ELWERINE:
KASUMI: No tak moje VAR taky kolovala jak po našem kanclu tak po helpdesku, protože obchod kde jsem jí koupil byl pár set metrů od práce. Pak už jsem jí tam měl jen jednou při převozu.
A když jsem odcházel, tak rozlučka byla na venkovní střelnici s asi 15 lidma, kde si jí pak mohli zkusit i přes protest správce, že je to hlučný. Třeba to na někoho mělo stejný efekt jako když nás vzal šéf na střelnici, udělal jsem si pak papíry.
V nový práci jsem teď 2 roky, na zbraně přišla řeč asi po 2 měsících, zmínil jsem že papíry mám.
Ale že nosím a kde/jak věděl jen jeden, protože si čerstvě udělal papíry, tahal rozumy a občas jsem ho vozil autem mimo Prahu, tak jsme se o tom bavili a i dostal G26 do ruky.
Šéf se to dozvěděl až teď při pandemii, protože jsem nějak zmínil, že jsem nestihnul dokoupit náboje.
Což je vtipný, protože v životopise to mám (v český verzi, v anglický ne).
I když už mu jednou byl divnej velkej náboj (tuším že to je ta ruská 12,7) na stole, co daroval bejvalej šéf.
No a teď mi virus zabil kontrakt na kterým dělám, tak se rozhlížím po něčem jiném a zákaz vnášet zbraně do budovy je jeden z parametrů při výběru. Vhledem k typu práce a vodách ve kterých lovím by bylo fajn aby tam nebyl (abych ho neporušoval) a nebo se holt budu muset natvrdo zeptat, zda to tam mají a jak moc velký problém by to byl. Hodlám to ale řešit tak, že si před potvrzením zaměstnání vyžádám bezpečnostní směrnice.
Mimochodem ačkoliv jsem byl venku za poslední měsíc asi jen 6x (=autem někde), tak 2x došlo k drobnému incidentu, který s velkou mírou představivosti mohl v extrému znamenat, že bych nenosil zbytečně.
"Některý lidi se chovaj nějak divně."