• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    LAURINKA: v Neustadtu najdeš bývalou hasičskou zbrojnici, která je předělaná na klubík s úžasnou indickou restaurací - jmenuje se Die Scheune. V první nebo druhé rovnoběžné ulici na ulici, v níž stojí Scheune je pěkný hostel.
    Doporučuji jet již v pátek a všemi deseti doporučuji tu indickou restauraci!
    Z klubů pak čekni E-Strasse (komplex průmyslových hal, jsou tam různé tančírny a klubíky)... a v Neustadtu v blízkosti Nádraží je rovněž spousta nejrůznějších podniků.
    LAURINKA
    LAURINKA --- ---
    Chtěli bysme se jet s přítelem kouknout příští týden do Drážďan a 1noc tam přespat. Je lepší jen v pátek nebo v sobotu? A nevíte o nákým levným ubytování někde tam? Abysme nemuseli spát v autě...
    AETHER
    AETHER --- ---
    (slovo shopping mall jsem poprve potkala na gymplu na konverzaci anglictiny, kdy se nam Bryce pokousel vysvetlit, co to je, jenze jsme si to nejak nedokazali predstavit, protoze tu tehdy proste nic takoveho neexistovalo, no minimalne ne u nas 'na venkove';)
    AETHER
    AETHER --- ---
    BLOWUP: no dyk rikam, palac Flora;)

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    pod pojmem mall chapeme my architekti takovy ty obrovsky kravy s velikou halou o vice urovnich, obklopenou galeriemi na kterych jsou jednotlive butiky a obchody.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ROTWEIN:
    AETHER: shopping mall nebo mall je nákupní pasáž. u internetových obchodů se to používá jen velmi zřídkavě a je to de facto metafora... "mall" znamená v angličtině "promenáda, korzo..."
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Neměly by se reformy zvané Hartz IV raději přejmenovat? Poté, co vyšlo najevo, že Peter Hartz žil bouřlivým "volgswagenovským" životem společně s představenstvem a odboráři...:)))
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    zmátl mě terminál... o komunikační pohotovosti bych dnes rovněž mohla napsat román...:)

Vytrvale jsem dnes opakovala šanon a myslela tím krabici a divila se nad číslovkou 95.000 EUR, proč je daná položka tak drahá, až 95 miliónů EUR...!! Ještě jsem si to v duchu počítala, kolik je to korun. Pablb.:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: no internetovy je to urcite taky;) ale chtela jsem tim rict, ze primarne to asi bude starsi oznaceni nez internetove obchody:)

proste mi dneska nejak nejde vyjadrovani...
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Možná obojí, já na to narazila v kontextu, kde se myslely jen obchody internetové...
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: (shopping) mall je z anglictiny a mysli se tim takove ty nakupni komplexy typu palac Flora nebo Novy Smichov, pokud uvedu priklad z Prahy; drive se tak tusim rikalo takovym tem bulvarum, kde byl obchod vedle obchudku... takze nad prekladem tohoto bych vahala...
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    BLOWUP: Nejsou Malls ryze internetové obchodní domy? I ty přepážky bych pak hodila spíš jako terminály...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Obchodni strediska (supermarkety) zitrka prodavaji zrychleni u zasklenych prepazek
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Koukala jsem, že dostal cenu Georga Büchnera za minulý rok, názvy knih zní sympaticky. Bohužel jsem ani nelistovala a někdo mi zas říkal, že ho zažil na čtení a byl prý nesympatický...:) tak bych si ráda udělala názor sama... Zkusím knihovnu...:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: ja bohuzel ne
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Nečetl jste někdo něco od Wilhelma Genazina?
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    http://www.faz.net/s/RubAC861D48C098406D9675C0E8CE355498/Doc~E0146E245B5BC4EC48039631716D5C6C8~ATpl~Ecommon~Sspezial.html

Zajímavý pohled na Stoiberskou Brei a politický virvál v Německu včetně půvabné obrazové galerie:)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    ROTWEIN: jasně, tam jsem byla :)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    YARMIL: moc pěkné :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam