• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PFAUST: Trošku... asi tak jako báťuška car křížený s Ludvíkem XIV.
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    MECHTILD: zkrátka mají asi větší kompetence, ne?
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    PFAUST: Germanistickou medievistiku... stále ještě. Ale je fakt, že ten profesor mě znal ze seminářů, jinak to asi neni moc normální postup. Jenže ona je v Německu vůbec pozice profesorů vlastně dost nenormální.
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    MECHTILD: a cos studoval v Mnichově?

jinak všem děkuji moc za podněty! vypadá, že se budu muset ještě hodně učit. ale fakt by tam bylo nejlepší odjet a bylo by. včera jsem byl zrovna na lekci, jazyk dostal o poznání abstraktnější úroveň. už se tedy nebavíme o jídle a cestování jako na B1, ale kupř. o smyslových vjemech a porozumění textu. to mě baví.
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    PFAUST: Ještě taky záleží na typu studia. Pokud jde o doktorandský, je to volnější - můj doktorvater (v Mnichově) třeba napsal děkanovi, že německy umim a že žádnou zkoušku nepotřebuju a bylo to.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PFAUST: vsechny uni maj na strankach jaky maj pozadavky
    v nemecku to je vetsinou nejakej doklad urovne C1+ tusim

- bud chteli KDS, coz uz neexistuje, GDS je pak uz vic nez musis umet
    nebo
    - nejakej certifikat C1 a dolozenej pocet hodin studia
    -nebo existuje specialne zkouska na Hoschschulzugang DSH
    -nebo ten TestDaF
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PFAUST: moje zkusenost je takova, ze bez alespon C1 nema moc cenu v tom jazyce studovat, protoze to proste nebudes davat...
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    GOBERS: hmmm, dík. to je už docela vysoká úroveň. ale tak to je jasné, ukázala se švýcarská preciznost. bych tedy C1 nedal ani omylem :Đ
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PFAUST: tak si zjisti, co vyzaduje ta UNI, kam bys chtel. To se muze lisit. Treba v bernu chteli bud papir C2, nebo vlastni prijimaci Deutschtest nekde na C1+. A asi dva roky po tom, co jsem to absolvoval, to zmenili a ted jim staci papir C1, coz je myslim standard.
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    PROMETHEA: já jsem taky vpravdě Němčinu taky neměl v oblibě, to bylo ale na gymplu, kde jsem si neuvědomoval dostatečně význam studia cizích jazyků. teď si to přiznám se opravdu vychutnávám. líbí se mi systematičnost Němčiny stejně jako její bohatá slovní zásoba nebo ochota přejímat výrazy z Angličtiny, je takovým živým jazykem. zároveň lze hodně věcí odvodit. a to Test Deutsch als Fremdsprache - to je to samé jako B2? já totiž uvažuji v budoucnu o studiu na německé Uni. ale to jen opravdu v rovině možná a coby kdyby... :Đ
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MECHTILD: Tak ono na tom kurzu moc Svycaru nebylo, bylo to cilene na zahranicni akademiky. V zivote jsem nezazil neco tak intenzivniho. Dva a pul mesice 4-6 hodin vyuky denne + more domaci prace.

LIBRIUM: Ale jooo... Vzdelanejsi Svycari ten svuj prvni cizi jazyk celkem zvladaji... :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PFAUST: zalezi, co kdo potrebuje/chce
    ja dycky mela k nemcine averzi, vyhnula jsem se i maturite, a az ted, kdyz uz nemcine neuniknu jsem si udelala test kvuli pristupu na vysokou skolu (TestDaF)
    studovat sice nakonec nejdu, takze je mi to k nicemu, ale aspon vim, jakou zhruba mam uroven =)
    AETHER
    AETHER --- ---
    MECHTILD: no tak zrovna o tom bych mela sve pochybnosti:)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    MECHTILD: die schwitzer Bevölkerrig?
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    GOBERS: Tak naučit Švýcary německy je přece jenom o něco snazší:)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PFAUST: hmmm, hmmm...budu muset spocitat, kolik hodin jsme to meli ve Fribourgu... To bude zajimave porovnani.
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    GOBERS: jojo, je to tak. třeba si vezmi úroveň B2. pokud ji chceš absolovat poctivě (já teď tu první podúroveň přeskočil) měl bys projít B2.1, B2.2, B2.3, B2.4, B2.gramatika, B2.konverzace, B2. připravka na certifikát. záleží na druhu kurzu pokud vím (kolik hodin máš. konverzace je třeba jen jednou týdně, stejně jako gramatika a přípravka). nicméně já jsem chodil na 55 vyučovacích hodin ve stupni B1 za tři měsíce. teď je to 66 vyučovacích hodin za tutéž dobu (stupeň B2.2). možno najednou dardu o víkendu nebo rozložit do dvou stání v týdnu, což je podle mě lepší. na stranu druhou se po důkladném projití a domácí přípravě dá předpokládat úspěch u zkoušky. mohu vřele doporučit. cena není také až tak zlá, když vezmeš jejich přístup...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PFAUST: pet az sedm trimestru? Fiha! Pri jake intenzite?
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    NECECH: děkuju!
    PROMETHEA: nene, B1 je moje první. jinak já jsem uvažoval také tímto směrem. na druhou stranu na goethe institutu, kam chodím, trvá zvládnutí jedné úrovně oficiálně pět až sedm trimestrů. já jsem po dvou letech studia tam chtěl mít už něco v ruce a také si zkusit, jak na tom moje němčina zkrátka je. počítám, že s B2 skončím a pak si jazyk budu jen udržovat konverzací... nebo co si myslíš, Ty?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PFAUST: a delas si teda postupne za kazdym dosazenym stupnem zkousku?
    neni lepsi si pockat na nejakej vyssi level, a udelat az ten?
    NECECH
    NECECH --- ---
    PFAUST: hodne stesti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam