SMRGL: víš, mně se vždycky líbí ty argumenty typu do politiky normální slušnej člověk nepůjde, tam jsou samí zloději a hajzlové". ona je to pravda. jenže - a to je důležité - ona je to jenom polovina pravdy. s oblibou vždycky tvrdím, že houba se bez podhoubí neobejde. a tady to podhoubí názorně vidíme: polišové - ne snad všichni, "jen" část - fixluje a krade. viz článek. a lidi co? lidi "tu službu využívaj". takže a na rovinu, řada lidí se prostě na tom fixlu podílí coby spoluzákazníci. čímžto pádem jsou podhoubí té houby s názvem "polišskej fixl". ty sám mluvíš o lesích. taky už jsem ledacos zaslechl. a tak dále. mám známé v energetice, některé i dost vysoko - totéž. a tak se "všude" u nás krade na všech úrovních - ne snad všichni, "jen" dost lidí na to, aby na zlodějny a podvůdky člověk často/pořád narážel - a to je zase podhoubí těch politiků. jak by vůbec šlo čekat, že oni nebudou, když a) se krade všude a b) na té jejich úrovni lze ještě víc a ještě lépe? myslím, že ač ne všichni, třeba asi pár lidí tady v tom klubu, si to nezaslouží, protože zrovna oni nekradou, mají zkrátka smůlu, že jsou nejspíš součástí národa českého, který jetam rozlezlým a kvalitním podhoubím, že kolem nich, i když nekradou, stejně ty houby fixlu radostně hojně porostou. a to je vlastně celé. část lidí tady krade a přijde jim to nomální - ti jsou podhoubí - zbytek je znechucen a"nemá koho volit". no nemá. jenže by napřed namísto nevolení musel (aktivně) kopat politiky doprdele - a než by to šlo, musela by napřed část čechů důkladně nakopat do prdele tu druhou část čechů, aby ta přestala být podhoubím. teprve pak můžeš vytrhávat prašivky.