• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANEKPŘEKLADY – pomozte se správným překladem speciálních termitů (domácí úkoly neděláme!)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Neměl byste někdo geniální nápad, jak přeložit "zapadlý vlastenec" do angličtiny, aby v tom zůstali konotace něčeho trošku archaického, ale milého, aby v tom byl onen aktivistcký (buditelský) prvek a aby tam nebyl patriot - tedy aby to nepřipomínalo voliče brexitu či Trumpa?

Aneb vymyslela si vtípek do linked-in profilu, ale nějak jí to funguje jen v češtině.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    ENKATT: mrkni treba sem https://www.vpgroundforce.com/gb/shoring-equipment/, muj proces je najit zahranicni firmu co se pohybuje v danem oboru a porovnavat ruzne terminy dokud nemam pocit ze to sedi jak prdel na hrnec
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    MATHEZ: jedná se o stavební jámy, ta firma dělá hodně čističky, původně báňské stavby, tohle by asi prošlo, dík. nejsem z oboru a schytala jsem výročku.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    ENKATT: takhle obecně bych asi šel do "trench support", ale určitě budou existovat i další, možná vhodnější termíny...
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    prosím, jak byste přeložili "pažení jam"?
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    MADIETTA: diky moc
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    IRA_PALMOVKA: No entry for persons aged 2 to 18 (years).
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    zdravim a prosim o pomoc.. nejsem si bohužel zcela jistá a chi mít "kosher" překlad věty: "Od 2 do 18 let vstup zakázán".. zatím mám verzi "No entry from 2 to 18 years old!" je to správně, nebo by se to dalo napsat lépe? Jsem mírně pokročilý angličtinář a vzhledem k tomu, že cedule bude oficiální, chci to mít OK. děkuju

RIP
    RIP --- ---
    CHILLATOR:
    MICANA: RiP negambluje, ale najít si to umí :-) Ono jde hlavně o to, že to tam visí totálně ojediněle a bez kontextu a účelem je, aby to bylo jakoby vtipné; za takové situace je lepší použít slovo, s jehož existencí je obeznámeno víc než dvě tři procenta čtenářů :-)
    MICANA
    MICANA --- ---
    CHILLATOR: Von tohle RIP asi bude vědět, hádám.
    CHILLATOR
    CHILLATOR --- ---
    RIP: Pachinko je prostě pačinko. To se nepřekládá, je to název hry (ano, něco jako pinball, akorát to pochází z Japonska).
    RIP
    RIP --- ---
    Jasně, díky všem. Dám to tam redaktorovi s poznámkou, ať má taky co na práci a přemýšlení :-)
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    RIP: Řekl bych, že zrovna v tomhle konkrétním kontextu je hodně důležité to nerovnoměrné rozložení pravděpodobnosti (vyplývající z té sumy přes Feynmanovy diagramy), o kterém píše Hrafnain, když je důraz na tom „isn’t random—plausibility throws its weight around“, tzn. loterii bych taky raději nedával; pinball mi ale nepřijde úplně to ono. Hmm… ruleta je moc rovnoměrná, poker je v tom lepší, ale asi zní méně náhodně, když ho ovlivňují hráči, kurzové sázení asi není dobrý nápad, nevím. Možná ten forbes nebude tak blbý nápad… Anebo teda ten pinball, no…
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    RIP: ja bych dal "forbes"
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BTW pod granny glasses se na eBay schovaj taky "lennonky" a jiný podobný modely.
    ZCR
    ZCR --- ---
    MAGUMI: souhlas, babičkovský imho ok; ze zbylého bych podtrhl obstarožní.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    WITTGENSTEIN: Přeneseně? Staromódní, obstarožní, předpotopní... Ale mně by babičkovský nevadilo.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    WITTGENSTEIN: po babičce
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Jak byste překládali výraz "granny glasses"? Slovníky nabízejí jen "babičkovské brýle", což se mému redaktorovi nepozdává.
    RIP
    RIP --- ---
    HRAFNAIN: Jasně, loterie je posun, jen je jasné, že ten mluvčí to jakoby sám ironicky shazuje, tak jsem pátral po něčem přibližném a jednoslovném, co nezní blbě. Ale pinball určitě dobrý, to tam asi dám, díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam