• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    NJAL
    NJAL --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    https://twitter.com/CulikOf/status/1660241049464307713
    NJAL
    NJAL --- ---
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    Tak včera střelák dost nuda. Jirka scifi Dolejš, Jirka sexybrain Paroubek a Pražský Anarchisti na jednom místě, to znělo jako nepřekonatelnej bizár, nicméně fučíkárně se to nevyrovná. Pár strejců u stánku s pivem nadávající na ameriku, ale žádný řízný projevy, monstrance s ikonama vůdců, internecionála ve stoje nebo snad pivo a párek za 5kč.
    NJAL
    NJAL --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    LIQUID_SOUND: Musíš MYSLET rusky...
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    HLAINLARKIN: Musim umět rusky, abych tuhle chartu přečetl?
    HLAINLARKIN
    HLAINLARKIN --- ---
    Dovolim si nasdilet, nevim, jak moc se to uz dostalo do vedomi verejnosti.

    Naše cíle | Charta 2022
    https://charta2022.cz/
    NJAL
    NJAL --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    Ceskoslovenska verze na tomto webu oblibene grafiky. :-)

    NJAL
    NJAL --- ---
    The Revolution guaranteed inflation - BankWars: Weimar Hyperinflation Episode 2
    https://www.youtube.com/watch?v=pwJf8O1S6eA
    NJAL
    NJAL --- ---
    DOCKINEZ: Mam smisene pocity, jednak proto, ze to bylo uz moc pozde, druhak proto, kdo ten cepin zaridil. Jo, kdyby ho tak napichl na bodak jeden ze vzbourenych Kronstadtskych namorniku, to by byla jina...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Přeju všem šťastný a veselý Mezinárodní den cepínů!

    21. 8. 1940 se Lev Trockij stal dobrým komunistou.

    NJAL
    NJAL --- ---
    Neznal jsem

    Czerwona Hołota - Canção anticomunista polonesa
    https://www.youtube.com/watch?v=8ezwGbumyjk
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Zemřel hudebník a evangelický farář Svatopluk Karásek - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/SrwyF/zemrel-hudebnik-a-evangelicky-farar-svatopluk-karasek
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    Dovolím si ještě jeden příspěvek a repastnu z facebooku Chartisty Miroslava Skalického k zítřku:

    https://www.facebook.com/miroslav.skalicky.10/posts/1619814984872996
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    Ja bych si trosicku prisadil s vlastnim vykladem ktery vicemene stavim na Hayekovi, ale kdyz to tu zpetne procitam tak takova varianta tady jeste neprobehla. Vychazi z jednoznacneho predpokladu ze na 3. sjezdu ruske socialisticke strany v Bruselu v roce 1903 se socialisticke hnuti rozstepilo na dve frakce. "Komunistickou" i kdyz tady v nazvu i detailech jeste probehl vyvoj, stezejni je ze tahle frakce se drzela Marxe a nazoru na potrebu diktatury proletariatu, znarodneni, revoluce a potom "socialistickou", kterou dnes zname jako socialni demokracii. Tahle frakce se stala umirnenou a socialistickou revoluci se rozhodla prosadit jinou cestou za pomoci jinych nastroju.
    Nedavno jsem to zminoval o dvere vedle ale soucasneho komunistu povazuju za nevyzraleho, protoze diky prehlizeni zakladnich faktu a prekrucovani historie veri necemu co se ukazalo v praxi sebedestruktivnim. A nebo za krajne nebezpecneho protoze jiz predem pocita s tim ze nekomu ublizi. V takovou chvili je nosnikem ideologie moc a je to vlastne to same jako fasizmus protoze udrzeni zdani ze takovy system funguje se deje skrze potoky krve.
    Zpatky vsak k Hayekovi a umirnene frakci socialistu. Tady nastava "problem", ktery je ve vysledku v soucasnosti tj. sedmdesat let po tom co Hayek Cestu do otroctvi odprezentoval pomerne jasne viditelny. Zatimco delnicko rolnickou pseudodemokratickou diktaturu jiz v podstate vsechny narody ktere ji kdy prijaly za svou zase odmitly, nevnucovana a pomala socialisticka revoluce skrze socialne demokraticke strany pokud jiz primo nevitezi ma cele care tak alespon sbira mnoha dulezita vitezstvi. Progresivni zdaneni, vetsi ochrana zamestnance, prerozdelovani verejnych financi atd. Vyvoj v Britanii v 80tych letech, tradicne levicova francie stale ve stavce, Demokraticka strana v USA, CSSD a ANO u nas. Pravo vlastnictvi je stale vice a vice omezovano.
    Ten jiz zmineny problem je ten, ze na tom 3. sjezdu se rozstepili jen proto ze se neshodli na tom JAK socializmu dosahnout. Nikoliv na tom CO socializmus znamena. Pokud nebude socialne demokraticke hnuti neustale vystavene tlaku pravice potom nezbytne vsechno povede zpatky ke stejnemu vysledku a prave skrze omezovani prav jedince a posilovani moci statu to nezbytne nutne driv nebo pozdeji povede ke stejnemu vysledku jaky uz jsme videli na katalizovane verzi v podani revolucniho hnuti a diktatury proletariatu.
    Jeste si dovolim nakonec, taky to tu par prispevku zpatky probehlo, ale malo kdo z nas si tak nejak dokaze predstavit jak se citili lide v prvni polovine 20. stoleti a obzvlaste po valce. Jako neuveritelne stastne generace zazivame obdobi kdy se blizi sto let bez konfliktu na nasem uzemi a to je pohledem historie dost neobvykle. Myslim ze clovek prvni poloviny dvacateho stoleti mel hodne duvodu k vire v socializmus a taky myslim ze dnes k tomu neni duvod ani jediny.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Před 30 lety se Palachovy ostatky vrátily na Olšanské hřbitovy. Původní hrob zničili komunisté | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/.../historie/jan-palach-hrob-olsanske-hrbitovy-vyroci-vsetaty_2010250938_onz
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    RUDOLF: diky za tip, hlavne ten Vieska by me zajimal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam