• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANEKPŘEKLADY – pomozte se správným překladem speciálních termitů (domácí úkoly neděláme!)
    MICANA
    MICANA --- ---
    ATUARFIK: Ha, to mě mohlo napadnout, že tady je klub na všechno. Dík za tip, já budu ještě pátrat na více frontách.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MICANA: Ovšem napadá mě... nebylo by to rychlejší a spolehlivější tady? [ Zivot v Anglii - vse, nac jste se bali zeptat a dobre vedeli proc ... ]
    MICANA
    MICANA --- ---
    ATUARFIK: No vida, info od pramene! Jestli hlásili, že budou vybírat, a pak nevybrali, tak tím by se vysvětlovalo i to, že při pohledu na chlapa vybírajícího jízdenky nastal "fumbling", protože tedy opačná možnost nemusí být turniket (v kterémžto případě by asi musela paní po kapsách hledat taky), nýbrž že se na to prostě obvykle vykašlou. Nicméně budu vděčna, když mi pak sdělíš manchesterský systém, tohle se odehrává taky na velkém nádraží. Děkuju moc!
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MICANA: Zdravím z ostrovů.
    Včera při příjezdu do Lancasteru nás hlas hlásající ve vlaku stanice varoval, že si máme připravit jízdenku, že od nás bude při výstupu vybrána. A v Lancasteru malé vesnické nádražíčko a nikdo nic nevybíral. A při nástupu v Manchesteru jsem tuším zahlédla na druhé straně při výstupu turnikety, ale najisto to budu moct říct až pozítří.
    MICANA
    MICANA --- ---
    MADIETTA: Tohle by mělo patrně být ze současnosti... Mám pocit, že někde jsme před pár lety jízdenku nakonec strkali do nějakého automatu, v jehož útrobách zmizela - tak možná místo něj občas nasadí člověka.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MICANA: pokud vím, tak se to na britských nádražích dřív dělávalo, že od tebe při výstupu z vlaku vybrali jízdenku...
    MICANA
    MICANA --- ---
    KAREN: jak říkáš - to nebudou totožné kruhy.
    KAREN
    KAREN --- ---
    MICANA: E42: nemam sice iluze, ze by deti kolem 12 znaly tyhle realie, ale pres Merry Pranksters se ti pranksteri docela zazili, v nekterych kruzich tedy... .)

SHEALA: eee no kdyz se na neco namotas a vali to, neasi ,D neco, na cem ti vznikne jakoby zavislost, +/-? nakej hajp, vid ;) ted jsem to ovsem nasla ve vyznamu podraz, to neznam vubec...
    MICANA
    MICANA --- ---
    E42: Strašidelné, rozhodně nepodporovala bych.

Ale jdu sem kvůli něčemu jinému: mám tu větu An arbitrary decision had placed a man to take tickets, so that was fumbling and further delay.
    Situace - odehrává se na britském nádraží po vystoupení z vlaku. Jde mi o to, kdo je to ten "man". Nějak si na to ze svých nečetných anglických jízd vlakem nevzpomínám - on tam je někdo, kdo zpětně vybírá jízdenky? nebo se tam strkají při výstupu do turniketu jako v metru?
    CURDLED
    CURDLED --- ---
    Navrhuji, aby se mezi nasi mladezi znovu zavedly poctive česke vyrazy typu "pěkný syčák" a "stará flundra".
    E42
    E42 --- ---
    LUSKA: Obávám se, že dětem kolem 12 budou nejbližší výrazy prank/prankster, viz např. https://www.google.cz/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=pranky%20cz
    Čímž tě ovšem v žádném případě nechci odrazovat od bohulibé snahy neprznit češtinu!
    CURDLED
    CURDLED --- ---
    LUSKA: A proc jste to nerekl(a) driv, ze jsou to decka? Tohle je totiz docela dulezity detail, v tom pripade si delaji naschvaly a fory, a zlomyslnosti, jen tak povsechne buzerujou, zlobi a jsou pekny zmetci. Jestli se to neustale opakuje, tak pouzijte par blizkych synonym, a mate o preklad opovypostarano. (Recesisty bych nedaval, recese je inteligentni studacky humor stredo- a vysokoskolaku.)
    LUSKA
    LUSKA --- ---
    CURDLED: problém je, že se to tam používá vlastně pořáda, jak prank, pranskter tak i spojení jako prank/pranking war
    a je to pro děti tak nějak kolem 12 let, takže to prostě nesmí znít trapně a obstarožně (jakože čtverák by mi neprošel.)) ale recesita možná někde půjde)
    diky všem!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAREN: co je namotávka? :)
    MAKOTAK
    MAKOTAK --- ---
    KAREN: "Náchyt" asi nikde, ale "nachytávka" výskyt v tomhle kontextu má.
    KAREN
    KAREN --- ---
    MAKOTAK: a kde ze se to pouziva?.) znam tak akorat "namotavku"...
    MAKOTAK
    MAKOTAK --- ---
    LUSKA: Používá se i "nachytávka" (škoda že ne kratší "náchyt").
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CURDLED: Když čtverák, tak sivý! Což je, když o tom přemýšlím, typický prankster - leč bude to srozumitelné mimo Okouna?
    CURDLED
    CURDLED --- ---
    ještě nabízím: recesista, hecíř, šprýmař (a samozřejmě, taky čtverák, vy holoto nevděčná, za dělnické peníze vystudovaná)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CURDLED: pravda, to vůbec nezní jak z minulého století... spíš jak z předminulého :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam