• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    GORG
    GORG --- ---
    Greta Thunberg Incorporated: The Exposé
    https://www.youtube.com/watch?v=TTXdhTwO320


    nechtel bych potkat ochranku Grety nekde v noci v parku .. nekteri z nich jsou hodne agresivni. tenhle rebel news reporter je na muj vkus nekdy az moc primocarej... tezke otazky na mladou holku..ale tak je ji 17 let. je v podstate dospela
    kazdopadne zajimave info napr. skola, kde ona chodi, nema povinnost dochazky, takze school strike je v tomhle kontextu zrejme nonsense.

    ale obecne me vzdy zacne odrazovat, kdyz se nekdo chova moc vyhybave. tahle veta Grety samotne to asi vystihuje nejlip "I don't have to answer questions." a pak si te chytne ochranka. no zjevne kazdopadne to neni jen nejaka holka, jak tolik tvrdi. za ni je tym lidi.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    ARCHDRONE: Pokorného video jsem viděl celé, většina jeho argumentů byla vyvrácena (Ústav výzkumu globální změny Akademie Věd ČR),
    ale tady to opravdu neřešme JAXXE: takže ti ani nebudu rozporovat tvou kritiku SCHWEPZ: ok? Dyžtak můžeme sem
    [ Klimaticka zmena // The young people are starting to understand your betrayal. ]
    ARCHDRONE
    ARCHDRONE --- ---
    SCHWEPZ:
    Takze tahle prednaska od Ludwiga, kde 15 minut mluvi o argumentacnich faulech a Dunning-Kruegerovi na nej plati uplne stejne. Hlavne, ze ma sebevedomi. Nemluve o tom, ze prezentovat graf koncentrace CO2 let na ose X 1960-2020 a na ose Y koncentrace 320-400 je proste graficky FAUL. Takhle proste ne. To je proste graficky ekvivalent argumentacniho faulu. Ten graf ma byt normovany od 0, a ne ze si arbitrarne vybere nejake obdobi a adekvatne zkrati osy. Fuj!

    Pak se teda ukaze, jak to bylo predtim a ukazuje to na mereni CO2 v ledu. Tady prave Pokorny (viz prednaska vyse) vysvetluje, jak je to s merenim toho CO2 v bublinkach ledu je. Ze se vlastne vubec nemeri CO2, ale jenom proxy pomer O16/O18, ze ty bublinky dost dychaji, atp atd. To samozrejme pan Ludwig nevi, ale mluvi to tom presne dle Dunning-Kruegerova jevu.

    Pak pan inzenyr ukaze graf CO2 mereny z Vostok Ice Core (az 400K B.C.) a za to prilepi mereni Mauna Loa? W. T. F.? Jako by se nechumelilo. W. T. F. I kdyby, jak spojit tyhle dva datasety, to je proste cela metodologicka a statisticka MAGIE a cerna skrinka.

    A tak dal. Predne se doporucuju podivat na toho Pokornyho. https://www.youtube.com/watch?v=Hd67EMWFKek
    GORG
    GORG --- ---
    Propaganda - Po globálním oteplování - část 2_2 (1990)
    https://www.youtube.com/watch?v=dKZ8w7BhCvE


    "S nastupem planu pro rizeni planety", "Svetove stredisko na rizeni planety" ci co to bylo? tam litaj pak v tom druhem dile cim dal casteji. Virtualni centrum pro rizeni planety z roku 2050. Tenhle dokument z 1990 je uplne posahanej :)

    Ale je docela zajimavy, ze je to pojato jako fiktivni dokument Zeme z budoucnosti. Takze uz total nemuze nikdo rict, ze to vlastne neni pravda. Kombinujou tam fikci a vysvetleni, proc novinari dostatecne nebouchali poplach vcas. Nevedeli totiz, ze nebyla otazka, jestli ma lidsky co2 vliv na klima, ale ze slo jen o datum... kdy.. kdy dojde ke katastrofe. Naprosto zadne pochyby ve vedecke komunite.. Kvalitni dokument. Kazdopadne globalni centrum pri rizeni planety je kool.

