• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    CICO: tvl, přišly na tebe vánoce, nebo co? :))
    CICO
    CICO --- ---
    ...navrhuji podat si ruce, obejmout se, vlepit si trojitého Chruščova, vypít pár litrů vodky, zkrátka udělat něco, co soudruzi v nejlepším smyslu slova dělají, když zjistí, že společně dokáží více než každý jednotlivě...))
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    NICOLE: ale jiste samozrejme ovsemze urcite najisto stoprocentne zcela jisto-jiste naprosto uplne jasne

TIGRE: od tebe bych tohle svinstvo nikdy necekal.
    CICO
    CICO --- ---
    NICOLE: já vím a docela jsi mě svým mínuskem ranila...) ale už jsem se z toho otřepal a jedu dál...)
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    VIR_KENNY: Takže jsem měla pravdu :)

CICO: mínusek jsi dostal i ode mě, protože si myslím, že je to ekonomičtější způsob vyjádření, ale máš-li pocit, že je třeba ten nesouhlas verbalizovat, tak budiž - když někdo napíše, že článek je špatný - a to tenhle po čertech byl - tak reagovat slovy "jeho autor je docent a ty jsi nula, která nemá co ho kritizovat" je .. poněkud nešťastné :))
    BONGI
    BONGI --- ---
    Huraaaaaa! :D
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    CICO: ok!
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    RUDOLF: sakra, koukám, že jsem minul plodnou debatu.) nicméně jen bokem - ÚMV sdružuje lidi ze všech větších univerzit, které dělají mezinárodní vztahy nejen z FSV, ale i z VŠE, MU, atd.
    CICO
    CICO --- ---
    TIGRE: ...ta formulace z mé strany nebyla vhodná, už jsem se za ni Fidelovi omluvil...pro mě bylo jedinou motivací k reakci to, že o kritiku v pravém smyslu slova opravdu nešlo, což lze dovodit, pakliže se k těm třem příspěvkům vrátíš...z těch dvou invektiv směrem k pražákům jsem skutečně použil jenom toho pepíka a rovněž tak to bylo myšleno ironicky...kavárenský povaleč nepadl, protože to v mých očích není nadávka, nýbrž kompliment (jsem jedním z nich)...a už bych to nechal být, jsou to zbytečné flamy...)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    VIR_KENNY: od tebe bych tohle svinstvo nikdy necekal.
    TIGRE
    TIGRE --- ---

Jinak mám jeden knižní tip... před cca 2 dny s radostí zjistil, že po 17 letech vyšla jedna z nejkrásnějších rusky psaných knížek, klenot gulagové literatury, Kolymské povídky od Varlama Šalamova. Před cca 10 lety jsem je četl ve vlaku a od té doby je marně scháním po antikvariátech. Pro mě je Šalamov po Isaaku Babelovi nejhezčí rusky píšící autor.

Varlam Tichonovič Šalamov - Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Varlam_Tichonovi%C4%8D_%C5%A0alamov
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    TIGRE: ja byl samozrejme take sarkasticky a celou dobu jsem si delal srandu.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    VIR_KENNY: přiznám se, že o sporu těch dvou fakult toho vím pramálo, natož to, kdo tu rivalitu začal. do téhle diskuze jsem vstoupil s tím, že pominu spory venkov vs. praha (myšleno ironicky), protože je (antipražství, stejně jako hovadství a přehlížení mnoha pražáků) považuju na obou stranách za klasický projev provinčnosti a buranství. co mi vadilo byl CICOva argumentace ve smyslu, že Fidel může těžko kritizovat toho pána, protože sám nic nedokázal. ten kontext venkova byl ironie, kterou jsem (a to nezastírám) chtěl trochu rýpnout CICA za jeho poznámky o pepících, pražských kavárenských povalečích apod. Mám pocit, že bylo zřejmé, že jde o nadsázku, zvlášť s ohledem na souvětí, ve kterém jsem to použil. Nakolik je to vkusná nadsázka je samozřejmě k diskuzi, ale upřímně si nemyslím, že by šlo o nějakou diskuzní prasárnu.
    CICO
    CICO --- ---
    FESTER: jelikož jsem si před chvíli zakázal udělovat všelijaké znaménka, tak reaguji slovně: máš plus...))
    FESTER
    FESTER --- ---
    smutny je tyo ze komunisti jeste zijou... :( a jejich idealy...
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    TIGRE: automaticka interpretace celyho sporu jako utoku vesnickych ubozaku na velkou Prahu. Pritom blitky poprve priletly naopak z nasi maticky, ten spor je prazskych na brnenske, ne naopak. Neni to jako spor v ramci religionistiky – i kdyz je velmi svudne si to tak vysvetlovat.

A ne nemluvim ani o te divno zprave min. vnitra o 4000 militantnich naccich a jinych novinarskych koninach. Mluvim o skutecne praci, strategiich, analyzach. Ne teoriich na oblacku o tom jak by vsichni meli co jist kdyby lidi prdeli ryby.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    NICOLE: libi se mi jak ja naivne dycky neco napisu protoze nechci vytahovat sracky na verejnosti a ukoncit blbost a hned se objevi aktivni clovicek co mne ihned obrati na "spiklence co neco vi a chce tim vypadat dulezite".

Neni to tak, myslel jsem to jinak - chces-li potkat velkeho odhalovace, obrat se prosim na sveho kamarada co se tu obcas ukazuje a pise sva desiva odhaleni a moudra!

Mezifakultni strety mejch znamejch nechej na nas.
    CICO
    CICO --- ---
    PREVIT: ...tak já už z toho údajně nějakou dobu dělám gaychat...)) no nic, jsem to aspoň zkusil...)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    CICO: Ty bys nam tady z toho chtel udelat chat! :)
    CICO
    CICO --- ---
    ...no, užuž jsem se pídil kurzorem doprava, u vás obou...je to normální zlozvyk...))
    ...jsem teda myslel holou větu, ale minimálně krom přísudku i s vyjádřeným podmětem...))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam