ARCAK: Spise mi vadila ta pohrdavost, at si jdu neco nastudovat. Nerekl jsi mi v shrnuti nize nic extra noveho, nicmene chapu, ze se Ti mohu zdat neinformovany, protoze udalosti si intepretuji po svem.
Napis klidne 10x, ale fakt je, ze SSSR se prekopaval i vnitrne, a to nejen kvuli obrovske armade. Ta se da vybudovat i bez socialniho inzenyrstvi, jakym se komuniste a jejich partaje obvykle vyznacuji.
Nevim, proc sem tahas naraz KSC, mluvil jsem o kolektivizaci atd v SSSR, jako priklad toho, ze se nesnazili pouze pripojovat uzemi (coz jsi rekl Ty, ze byla hlavni snaha), ale budovat na svem i pripojenem uzemi svuj NWO (coz bych za hlavni snahu oznacil ja).
Ano, neni to myticky selankovy komunismus, kde beranek bude lehat s vlkem, a kazdemu podle jeho potreb :-)) Ale to bychom potom mohli zrovna rici, ze zadny komunismus nikde nikdy nebyl a komunisticke strany se nemaji nazyvat komunisticke a komuniste take nejsou komuniste. A vubec bychom mohli smaznout vsechno a komunismus presmerovat do nejakeho Schlaraffenlandu a vlastne z nej udelat netema, protoze nikde nic takoveho nikdy nebylo a nikdo to ani neni ochoten nastolit, jelikoz kazdy, koho tyhle myslenky popadaji, nakonec skonci tim, ze vyprodukuje nejakou hovadskou diktaturu, kde je skoro kazdemu spatne. Nema smysl po tom o komunismu vubec hovorit, ani se jej snazit realizovat, ba ani jej diskutovat v presahu do naseho sveta, protoze je to mytus, nedosazitelny s lidmi a jejich naturou.
Zato "komunismus" v tom druhem vyznamu, jak jsem to napsal nize, je velmi realny a uchopitelny, a po nasi historicke zkusenosti je tim padem "antikomunismus" vic nez obhajitelny koncept.