    "Dvoudílný fiktivní dokument z r. 1990 mapuje z perspektivy roku 2050 vznik a vývoj Planetárního řídícího centra, jenž mělo vzniknout k řízení ekonomiky celého ."
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    ***********************************************************
    ***********************************************************

    panove, prosim... toto nikdy nebylo mysleno jako diskuzni klub. sami vidite, jak to pak dopada. misto argumentace to nakonec konci osobnimi utoky a obe strany jsou stejne zabarikadovane na svych pozicich a nikam to nevede. v zahlavi prvnich klubu proto bylo toto motto:

    vse, co tu je, muze byt pravda nebo uplna kravina. ukaze cas. klub slouzi spise jako sberna "oficialnich" i "neoficialnich" informaci. zaver necht si udela kazdy sam... diky za pochopeni

    takze prosim vas, zdrzte se osobnich utoku a pokud sem chcete prispivat, tak idealni format je:

    citace z textu, ktery sem davate, ve kterem boldem zduraznite, co je tam podle vas dulezite a odkaz na originalni text. klidne ten text muze byt delsi, protoze nektere clanky casem zmizi a link nefunguje

    pokud sem budete davat video, tak take prosim o kratky popis toho, o cem je a proc bychom si ho meli pustit

    ja uz nemam cas sem prispivat tak jako kdysi ani skupinu nejak moderovat

    ***********************************************************
    ***********************************************************
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    COOK
    COOK --- ---
    GORG: Jak převrátit realitu: Aktivistům vyčítat, že sedí na prdeli. Jen proto, že jsou aktivní v něčem, co zrovna ty nepovažuješ za důležité. Fascinující. Si taky můžu vybrat nějaký téma, třeba bezpečnost na silnicích a obviňovat tvýho Boyata, že jen sedí na prdeli, protože nedělá nic pro bezpečnost na silnicích. Putin by z tebe a tvýho whataboutismu měl radost :)
    GORG
    GORG --- ---
    COOK: Mne je jedno, o kom ty si myslis, ze je kripl.. .to si fakt jdi resit nevim kam

    Sedet na prdeli, zaklinat se koncem sveta a cekat, ze to sem prijde ten Boyan Slat resit za nas. Nebo my v rekach plasty nemame? Tohle je ukazkove.
    SPAJDA02
    SPAJDA02 --- ---
    KUKIDE: o tom jsem už dlouho neslyšel, super...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    COOK: nechci ti nic říkat ale tvoje výsledky v googlu budou jiný než jeho :) měli by jste pro porovnání použít správně alespoň duckduckgo ;)
    COOK
    COOK --- ---
    GORG: Tak to je fakt diskusní veletoč hodný pětiletého slepého a hluchého dítěte s inteligencí dýně: Boyan média nezajímá - bum čtyři články po minutě googlování - já si stojim za tim, že to média nezajímá :)))) Fakt mistrovství v kriplfightu.

    Posedlost Grétou je úchylná, ovšem ta jde z drtivé většiny za jejími kritiky. Gréta měla plastovej talířek! A všichni antizelení se předháněj v blbejch kecech. Gréta něco řekla moc afektovaně! A jedeme mediální smršť, jaká je to kráva. Gréta někoho nepustila na nějakej svůj večírek! A vidíte, že globální oteplování neexistuje! Takže Grétu fakt žádnejm ekologickejm aktivistům ani nikomu údajnému za nimi nevyčítej. Tu její mediální slávu stvořili lidi jako ty. Ostatně všimni si, že i tady jí furt tlačíš ty a ne já. Jako chápu, no... s tisíci vědců se hádá blbě. S afektovanou školačkou je to o hodně snazší. Holt každý si vybírá soupeře své úrovně :)

    A neodbíhej pořád od tématu. Sucho, cloud seeding, plasty... jasně, to jsou všechno důležitý věci. Ale teď se tady o nich nebavíme. Debatujem o skleníkovejch plynech jakožto příspěvku k potenciálně nebezpečný změně klimatu. Vy tvrdíte, že je to mýtus, který někdo tlačí, aby nás všechny zotročil. A já se furt dokola ptám kdo. A vy furt jen odbíháte, uhýbáte, stáčíte řeč jinam...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Superdollar (the biggest fraud in the world?) - Album on Imgur
    https://imgur.com/gallery/nDPsFj6
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Ale když už chtějí poslední zprávy z téhle oblasti tak co třeba tohle COOK: ???
    The 5G Zion manipulation platform and how it works
    https://thebridgelifeinthemix.info/finance/5g-zion-manipulation-platform-works/
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    COOK: pokud tě to opravdu zajímá tak ser na moji odpověď a pusť se bez bázně do pátrání sám :)
    jinak samo sebou ještírci se ví ne asi :)


    GORG: prosímtě nemať je z geoingenírimgem :D to je přeci jen chemtrails konspirace :D
    to už jim tah ho raději tohle :D
    China's Ambitious New Rain-Making System Would Be as Big as Alaska
    https://gizmodo.com/chinas-ambitious-new-rain-making-system-would-be-as-big-1825536740
    COOK
    COOK --- ---
    KUKIDE: Já bych hlavně chtěl vědět, kdo všechny ty klimatology, glaciology a podobné příbuzné vědce a všechny ty ekologické aktivisty manipuluje a ovládá, když to tak vehementně tvrdíte. Zatím zazněli snad jen výrobci aut, což je teda blbost non plus ultra. Poděl se, na co jsi během svého konspiračního bádání přišel? Kdo za tou hysterií teda stojí a kdo z ní tyje? Kdo plánuje to zhoršení životní úrovně a zotročení pro všechny prostřednictvím zelené politiky? Já fakt nevím, fakt mě to zajímá a fakt jsi zatím ani nenaznačil...
    GORG
    GORG --- ---
    COOK: Ja si stojim za tim, ze to media nezajima. V cem se to lisi od reportovani o Grete tu vysvetlovat nebudu. Je evidentni, ze jednomu z toho je venovana vetsi pozornost. Ta posedlost Gretou je pateticka. O Boyanovi se moc nezmini.
    Jake je vyjadreni treba Piratu k tomu, jestli Praha poridi jeden z jeho cisticu? Kde nejaky aktivista vola, aby se nejaky poridil? Kde je o nem nejaka zminka na https://rebellion.earth/ ? Ono to ukazuje jen jak je to vsechno prevazne jen o virtue signalling ale zadnem pragmatickem uvazovani ani aktivite.

    To same sucha... jisty Slovak pomoci experimentu nasel mozne reseni. Zpusob a mista, jak a kde pudu proorat. Uz ani nemuzu najit jeho video dokument. Vetsina zajmu je upirana na CO2 a skutecna ekologie trpi.

    A jeste dalsi vec. Vubec do pohledu na klima neuvazuje, ze uz se desitky let provadi experiment v geoinzenyrstvi planety, zejmena co do cloud seedingu. A pak se divime, ze jsou tam potopy a jindy zas sucha a masivni pozary. Dokonce, kdo o tom mluvi, je jeste kolikrat za blazna. Oni tim jeste oficialne bojuji proti suchu

    Seeding The Clouds - Should We Mess With Our Earth's Climate?
    https://www.forbes.com/...onca/2017/06/22/seeding-the-clouds-should-we-mess-with-our-earths-climate/

    Jeste si odklepnem, ze nasledna povoden je jen nahoda

    Cloud seeding stimulates rainfall, but what is it and how does it work? - ABC News (Australian Broadcasting Corporation)
    https://www.abc.net.au/news/2018-03-02/what-is-cloud-seeding-and-how-does-it-work/9478282
    http://www.dpac.tas.gov.au/__data/assets/pdf_file/0015/332610/floodreview.pdf
    Hydro Tasmania's flight on June 5, 2016 lasted for an hour and 34 minutes over the Upper Derwent catchment, targeting Lake Echo, which was below preferred levels at the time.

    The review found the cloud seeding flight did not contribute to subsequent flooding.

    Professor Siems, who made a submission to the coronial inquest into the flooding, said, "Basically the cloud they had seeded already had tons of ice in it, or already was heavily glaciated, so adding more ice nuclei to it had really no impact whatsoever.

    "If there's already ice in there, then putting in more ice nuclei isn't going to have any impact."


    // aha, takze proc to delali, kdyz to nema zadnej impact? :) spravny vedec ti rekne, ze nevime, a ze je potreba vice vyzkumu, abychom vedeli, jestli to nemuze mit nejake negativni efekty treba na destove patterny. Nakonec, pokud tim opravdu vyvolali povoden, tak je to masivni dopad, ktery muze dlouhodobe ovlivnit misto a miru, kde a jak prsi. Kazdopadne, ze o tom hlasiti klima experti ani bezne nemluvi, je zarazejici. Samo fungovani mraku je stale velkou zahadou.A ja mam jeste drzet hubu, ze si to nekdo experimentuje s pocasim.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    COOK:
    SCHWEPZ:
    To mi řekněte teda co vy dva pohledáváte v konspiračním auditku, krom asi ukrutné prčiti to nemá pro vás žádný přínos ne?
    COOK
    COOK --- ---
    GORG: Ty jsi fakt střelec: "média nezajímá ten kluk, co pomohl řešit ty plasty v oceánech."
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/ocean-cleanup-znecisteni-oceanu-plasty-odpad_1910022327_zit
    https://www.respekt.cz/...st/nas-system-konecne-zachytava-plasty-v-oceanu-hlasi-vynalezce-boyan-slat
    https://www.seznamzpravy.cz/...vaceti-ceskych-statu-plovouci-hraz-je-opravena-a-vyrazi-do-boje-80061
    https://ct24.ceskatelevize.cz/...41040-lapac-plastoveho-odpadu-po-technickych-potizich-opet-vyplouva

    Hlavně že sbíráš informace, bereš věci k uvážení a nenecháváš se pohltit. Podle mě sleduješ z velký části úplně pošahaný zdroje, což ti bere čas věnovat se těm důvěryhodným a pořádným a v hlavě se ti místo obrázku reality tvoří úplnej maglajs blbostí o tom, že zelená řešení stojí za nepokoji Blízkého východu a Afriky, že někdo nastoluje světovládu, genocidu, řídí každou lidskou aktivitu... Nic takovýho se neděje, respektive lidi, co se o to pokoušej, jsou úplně marný a fakt nejsou reálnou hrozbou pro nikoho. Naopak, svět je v průměru stále svobodnější, bohatší, demokratičtější a méně násilný.

    Vážný hrozby pro pokračování tohoto slibného vývoje jsou úplně jinde: Rostoucí nerovnost, kdy příliš úzká a stále se zužující vrstva lidí kontroluje stále se zvětšující podíl majetku (mj. důsledek Trumpových daňových škrtů pro nejbohatší). Slábnoucí důvěra v instituce, média a potažmo koncept pravdy celkově zneužívaná diktátory všeho druhu (mj. důsledek Trumpových útoků na média). No a mimo jiné změna klimatu hrozící například roztátím Himálajských ledovců, což by vedlo k vysychání Gangy, Indu, Jang-c’-ťiang a Mekongu (mj. důsledek Trumpova objímání se s uhlím).
    GORG
    GORG --- ---
    COOK: Nemusí to nikdo řídit, ale tady jseš v klubu o světovém spiknutí, a environmentalismus v něm má vybudován už desítky let ústřední roli. Ale to neznamená, že lidi z XR jsou nějací spiklenci nebo okultisti. Na druhou stranu některé čelní osoby možná jsou a vmanipulovali příznivce do podoby, která jim vyhovuje.

    Ale ať už to vymyslel někdo záměrně nebo ne, celá ta obsese smrtí, mi nepřijde vůbec zdravá. Že přesně naplňují symboliku Saturnu je zajímavý z pohledu okultismu a paranoii, i když nevím, jestli ta informace přímo k něčemu je. Pro okultismus je ale taková symbolika podstatná. Hlavně člověk tomu nemusí automaticky věřit ani nevěřit, ale vzít to jako něco k uvážení.

    Jinak tu záležitost s oteplováním/CO2 vnímám v celé věci spíš jako podružnou. Znepokojivé jsou ty vývody. Ať už je to pravda nebo ne, ta řešení přináší odůvodněné důvody očekávat sociální nepokoje (žluté vesty) a úpadek hospodářství vedoucí pak s jistou k tomu, čemu je přitom snaha naopak zabránit (hladomor, chudoba,...). Potenciálně tedy k úplnému kolapsu, který už je přímo k vidění na mnoha místech Blízkého východu nebo Afriky, stejně tak v Jižní Americe, takže se ani nebavíme o něčem nereálném.

    Tohle není místo přímo na nějaké polemiky jako spíš sběr informací. Já popravdě ani nevidím už důvod s někým o té vědě polemizovat. V relevantním klubu jsem dostal ban, takže co. Za mě vidím, jak ten konsensus je značně zveličen. A disentní vědci jsou obviněni ze spiknutí s Koch brothers. Samotná debata o zelených řešeních je zatížena stejným drilem selektivního přístupu. Negativ větrných a solárních elektráren je tolik, že je vůbec otázka, jestli zelená řešení nejsou nakonec mnohem horší z pohledu právě ekologie.

    A hele, já si už delší dobu myslím, že lidi planetu ničej, a potenciálně si skutečně můžeme přivolat nějakou katastrofu, ale proto bych řešil to, kde víme, že škodíme.. smog atd. Ne řešit jen CO2, kdy i samotná zpráva IPCC uvádí, že není možné predikovat vývoj klimatu. Jsou to jen hypotézy, ale můžeme řešit to, kde víme, že to dělá problémy. Slyšel si o tom klukovi, který od 16 let začal pracovat na stroji pro odstranění plastů z oceánů? Ten skutečně dělá něco užitečnýho pro životní prostředí. Neoblíká se do šatů smrtky s cedulí "END IS NEAR!".

    Šéf WMO kritizoval i média, že ten apokalyptický narativ podporují. A přitom média nezajímá ten kluk, co pomohl řešit ty plasty v oceánech. Se nediv, že lidi kritizují mánii kolem Gréty a skutečně si myslíš, že lidi už desítky let varující před nastolením světovlády, genocidy a spol. v případě, že jde o záchranu planety, budou ignorovat, jak se buduje aparát na řízení každé lidské aktivity? Přesně, jak se obávali. Tohle teď už takhle doslova bývá i deklarováno - každé ... lidské.. aktivity. Mrkni na už neexistující společnost Technocracy inc. Řízení společnosti měřením/příděly energie je už 100 starý koncept, na který ale už dnes existují smart cities technologie.

    A upřímně... já tyhle NWO věci beru už delší dobu jako danou věc s určitou nadějí, že nakonec možná dopadnou věci jinak. Ale víš, co jsem řekl o NWO synovci? Nic. S celkem úžasem pozoruju, jak osobně si ale ta mánie kolem oteplování bere, když tomu někdo nevěří, a jak je to protlačováno. Já to obecně nikomu nevnucuju.. a asi ani není dobrý se takovýma věcma nechat úplně pohltit.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KUKIDE: KUKIDE: otevřená mysl je užitečný nástroj.
    Ještě bych do té pomyslné "brašny z nástroji" přidal Occamovu a Humeovu břitvu, kritické myšlení, digitální gramotnost a navrch bych přibalil selský rozum a nadhled ,-)
    "Někteří lidé věřili že země je placatá a neteří to tvrdí pořád ...musíš tomu dát šanci" -- Ne, děkuji :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam