• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    sny jsou nekdy ftipny. minulej tejden se mi zdalo o povodni a o tom ze mi uteklo prase a sem ho honil. no a druhej den rano vstanu a v potoce uz 70 cisel vody(normal je asi 25). pak to vystoupalo jeste vejs a uteklo mi prase :D
    RAEL
    RAEL --- ---
    NIKOPOL: Ano, funguju podobně. Chtěla sjem vědět, jestli to je tak nějak běžné a jestli takhle funguje někdo další: když věc chci, sháním, tak se mi dostane do rukou. Buďto jí najdu, nebo se prostě poptávám lidí v mém okolí dokud jí nezískám. Hodně pracuju s lebkami a kostmi a peřím. Asi víc než ostatní, kteří se zabývají obdobnou duchovní cestou... (teda sjem se to domnívala)

    Peří mám. Kondora mám jen jednoho, stejnětak krkavce, ale havrana můžu postrádat. Taky můžu postrádat káně a drobnější ptáky. Případně labuť a podobně...
    Výměnou za něco zajímavého jsem taky schopná postrádat velké pero racka (od moře, nikoliv těch z Prahy)
    Kdyžtak pošta a specifikuj...

    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    RAEL: jo jak píšeš, všema způsobama ...
    víceméně je řetězec problém, záměr to řešit, ( lidi, situace, informace ), řešení, ( pomůcka, nástroj, síla )
    případně to začíná nějakou ambicí, touhou, záměrem návaznost je stejná, i když to nemusí vůbec vypadat lineárně.

    prakticky: zajímám se o neviditelný svět -> potřebuju se tam líp dostat, (cvičit se mi nechce, potřebuju podporu -> myslim) -> "potřebuju buben, nebo jinej silovej předmět"
    pak je fáze hledání, pokusů a selhání (podle toho, jak se hledá, pokud je to po způsobu touhy, bude to po vzoru "čim víc, tím míň") .. no a až se ty složky záměru, představ a touhy pročistěj
    dovede tě to tam, kde ta věc je, případně ti jí někdo přinese .. najdeš jí u popelnic ... a podobně ... nebo čirou náhodou zalezeš do krámu kde tu potřebnost maj a můžeš si jí koupit.

    většinou je pro mě důležitý to "proč" je chci, získávám.
    předměty, nehledě na to, že Češi a čeština vynaložili velmi mnoho úsilí na popření jejich životnosti, jsou osobitý (pokud jsou silový .. jsou taky vědomí .. podle vzoru "bytí je vědomí, vědomí je bytí" ... čim víc jsou tím individuálnější a specifičtější (dalo by se říct) osobnosti to jsou.
    takže ano, mám k nim vztah.


    KALICOR: koupené nástroje taky fungujou. (asi teda míň nebo jen někomu) ale víš jak .. .koupil jsem si po inetu pilu ... a fakt rád sní řežu :-) .. funguje bezvadně, mám kní vztah (i když zatim né sní)

    kupování je imho i docela výhodný, můžeš si sice koupit fakt špinavej až černomagickej předmět, nicméně celá jeho špína, špína jeho zážitků atd. atd. se váže k němu k jeho cestě, ne k tobě ... .když ho někde najdeš, sebereš, ukradneš, jde tohle všechno za tebou. (není to tak černobílý je třeba se ptát jak a proč se ktobě taková vychytávka dostala a co sní máš ty)

    ALIQUPISO:
    RAEL: schánim brk typu kondor, krkavec, havran ... velkej :-)

    nicméně ... jak jsme psal, nová síla, aby byla využitelná, většinou nepřijde bez zkoušky a bez vlastní cesty
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    WAMP_ELF:Od Terryho jsem přečetla dvě knihy a nikdy mě neokouzlil, nevím čím to... dnes jsem kupříkladu dočetla Sabriel od Gartha Nixe a to mě fakt bavilo, doporučuji, ale jestliže působím jako Magráta, tak proč ne. :-)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ALIQUPISO: magráto česneková?
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Už se nemůžu dočkat, až s ní na chatě vyrazím do lesa, v Práglu na to nemám odvahu, je tu moc lidí. Ještě jsem vyráběla čelenku a ta je fakt divoká, tu si nechám jen na nějaké focení.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Jsem si o vánočním klidu vytunila hůl. Použila jsem pírka z Francie a lebku z nějakého lasiččího tvora, kterou našla kámoška, když jsme uklízeli Prokopák a dala mi jí.

    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    RAEL: Já bych měla zájem, mám toho poměrně dost na výměnu.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAEL: toš asi bych nešel do toho, že "potřebuji nějakou konkrétní věc, tak jí koupím", ale spíš že mi náhoda přivane do cesty nějakou věc. Tj. nejdu pro ní třeba záměrně, ale připlete se do cesty :)
    Asi tak podobně, jako když v lese najdu nějaký artefakt, též tam nejdu pro něco konkrétního :)
    RAEL
    RAEL --- ---
    DARJEEL: Díky za odpověď.
    Jak sjem psala-nedržím se formy, improvizuju, beru co je, ale občas i nakupuju-to je součást improvizace, ale často s mei stane, že koupené věci mi nefungují.. Chtěla jsem vědět, jestli to máte podobně.
    Pokud někdo z vás pracuje s kostmi a pery, tak bych měla pár věcí na výměnu, pokud to někoho zaujme a pokud někdo též pracuje s věcmi nalezenými, nebo získanými podobně.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    DARJEEL: no bavim se o ritualnim predmetech a ty jak jsem rekl - nekupuji, never ;) prijde ti na tom neco spatnyho?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NIKOPOL: cesta šamana je i sehnatelná na netu v cz... jinak mě třeba ty elementární bytosti moc nevzaly... ale četl jsem to tak 10 let zpět, třeba by to teď bylo už jiné :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KALICOR: co je na nakupování špatnýho? Nikdy jsi nekoupil předmět v obchodě, který na druhý den nebyl na svém místě, tam kde bys s jistotou řekl, že včera stál? .-) Nikdy jsi nebyl na Tržišti?
    Nakupování není jenom amazon, ebay a tesco :-)

    RAEL: netřeba se držet formy, jde o ducha - místa, situace, předmětu atd. a ten na sebe může brát různé podoby.

    Ad předměty - mám do lesa svůj vycházkový klobouček, který postupně krmím Silou... celý jaro, léto a podzim jsem měl dvě pera - káněcí a sojčí, která jsem získal na jaře a nedávno při poslední procházce mi vítr postupně obě pírka ufouknul, duchové prostě (možná na čas) odešli... stejně se soustředím teď na jednoho jiného konkrétního průvodce, tak to beru tak, že ti ostatní se na čas stáhli. Jinak jo, tahám si na domeček různé krámy co najdu po lese a kopcích, lebky, kosti, u nás jsou kopce plný mramoru tak i různý kameny... hlavně se nedrž konkrétní formy "jak se to má dělat", ale spoj se se svým vnitřním hlasem a dělej to podle sebe. Inspirovat se je dobrý a v pořádku, ale rigidně opakovat to jak to dělají jiný, to podle mě postrádá ducha :o)
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    RAEL: pouzivam to co je tady, kdyz jsem byl ve spanu tak jsem mel k dispozici musle atd ;)
    RAEL
    RAEL --- ---
    KALICOR: Některá chřestidla, pokud je chci mít podle určitých tradic, tak jinak moc získat nejdou... skořápky ořechů, které tu nerostou, železné zvonky, nebo polotovary na chřestidlo... to si prostě nevyrobím (ke kováři mám daleko). Samozřejmě lze používat domácí alternativy a na to se ptám... Jak moc jste tradiční za cenu, že určité věci musíte koupit a jak moc pracujete s tím, co naše země dává...
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    RAEL: uaaa az me prejel mraz po zadech - koupene nastroje...
    RAEL
    RAEL --- ---
    ALIQUPISO: NIKOPOL: A máte nějaký specifický způsob jak k těm věcem přecházíte? Nakupujete je, nacházíte, vyměňujete, nebo si je prostě obstraráváte nějak jinak? Je pro vás důležitý jak jste je získali, nebo z jakého zvířete/místa byli?
    Já používám jen něco, co jsem našla, nebo získala od známých, kteří měli k tomu konkrétnímu tvoru nějak blízko. Jinak mi to moc nefunguje. Třeba věci/nástroje koupené v etnoshopech mi nefungují ani jako součásti dalších celků.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    FEEDER: mimo toho, že je to dost úzký, vysoký a má to přez sebe čárky, který takle inverzně trošku připomínaj šamanskej žebřík, připomíná to jednu z fází tvoření resp. posvátný geometrie. (imho dorbrý zdroj je zmíněný Melchizedek, pak Marko Pogačnik, Pavel Kozák).

    ALIQUPISO: jo :-) o šamanismu jsou dobrý věci od Eliadeho, pak ta cesta šamana od Harnera https://www.kosmas.cz/knihy/139573/cesta-samana/ nebo tohle od Buzziho https://www.kosmas.cz/knihy/121734/leciva-tajemstvi-americkych-indianu/ .. pak mě bavila http://neoluxor.cz/beletrie/andele-devove-a-duchove-rostlin--38101/ ... a moje nejmilejší i úvodem zde

    další kniha(knihy) které můžu doporučit jsou od Marka Pogačnika tak na úvod třeba elementární bytosti a nebo rovnou spíš praktickej kurz Dcera Gaie

    Elementární bytosti – Knihkupectví Neoluxor
    http://neoluxor.cz/beletrie/elementarni-bytosti--148442/
    http://neoluxor.cz/beletrie/dcera-gaie--40122/

    RAEL: ano :-)

    ALIQUPISO: jak psali kluci, taky už mám průvodců víc, zážitky ... no o tom se dá vyprávět dlouho a s entuziasmem naposledy jsem dostal slonici od bohyně v našem posledním bytě, ... chceš si zkusit pořídit nějaký vlastní zážitky?

    ... jinak co se týče Stromů .. milujících, památných, starých, moudrých .. máme naštěstí docela dost, naši předkové byli hodně stromoví ... píše o tom hrušková http://neoluxor.cz/vyhledavani/?query=Hru%C5%A1kov%C3%A1+Marie
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    ALIQUPISO: volná interpretace - je to cesta k napojení na síly/duchy přírody - zvířat, rostlin. Co je pro něj specifický, je právě podle mě tohle

    šaman je někdo, kdo je z přírodou hluboce propojenej a vidí je skrytou podstatu, dovede s komunikovat s dušemi zvířat a rostlin. Proto je to trochu nahraně, kdo je šaman a kdo je blázen...

    nebo něco takovýho ;-)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    ALIQUPISO: přijde mi to jako zajímavá oblast...osobně s tím nemám mnoho zkušeností.

    Pokud mám významný sen, vždycky je v něm nějaké zvíře (nebo víc) a hraje ústřední roli. Vyloženě jedno zvíře to ale neni. Jeden takovej silnej sen se mi zdál v době, kdy sem spal u známé na statku, kam ji jezdim občas pomáhat a vyčistit si hlavu. Byl sem tam sám a cca 20 zvířat (koně, krávy, psi, ovce atd.), v takových podmínkách si myslim, že po delším čase se může člověk napojit na "duchovní svět" zvířat a rostlin mnohem snadněji. :-) Ve městě mam pocit, že vědomí neni všem úrovním otevřený.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam