docela funguje :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: jo ták, jákobův žebříček :)))
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: ja to moc neresim..pro me dolni svet je kdyz jdu dolu a horni svet je kdyz jdu nahoru, jak kdybych lezl po zebriku. a potom tady mame jeste stredni svet coz je ta duchovni cast naseho sveta no a potom tady mame ten nas realnej svet. jinak dolnich a hornich svetu je spousta urovni. mozna je i vic urovni toho naseho stredniho sveta ale vsechno jsem jeste nevidel.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OLAFEK: já nevím no... já to mám zas tím, že s nima dlouhodobě "žiju", prostě se vídáme v tomhle světě, já se na ně vědomě napojuju, miluju je jako stvoření, formy života a ony pak přijdou na pomoc v podobě "duchů"... zas třeba nevím, co kuci myslej tím chozením do dolního světa (rozuměj zkušenostně, teoreticky ano), ale možná je to jen tím, že pro stejný zážitek používáme jiný slovník :-)))
    Si říkám, just go for it ,-) -- a to jakoukoliv cestou, která Ti bude blízká, jde jen o to trochu zvyklat ego-strukturu (ve smyslu konstrukce reality) a dostat se "za"... na to je nástrojů a cest spousta, třeba jen dlouho sedět a koukat na podzimní listí :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLAFEK: kazdej muze zkusit si jit do dolniho sveta najit pruvodce. nekdy prijdou a nekdy neprijdou. kazdej mame tu schopnost ale ne kazdej jsme tomu privetive nakloneni. v cechach funguje dost lidi kteri delaj samansky vikendy a tam je prizniva energie spolecneho zameru a etsinou se to tam podari kazdymu. takze kdyby sis to chtel vyzkusit tak muzes.
    jinak...co chces vedet? :D
    OLAFEK
    OLAFEK --- ---
    Teda kluci, ty výlety se zvířaty to musí bejt pecka! Klobouk dolů! Zeptal bych se váženého bratra v nyxu sira DRAGELA... Naznačuješ, že Tě zvířata k něčemu vedou, bratr OGMIOS si lítá v nádherném uvolňujícím tripu, kde si užívá jednotu se zemí a se zvířaty, ale ty naznačuješ něco, k čemu nás ta zvířata chtějí dovést. Pro mě je tohle naprostá pecka šamanismu v tomhle auditoriu. Mohl by ses podělit o nějakou typovou zkušenost z téhle cesty... Díky, Oláfek
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    ALIQUPISO: nějaký povídání ... http://www.2012rok.sk/wp/samanizmus-2/485-samanska-cesta-sobe .. jestli teda myslíme to samý
    osobně mám rád docela tyhle stránky http://satori.mysteria.cz/trans.html kde popisujou spíš princip
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: vstup je šamanská technika vstupu do podsvětí síly, víc pouze osobně ;-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: a dneska jsem pozoroval lednacka u reky. priletel, sedl si na protejsim brehu na vetev a sedel tam. az dneska jsem zjistil ze tam lita lovit poter. koukam na nej najednou sup, bum rana o vodu a uz byl zpatky na vetvi s mini rybkou a letel si to zpatky domu. nadhernej ptacek. pro me zjeveni :)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    DRAGEL: Co míníš tím každým vstupem?
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: Silové zvíře či průvodce ... za zvuku bubnu jsem vstoupil do podsvětí a přišlo se na mě pár zvířat podívat, nakonec mě vedl brouk. V podstatě v každém vstupu mám zkušenost s jiným průvodcem. Poznal jsem gorilu, pavouky, jelena, lišku, vlka, holuba ... každé zvíře má svou informaci a je zajímavým průvodcem.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ALIQUPISO: ke mně přišli před nějakou dobou na Liáně... tak nějak sami... šaman mi ten den na konzultaci před ceremonií řekl, že mám dělat to co cítím a nechat se tím vést, tak jsem si řekl ok... a když jsem se napil medicíny, tak mi nahoře na hlavě "vyrostl" výr, co žije u nás na skále kousek, ke každé ruce přistáli dva ptáci (sojka a káně - s nimi hodně komunikuji když jsem v lese, nosím jejich pírka v klobouku :-)
    no a pak se ještě přitočila liška, to je "moje" zvíře už dávno a na rameno sedla veverka, aby mi kryla záda... tam u nás zahradě žijí dvě, chodí nám na ořechy a hrávají si tam...
    tak nějak samovolně prostě to přišlo... a teď mi čas od času přijdou i třeba při těžký terapii na pomoc, aby drželi pole nebo dodali sílu nebo ke mně nepustili něco moc zlýho :o)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Jak jste hledali své totemové zvíře? Bo nějaká silová..? Docela by mě zajímaly zážitky a dojem z toho, které máte...
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Jedna z mého nového oblíbeného místa v lese. Připadá mi ten vyvrácený kořen jako šaman.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    OGMIOS: Jn, také jsem jednoho viděla minulý týden tuším, ale nejsem si jistá, jestli to byl ledňáček, každopádně byla to fajn podívaná.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    a dneska jsem pozoroval lednacka u reky. priletel, sedl si na protejsim brehu na vetev a sedel tam. to je pro me taky zjeveni takovejhle ptacek :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: lol ukazoval jsem to kamaradovi co bydli u me za garazi a von na me.."neukazuj mi to, neukazuj mi to..na me takhle taky lezou porad" :D von totiz sbira ruzny krivy vetve a koreny a dela z toho bytustky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam