• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    BONGI
    BONGI --- ---
    JOSEFDRUHY: Pane vase uvazovani a moralka je typickym prikladem toho, cemu ja rikam komunismem zmrsene vnimani normalnosti a moralky. Kolikrat jste se o ty drobne pozornosti, ktere vam vdecni zakaznici na stavebnim urade (mimochodem jedno z nejvetsi hnizd uplatkarstvi tehdy i nyni - koneckoncu kolik chat se nam v minulosti postavilo v chranenem uzemi, ze?) cpali do supliku a vy jste se nemohl branit :D, kolikrat jste se o ne podelil s zenskyma v uctarne, fakturantkama, vratnym a dalsimi, ktere to stesti ze sedi na kontaktu nemeli?
    Maly uplatek neni uplatek, mala kradez neni kradez. Co na tom, ze nepiji kafe, kdyz je v praci k dispozici zadarmo, tak mam narok - sup s nim do sacku a odnest domu. Tak ctyri sacky caje denne domu, je prece jedno jestli je vypiji tam nebo doma, nejaky tem materialek, vzdyt kdo neokrada stat okrada rodinu! Je to prece v malem a neni to nic proti tomu jak kradou ti velci!
    Nemam vas rad, nema totiz rad "obycejne poctive prumerne obcany" jak radi sami sebe nazyvaji, maji recept na vsechno, dovedou presne "poradit", co by meli ti druzi delat, nemaji radi bohate, protoze zadny clovek (kdyz ani oni ne) se nemuze stat bohatym poctive. Maji plnou hubu moralky ale nikdo se nesmi dotknout jejich maleho zaprdeneho prikradani a podfoucku ( na velke nemaji odvahu). A vy jste pro me jejich predstavitel!

A uz vubec vas nemam rad v tomhle klubu, nepatrite sem!
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    na téma úplatků vřele doporučuji instruktážní video - příslušnou pasáž z filmu Jáchyme hoď ho do stroje.
    http://www.youtube.com/watch?v=ZU7sy7TGUz4

Máte tam všechno - včetně úplatku protislužbou. A když už na to odkazuje i přednášející trestního práva na PF UK tak to snad je dost dobrý i pro tento klub. Další neplodnou debatu na toto téma bych už ukončil. Děkuji.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    HUGO: O.K...ano, úplatek ( ikdyž v malé hodnotě ) je trošku spíš úmyslně vnucování se, a tuzér-všimné není uplácením, ale je to jakýsi "společenský zvyk-zlozvyk" bez chtíče "za to něco zpět dostat".
    HUGO
    HUGO --- ---
    jestli si dobře vzpomínám, tak "tuzér" byl před rokem 89 úplatek vyplácený zpětně za účelem udržení klientelistické vazby a byl řazen mezi tzv. "nešvary"; neměl nějaké pojmenování i úplatek vyplácený klasicky předem? nejde mi o spojení typu "něco do kapsy", ale o též cize znějící jednoslovný termín; mám dojem, že něco takového bylo, ale je to jen dojem...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    FIN: Mám jiný názor : kdybych denně dostával úplatek do výše 200 K, v libovolném proviantu, d e n n ě, nikdy bych nebyl vychován ke korupci v milionech k vykrádání stamilionů, či čehokoliv obrovského. Ne.
    Myslím ten spor ukončíme. Právo rozřešení má pouze většina ( muselo by se zde hlasovat a agentura STEAM říká, že minimálním vzorkem pro posouzení musí být počet lidí 900-1300 ).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    FIN: dmítáš pochopit, že malá korupce = taky korupce ano, odmítám, ano odmátám dávat rovnítko mezi pohlavkem a zbitím do bezvědomí. Ano, odmítám, je to můj názor. Pokud z desti milionů lidí bude mít názor 9,8 milionu opačný, pak kapituluji.
    Jsou-li na stole dva opačné názory, pak rozhodne o správnějším názoru nějaký "soud", a pokud soud ( ze stařešinů ) není, pak rozhoduje většina, většinový názor.
    FIN
    FIN --- ---
    hint: (aby se josef zase nepletl) když říkám, že nevidím autoritu bla bla bla, tak tím v žádném případě neříkám, že velká korupce korupce není - to je defektní chápání a nelogické k tomu. tím naopak říkám, že korupce je to vždycky a k tomu jsem v předchozí debatě připojil pouze své přesvědčení, že malí provozovatelé malých korupcí (neschopní rozlišovat anebo si uvědomit, že v částce podstata konání nespočívá) jsou "živným podhoubím" pro provozovatele velkých korupcí a že zkrátka přílišná tolerance k "malým" přečinům s relativní pohyblivou hranicí podle mých vlastních finančních možností je prostředím, klde se velkým darebákům daří o moc lépe.
    FIN
    FIN --- ---
    JOSEFDRUHY: vidíš špatně. z ničeho, co jsem kdy napsal, neplyne nijak - pro jistotu zopakuji: z ničeho, co jsem kdy napsal, neplyne nijak - že bych takovou nedokázal rozlišit a nerozlišoval. v tom podstata problému nikdy nebyla. podstata problému je v tom, že ty tvrdohlavě odmítáš pochopit, že malá korupce = taky korupce a že když u tebe je ok 300,-, pro jiného může být ok milionek a že já nevidím žádnou uspokojivou autoritu s morálním postavením takovým, aby mi dokázala rozhodnout a zdůvodnit, odkdy je to už korupce: od 1 000? od 10 000? od 100 000? od megáčku? nebo dále?

analogie s dítětem je pro tento účel zcela nevhodná: dítě můžeš pohlavkovat jedině jako rodič a to sice proto, že taky za něj a jeho skutky odpovědnost neseš ty.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    FIN: vidím, že stále se nedovedete smířit s mým názorem rozlišujícím úplateček ( bonboška ) úplatek ( obálka zubaři do 200 K )a korupcí v mukionech až desítkách milionů což už škodí společnosti. ( tunel Blanka, tam se "zašantročila jedna miliarda a jiné podobné maličkosti ) . Prostě pohlavek dítěti není stejný čin jako bití a zbití do bezvědomí, jedno toletuji, druhé ne, jedno je neškodné druhé ne. Tak to tak FINe berte.
    O.K. ?

FIN: ano, je to tak. Škoda, že ho lidi prokoukli až poslední rok.
    FIN
    FIN --- ---
    JOSEFDRUHY: a ten Klaus, kterého nyní zmiňuješ, řádí v čechách bratru 20+ let. ještě do loňska se pravidelně těšil přízni obyvatelstva přesahující 50 %. teprve po vrcholné sprostotě s amnestií "lidi pochopili". no to dost pozdě.
    FIN
    FIN --- ---
    JOSEFDRUHY: tak na to nemusím mít důkaz, na to stačí chodit po světě a nemít zavřené oči. a číst například takový antikomunistický klub na nyxu, kde se - kupodivu - dozvím, že malé všimné není korupce, jen všimné a že korupce je to až od řádu mega. nebo potřebuju nějaký další důkaz?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    FIN: ...ŽE LIDÉ JSOU KE SVINSTVŮM NEZDRAVĚ TOLERANTNÍ.. No, na to bys musel mít důkaz, že je to tak. Já osobně si zase myslím, že ti nasraní lidé pouze namejí možnost si zajít do televize či k mikrofonu reportéra na ulici a říci to..., a že jich je (nasraných), co odmítají tolerovat tento bordel, několik milionů. Jenže to chce důkazy. ( volby byly nepřímým důkazem ). Já dám za sebe ukázku svinstva, které mohu říkat pouze pár lidem zde v klubu namísto do rozhlasu a televize. Zde jak si všimnete http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/u0/u0_230.doc je vidět ta nová morálka nové společnosti a důsledky Klausovských kroků v ranných dobách té transformace "pro lidi". Čtěte poctivě, konec textu ukazuje Klause.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    BONGI: nojo, jen je problem, ze ten volnej trh pak vubec nefunguje. Vono to neni jen spodni pradlo, von je to zaklad a bez neho je to cely dost vachrlaty.
    BONGI
    BONGI --- ---
    VIRIK: Ony nezmizely, jen podlehly mode - jsou jak spodni pradlo v horkem lete : chodi se naostro! :D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    to mi pripomina ceske pojeti liberalnich a libertinskych ekonomickych teorii, odkud nekam zmizela etika, moralka i zasady :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    HAROLD: No hezké.. téměř perfektně to sedí do středoškolského učiva ze států o sofistikovaném stupňování propagandy a jak ji poznat :)
    Bod 1) Začněte s něčím, s čím většina lidí souhlasí.
    Bod 2) Tomu, proti čemu bojujete dejte označení s negativní konotací.
    Bod 3) Zaštiťte se všeobecně uznávanou autoritou s tím, že provedete vlastní implikaci z jejího díla.
    ....
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    KSČM se hlásí k odkazu Tomáš Garrigua Masaryka - Haló noviny
    http://www.halonoviny.cz/articles/view/4100592
    FIN
    FIN --- ---
    JOSEFDRUHY: no a až ti nasraní starší, jak ty jim říkáš, poberou inteligence dost na to, aby konečně dostali rozum a přestali být nasraní na novou vysněnou společnost" a uvědomili si, že ta společnost je přesně taková, jací jsou její uživatelé/lidé, tzn. že tolik svinstva máme hlavně proto, že lidé jsou vůči němu nezdravě tolerantní (a začíná to od toho tvého "do 300 kč to přece není korupce"), tak pak přesně nastanou lepší časy, které výhradně stojí na inteligenci a sebeuvědomění se (včetně sebekritiky a osobní disciplíny) a pak skutečně rudým sviním půjde propaganda méně... voila.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    PREVIT: vzdyt tam vubec nic neni???
    PREVIT: a Semelova je neuveritelna ******* ****** ******.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    PREVIT: Ty výtky, štípance, v mém předchozím příspěvku nepatřili právě vám, omlouvám se.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam