• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZCR: Tak tohle jsem neznal. :D :D
    ZCR
    ZCR --- ---
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZCR: ...a nebo alespoň otravte nějakého toho holuba!!
    ZCR
    ZCR --- ---
    GOBERS, ROTWEIN: Pandořina skříňka německého popu otevřena, spaste duši, spaste duší...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ROTWEIN: Však my víme. ;) Ale pokušení bylo příliš mocné... ;)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    ZCR:
    GOBERS: hoši, doufám, že nedošlo k záměně - psala jsem Nina Hagen, nikoliv Nena:)http://www.myvideo.de/watch/6256354/Nina_Hagen_Du_hast_den_Farbfilm_vergessen
    Mimochodem tahle píseň má legrační podčarový význam. V NDR nebyly barevné filmy k dostání, tím, že - tehdy ještě v NDR žijící zdivočelá Nina obviňuje v textu nebohému Michaela, že barevný film zapomněl, nabyli západoněmečtí sousedé dojmu, že v NDR je to zcela běžná součást prázdninové výbavy /ani tam nebylo jednoduché sehnat barvu). Matka Niny žila s nejznámějším disidentem Wolfgangem Biermannem, takže osud dcerky byl jasný. Pryč... Zatímco NENA si dodnes vesele uvádí přihlouplé pěvecké soutěže typu Superstar...
    ZCR
    ZCR --- ---
    GOBERS: jako bych neměl čím se revanšovat, zlomyslníče: http://www.youtube.com/watch?v=4Reool4XYjY
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZCR: Gottes willen? Jako že chceš Gotta? Ale služebníček...

:-))))

(no dobře... už s tím přestanu :D)
    ZCR
    ZCR --- ---
    GOBERS: Nein, oh nein, um Gottes willen!
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Jeeeee... pane učiteli, zazpíváme si... :D

Nena - 99 Luftballons - lyrics - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=LsU8fRvTeCI
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    ANT_39: ad německý pop, to je kapitola sama pro sebe. Než jsem ho poznala, měla jsem dojem, že nemůže existovat nic horšího než Michal David a aktuálně pohřešovaná Iveta Bartošová. Může. Populární hudba ustrnula kdesi v osmdesátých letech na úrovni Ein Kessel Buntes. Vymyká se málokdo - Einstürzende Neubauten, Nina Hagen - kdysi, Rammstein...:) samozřejmě alternativní kapely, které ale prostoru v TV nebo rádiu najdou spíš pomálu...
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    ZCR: to mi taky vždy vytane na mozek - fruchtbar a furchtbar! drobná změna dělá velké významové divy. jinak už mám lístek do mnichova, jsem zvědav, jaké bude intenzivní studium němčiny přímo tam! :) budu informovat.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ROTWEIN: K ty hudbe, klic je v tom, ze vyber domaci produkce je celkem omezeny, takze slagry slysis za den treba petkrat. Sice to casem leze na mozek, ale zas ti to da sanci tam najit ty slova (nemluve o tom, ze typicky slagr ma celkem jednoduchy text). Mluveny slovo na takovym radiu taky casto reaguje na ty pisne, ev. je uvadi, byvaji tam souteze te hudby se tykajici, a to vse ti pomaha zorientovat se v tom, co tam rikaji. Nebo tak neco. Nevim presne, jak to funguje, ale funguje to :)

Za link na youtube diky, taky se asi bude hodit. Zatim to resim tak, ze si proste obcas poustim to ciste nemecky hudebni radio, nebo neco z youtube, nebo album od Rammstein, atd.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ZCR: Ne, fakt ciste nemeckou. Ale zadny mluveny slovo, coz je opacnej extrem, ktery me taky uplne nezajima. Nejake ty reklamy, souteze, zpravy, telefony od posluchacu, atd. by byly vitany.

SKRU: Jo, resim internetovy vysilani. Ciste nemecke radio s hudbou _a_ slovem jsem zatim nesehnal, vsude poustej vetsinu hudby v anglictine.

Ani nevim, jestli jsou nemci dost nacionalisti, aby se to uzivilo. V rusku takhle vysila Russkoje Radio, a na te nekonecne repetici ruskeho popu, prolozene mluvenym slovem, jsem se naucil obstojne rusky. Tak bych rad podobneho efektu dosahl u nemciny :)
    SKRU
    SKRU --- ---
    radsi nez FM bych resil internetovy vysilani, tam toho jiste chytis vic
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    ANT_39: no, docela poslouchám Ö1, ale tam je spíš mluvené slovo. Nedávno se rozpoutala bitka o WDR, kam zamýšlí dát víc hudby, ale dlouho jsem to neposlouchala - údajně plánují 13 minut mluveného slova na jednu hodinu, což je taky extrém. Nejlepší vyváženost hudba kontra slovo je na regionálních stanicích, kde se řeší místní aktuality. Kdyby ti chyběla hudba, mrkni třeba na tohle - 2. místo v pořadu Die 30 lustigsten Lieder Deutschlands:) http://www.youtube.com/watch?v=AzOTMXroAr0
    ZCR
    ZCR --- ---
    ANT_39: vpád vítán a sloužit moc nemůžu (z německých rádií poslouchám víceméně jen Ö1, příležitostně), ale nedává mi ten dotaz úplně smysl - resp. hádám správně, že úplně na konci má být "čistě US hudbu"?
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    Snad vam nevpadnu do lingvisticke debaty offtopicem... mate nekdo tip na ciste nemeckojazycne radio? V podstate jako klasicke radio, az na to, ze by misto US skladeb hrali prevazne (idealne porad) nemcinu. Zatim jsem nasel bud radia, kde maji ciste mluvene slovo, nebo radia, kde maji ciste nemeckou hudbu :)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    GOBERS: tam, kde hynuli vlci, kde hynuly sovy, Aleman se přizpůsobil:)
    Pořád je mi výuka švýcarštiny jaksi sympatičtější, než Nečasovo "kdyžzme", naštěstí ho už poslouchat netřeba... Nehledě na to, že mít tajný jazyk se v bankovních kruzích , stejně jako poctivost, vždycky vyplácí:)

ZCR: :)
    ZCR
    ZCR --- ---
    GOBERS: rychle jsem nabyl dojmu, že se to s jazyky má stejně jako v biologii s pojmem druh - ono to v těch učebnicích systematiky vypadá všechno tak pěkně vymezeně a roztříděně, a pak jednou přijde genetik mezi zviřátka a kytičky, podívá se jim na DNA a nestačí se divit - Kytička Velkokvětá se mu rozplizne na stovky různých poddruhů a zjistí se, že místo s k nerozeznání podobnou Kytičkou Malokvětou, jak si to mysleli Liné a spol., je příbuzná s Lišejníčkem Bezkvětým, který vypadá úplně jinak a oddělil se od ní někde v pozdních třetihorách, adaptovav se na buližníkové pouště...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam