• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    EVIN
    EVIN --- ---
    LIBRIUM: dekuju.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    EVIN:
    asi myslis Vermittlungsgebühr, co je poplatok za sprostredkovanie,
    platis ho sprostredkovatelovi (agenture, agentovi) a je to obvykle jednorazova nevratna platba (jeho/ich provizia za sprostredkovanie byvania).
    EVIN
    EVIN --- ---
    Caute
    muzete mi nekdo poradit, mozna mate zkusenost se slovem Vermittlungsgebürgt....
    je to ohledne pronajmu bytu a ja nevim, jestli to mam brat jako vratnou kauci...ci jakesi nevratne pojisteni??? Dik moc za pomoc predem;*
    PANFETKA
    PANFETKA --- ---
    cau,chystam se na B2 a googlim nejaky dobry online zkusebni testy s vyhodnocenim-muzete neco doporucit?
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    Uz nejakou dobu si vsimam nemeckych vykonu toho na hrade - zda se, ze si do nich ke sve skode nenechava mluvit nikoho, kdo ten jazyk opravdu ovlada - uz ten titulek: "Der Präsident in einem Schreiben gratulierte Herrn Horst Köhler zur Wiederwahl zum Bundespräsidenten" - a tim to teprv zacina... http://klaus.cz/klaus2/asp/clanek.asp?id=ezgrLdI7SDyB Proc si musi delat ostudu i takhle lacinou?
    NECECH
    NECECH --- ---
    BLOWUP: nene, asi stejne; schweinelende je totiz hrozne archaicky nazev
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ve svycarsku to kupuju pod oznacenim schweinefilet, ale je mozny ze v nemecku nebo rakousku tomu budou rikat jinak.
    AETHER
    AETHER --- ---
    GOBERS: nebo Schweinepuppe, co?
    AETHER
    AETHER --- ---
    NECECH
    NECECH --- ---
    LUMENIA: co si mam predstavit pod "veprovou panenkou"?
    LUMENIA
    LUMENIA --- ---
    AETHER: díky, objevila jsem v jednom hotelovém jídeláku dokonce Schweinefilet...no asi nemají pouze jedno označení
    GOBERS: jj to byla má první myšlenka ;) ..candle sauce mohl vymyslet jedině čech :D
    AETHER
    AETHER --- ---
    GOBERS: ;o)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    AETHER: Mně by se líbila Schweinjungferchen, ale to je něco jako "candle sauce". ;-)))
    AETHER
    AETHER --- ---
    LUMENIA: spis Schweinlenden
    LUMENIA
    LUMENIA --- ---
    potřebovala bych poradit, hledám výraz pro vepřovou panenku, nejsem si jista jestli Schweinslende je správně...vyzná se někdo? Díky
    KUBZ
    KUBZ --- ---
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    poradili byste mi nějaký německý server typu uloz.to?
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    AETHER: Jojo :).
    AETHER
    AETHER --- ---
    TERKAS: Festival findet statt
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    asi sem se moc snažil tvořit květnaté věty čau a možná brzi naschle vaše pružnost je fakt blesková.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam