• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    OBLINA: S přelivem mám tu samou zkušenost. Ostatně i prášková henna (od Henné Color) mi vždycky chytala líp červená než hnědá, kterou jsem chtěla víc. Naštěstí to vyřešila khádí :)
    OBLINA
    OBLINA --- ---
    CAMELLA: aha, tak mě právě neudělá téměř nic, ale to bude možná tím, že si barvím hnědými odstíny. Nevím jakým odstínem si barvíš ty, a jakou máš původní barvu vlasů, ale mě vždy méně chytaly tmavé a víc červené. Ty červené se jakoby "zažraly" a držely déle. Hnědé se mi hned vymývaly.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    OBLINA: tak to teda nevím, já ten přeliv používám dost často a barví jako čert :).
    OBLINA
    OBLINA --- ---
    KYNCLACZ: Mě taky henna příliš nevoní, ale když jsem použila krémovou hennu od henne color, tak v té je levandule a moc hezky voní - avšak barvící výsledek téměř žádný. Takže jsem to dělala tak, že jsem vzala práškovou hennu + tu krémovou s levandulí a dobře se to nanášelo i vonělo
    KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    TICHTICZKA22: Já se právě bála, aby to pak nebylo moc tmavé. Mě prostě henna nevoní:( a fakt v tom bazenu je to dost cítit. Já ještě někde četla o nějakých voňavých olejíčcích. Nemáte s tim zkušenost?
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    KYNCLACZ: já jsem si kafe dávala a když je řeč o "vůni" připadala jsem si jako chodící kofein... :-) Takže nevim co je lepší, ale mně teda ten odér henny nevadí. Co se týče barvy, nazrzlá je i když přidáš kafe, záleží na ostínu té henny hlavně. Ale jako že by to nějak zásadně změnilo, to prostě ne.
    IKA
    IKA --- ---
    ANDREA23: nebol to konkrétny odtieň, bola to nejaká henna, ktorá sa proste predávala len v jednej verzii. V zložení nebolo spomínané nič iné, len lawsonia inermis.
    KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    AETHER : áha tak díky:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    KYNCLACZ: tak můžeš zkusit přidat jogurt, víno, citrón, ty to trochu zvrátí?
    ANDREA23
    ANDREA23 --- ---
    IKA: a co to bylo za odstin? jinak to by docela slo, jeste tomu mozna dam sanci a zkusim tu bordo...

    KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    AETHER : no to se právě bojim, že to bude dost do hněda ne? Já se snažim o zrz, i když jsem poměrně tmavá brunetka.
    AETHER
    AETHER --- ---
    a pochopitelně to taky trochu ovlivní barvu...
    AETHER
    AETHER --- ---
    KYNCLACZ: poměrně výrazně vůni ovlivní, když hennu zaleješ silnou kávou:) Zároveň by to mělo povzbudit růst vlasů, jen si dokážu představit, že to někoho může dráždit.
    KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    Holky co vše dáváte do henny aby tolik nebyla cítit? Já zkoušela skořicia tea tree, ale stejně to není ono:(( Vadí mi když si jdu zaplavat a zmoklé seno cejtí celej bazén:))
    ISCH
    ISCH --- ---
    Já teď dělám experiment se sundaváním henny a indiga. Ze skoročerné se chci propracovat k červené. A ano, mám krátké vlasy a jsem ochotna jich ještě kus obětovat. Až doexperimentím, dám vědět.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Jasně, že jde henna dolů nebo přebarvit. Ale musí se doddržobst časový rozestup. Na stažení barvy existují různé masky s jogurtem, medem, olejem. Pár lidí používá i slabý peroxid, nebo citronovou šťávu s vodou a hurá na sluníčko. Sice to trvá déle, než když vám to odpicne nějakým sajrajtem kadeřnice, ale taky to jde. Přinejhorším nechat odrůst postupně.
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    LOBOTOMKA: jsem přírodní blondýnka, hennou barvím už přes 5 let, vyzkoušela jsem leckterou, i ty, které měly být červené nebo hnědé... Po každém hennování je barva trochu jiná, vypadá taky různě na denním a umělém světle. Ale ještě žádná nebyla nezrzavá (foto - pigment z henny se na vlasech vrství, proto tmavnu). U henne color (práškové barvy) jsem ve výsledku nepoznala rozdíl mezi měděnou, burgundskou a hnědou, všechno téměř na chlup stejné. Takže se přiznám, že k růžovému nebo studeně červenému odstínu jsem dost skeptická.

    Takhle - obávám se, že napoprvé to pravděpodobně nebude odstínem a sytostí odpovídat tvé představě... mohlo by to být lepší po více barveních, teoreticky. Ale pak zas už tu hennu z vlasů asi nedostaneš - moc se nevymývá, nejde/nesmí se to odbarvit, nemělo by se to přebarvovat oxidační barvou... a vůbec, já už asi rok řeším, že chci změnu barvy, ale henna mě nepustí.
    (btw. První trochu nadějný pokus je hnědá Khádí, která aspoň trochu tlumí tu řvavou zrz.)

    Otázka je, jestli to s chemkou bude lepší... ve dvanácti na táboře jsem si, blbka, plácla na hlavu přeliv na tmavší vlasy, samozřejmě aniž bych si z toho omezení něco dělala, a skončila jsem oranžová na další rok. Ale to se dá aspoň přebarvit (ne že by mně tehdy rodiče dovolili, abych s těmi vlasy o něco dalšího pokoušela :))
    IKA
    IKA --- ---
    ANDREA23: Trochu do studena mi henna šla, keď som k nej pridávala mleté klinčeky (hřebíček). Ale neviem, či sa ti to bude zdať dosť.

    Je to (blbo.:) vidno tu - to bolo pred pár rokmi, nejak som nestíhala dofarbovať, takže úplne hore mám asi pôvodnú farbu vlasov, a čo ja viem polovica dĺžky vlasov je zafarbená. (Kamarátka v pozadí netuším čo mala na hlave.:))

    Bez tých klinčekov mi to viac chytá do teplej gaštanovej.
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    LOBOTOMKA: nahoď foto odstínu, který myslíš...to mě zajímá.)
    LOBOTOMKA
    LOBOTOMKA --- ---
    SAMANOVA006: je mozny ze na moje vlasy by tak chytnout mohla.je fakt ze odstin ma dost takovej svetle cervenej, je to myslim Burgund.Vidim vtom spis odstin svetle ruzovy nez oranzovy
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    LOBOTOMKA: hennu do růžova jsem tedy ještě nikdy neviděla..ta červená jde případně spíš do oranžova..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam