COOK: Nemusí to nikdo řídit, ale tady jseš v klubu o světovém spiknutí, a environmentalismus v něm má vybudován už desítky let ústřední roli. Ale to neznamená, že lidi z XR jsou nějací spiklenci nebo okultisti. Na druhou stranu některé čelní osoby možná jsou a vmanipulovali příznivce do podoby, která jim vyhovuje.
Ale ať už to vymyslel někdo záměrně nebo ne, celá ta obsese smrtí, mi nepřijde vůbec zdravá. Že přesně naplňují symboliku Saturnu je zajímavý z pohledu okultismu a paranoii, i když nevím, jestli ta informace přímo k něčemu je. Pro okultismus je ale taková symbolika podstatná. Hlavně člověk tomu nemusí automaticky věřit ani nevěřit, ale vzít to jako něco k uvážení.
Jinak tu záležitost s oteplováním/CO2 vnímám v celé věci spíš jako podružnou. Znepokojivé jsou ty vývody. Ať už je to pravda nebo ne, ta řešení přináší odůvodněné důvody očekávat sociální nepokoje (žluté vesty) a úpadek hospodářství vedoucí pak s jistou k tomu, čemu je přitom snaha naopak zabránit (hladomor, chudoba,...). Potenciálně tedy k úplnému kolapsu, který už je přímo k vidění na mnoha místech Blízkého východu nebo Afriky, stejně tak v Jižní Americe, takže se ani nebavíme o něčem nereálném.
Tohle není místo přímo na nějaké polemiky jako spíš sběr informací. Já popravdě ani nevidím už důvod s někým o té vědě polemizovat. V relevantním klubu jsem dostal ban, takže co. Za mě vidím, jak ten konsensus je značně zveličen. A disentní vědci jsou obviněni ze spiknutí s Koch brothers. Samotná debata o zelených řešeních je zatížena stejným drilem selektivního přístupu. Negativ větrných a solárních elektráren je tolik, že je vůbec otázka, jestli zelená řešení nejsou nakonec mnohem horší z pohledu právě ekologie.
A hele, já si už delší dobu myslím, že lidi planetu ničej, a potenciálně si skutečně můžeme přivolat nějakou katastrofu, ale proto bych řešil to, kde víme, že škodíme.. smog atd. Ne řešit jen CO2, kdy i samotná zpráva IPCC uvádí, že není možné predikovat vývoj klimatu. Jsou to jen hypotézy, ale můžeme řešit to, kde víme, že to dělá problémy. Slyšel si o tom klukovi, který od 16 let začal pracovat na stroji pro odstranění plastů z oceánů? Ten skutečně dělá něco užitečnýho pro životní prostředí. Neoblíká se do šatů smrtky s cedulí "END IS NEAR!".
Šéf WMO kritizoval i média, že ten apokalyptický narativ podporují. A přitom média nezajímá ten kluk, co pomohl řešit ty plasty v oceánech. Se nediv, že lidi kritizují mánii kolem Gréty a skutečně si myslíš, že lidi už desítky let varující před nastolením světovlády, genocidy a spol. v případě, že jde o záchranu planety, budou ignorovat, jak se buduje aparát na řízení každé lidské aktivity? Přesně, jak se obávali. Tohle teď už takhle doslova bývá i deklarováno - každé ... lidské.. aktivity. Mrkni na už neexistující společnost Technocracy inc. Řízení společnosti měřením/příděly energie je už 100 starý koncept, na který ale už dnes existují smart cities technologie.
A upřímně... já tyhle NWO věci beru už delší dobu jako danou věc s určitou nadějí, že nakonec možná dopadnou věci jinak. Ale víš, co jsem řekl o NWO synovci? Nic. S celkem úžasem pozoruju, jak osobně si ale ta mánie kolem oteplování bere, když tomu někdo nevěří, a jak je to protlačováno. Já to obecně nikomu nevnucuju.. a asi ani není dobrý se takovýma věcma nechat úplně pohltit.