• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    BONGI
    BONGI --- ---
    Je docela zajimave jak bolsevicke soudruhy v cele historii provazi nechut k noblese, slusnemu vyjadrovani a ochote naslouchat? (pokud to tedy nemeli v naplni prace jako kryci rousku ci diplomaticky protokol ... ikdyz i tam). Daleko blizsi je jim vulgarita, obhroublost, zkratkovite a krabickoizni uvazovani, bez skurpuli slusneho chovani. Je to zajimave a zda se mi charakteristicke.
    BONGI
    BONGI --- ---
    FIN: Ctyr? vladnoucich? Ja tedy doufam ( ikdyz neverim), ze by nemeli volit ani jednu z peti, ktere jsou v parlamentu.
    CICO
    CICO --- ---
    FIN: ...měl jsem asi na mysli ještě trochu jiné zprávy...) žádný "příklad" ovšem dnes na zpravodajských serverech nenacházím...)
    FIN
    FIN --- ---
    CICO: třeba tyto? http://www.novinky.cz/domaci/257252-drobil-ma-vest-volebni-kampan-ods.html?ref=boxE :-)
    zajímavá reklama, totiž průzkum... já naopak doufám, že lidi se časem konečně poučej a nebudou volit ani jednoho ze čtyř vládnoucích. pořád mám v merku ten spolek hasičů.
    CICO
    CICO --- ---
    NJAL: njn, co naděláš...) třeba se brzy dočkáme i veskrze dobrých zpráv...)
    NJAL
    NJAL --- ---
    CICO: Tomu se rika mit smisene pocity, z takove zpravy :-)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    DOCKINEZ: na nacifotra snad ani nemá smysl reagovat :(
    (pokud se chceš pobavit, doporučuju jeho články na Romea.cz - ale jen na vlastní nebezpečí...)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    jedno lízátko a kolik radosti se nám urodilo :)
    CICO
    CICO --- ---
    ODS výrazně posílila, komunisté propadli, tvrdí průzkum – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/257240-ods-vyrazne-posilila-komuniste-propadli-tvrdi-pruzkum.html

...a s dovolením bych tedy poprosil odborníky, nejlépe prof. PhDr. Si_Wanga aka Iloveyou aka Chujima, PhD., aby nám tyto údaje interpretoval, včetně zdroje, který je zveřejnil...)))
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Uffff....
    PEGGYK
    PEGGYK --- ---
    FIN: Naposledy: dokladoval jsi krátký časový úsek a jen pár přemyslovských knížat, zatímco Tvůj původní výrok vyzněl jako "všichni Přemyslovci". PROTO jsem s Tebou nesouhlasila.
    PS: přemyslovští králové už si císaře jako rozhodčího pro vzájemné nesváry nebrali.
    Čímž též končím toto téma.
    FIN
    FIN --- ---
    PEGGYK: jak prevít pravil, končím, jen jednu poslední poznámku si neodpustím: když dojde na otázku případných vnitrodynastických sporů a jejich neblahých následků zatahováním německého císaře coby "rozhodčího", tak je to, jestli mluvíme "jen" o knížatech nebo "už" o králích vedlejší. fakt. relevantní je v tomto případě suverén s podporou domácího panstva x "si to nechám dát vyšší autoritou, přičemž jí zas narvu precedentně do ruky právo, které nemívala, nebo jej utvrdím", a nikoliv to, zda to byl ještě kníže nebo už král. to je pak marné. a jako obzvláštní blbec si připadám, když dané tvrzení zkusím poctivě fakticky odargumentovat, na což odpověď je a) "to byla jen knížata, cos uvedl", což není gró a podstata, a b) "nadsázka přemysl" - tak co bych se vlastně měl snažit něco pořádně dokladovat, když vlastně jde o ty nadsázky? to vám můžu "nadsázkově" poukázat na legendu o svatoplukovi a královi ječmínkovi a byli jsme kde? v prdeli, pane hrábě, protože taková debata pak fakt nemá smysl. a už končím, prevíte, sorry, snad ale chápeš, proč mě tohle nadzvedne.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    NAKASHI: O tech plnejch kramech (lez) a nerozezranejch komunistech (spekulace) je to uz trochu mimo....
    Jinak bych s nim docela sympatizoval.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    Vláda | Politika | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/Disident-John-Bok-Za-bolsevika-jsem-mel-jistotu-ze-uzivim-rodinu-220762

"„Já určitě nemůžu být podezírán z toho, že bych sympatizoval s komunisty. Ale musím konstatovat, že jsem přesvědčený, že kdyby se komunisté dostali k moci, tak nebudou tak rozežraní a nebudou se nám tak vysmívat do ksichtu. A nebudou nám říkat, že se máme uskrovnit a přitom rozhazovat peníze svým sluhům a poskokům. Vždyť je to urážlivé,“ konstatoval chartista lakonicky."

"Ale samozřejmě, pro mě je důležitá svoboda a tu máme značně přijatelnou. A to vidím na svých dětech, takže v této situaci chvála Bohu za polistopadové změny. Ale na druhou stranu žijeme v reálném světě, tak si přeci nemůžeme jen pochvalovat, že máme svobodu a být přitom svědky toho, jak se tu všechno ořezává a vláda chce přenést to břemeno na občany, kteří platí daně. A ty se jim teď ještě zvednou"
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    PREVIT: ok, máš pravdu, sorry za přehnanou reakci
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    KEMAL: Muj prispevek
    PREVIT:
    byl o semantice. Ne o politice.
    BONGI
    BONGI --- ---
    KEMAL: OK, ja myslim, ze mame s peggyk vyjasneno. Souhlasim s jeji posledni odpovedi a dal to rozbirat nehodlam
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    SHEALA: no máš lidi, kteří jaksi žijí veřejným životem, a kromě toho, že píší na nyx, třeba i působí v různých spolcích s ambicemi působit na společensko-ekonomické uspořádání ve své vesnici/městě/kraji/státě.

A pak máš lidi, kterým je to šumák a svůj čas rezervují na péči o své či cizí děti nebo zahrádku a kterým je nějaké celkové společensko-ekonomické uspořádání u zadku.

Ta první skupina lidí má často tendenci považovat se ve srovnání s tou druhou za nějakým způsobem lepší. A to je podle mně čistá namyšlenost.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    on by pak s takovou logikou mohl za mnou přijít nějaký ekoterorista a s odůvodněním, že jsme za svého života spotřebovali veškerý kyslík na který máme na svou předpokládanou délku ekologicky šetrného života nárok, vyhodit do povětří moje auto i s naloženou rodinou.

Takže bych rád, pro případ, že by se někdo takový nacházel mezi vámi, aby věděl, že přemýšlí jako čůrák.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KEMAL: no a pak mas lidi jako moji mamku co nutila sve deti prepisovat jakesi protikomunisticke pamflety a nechtela je dat do pionyra, ale do ty prace chodila. TAK.
    (nutila... no sem to prepisovala s radosti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam