• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NECROMAN: ve stredu jsem pozadala o PZ na kosu.. tak dobry :)
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    Jojo... jednodušší je Twitter bez relevantního zdroje.

    https://aplikace.mvcr.cz/sbirka-zakonu/

    Pro neklikace přílohou...

    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Z Twitteru: UPOZORNĚNÍ - Novelizace zákona o zbraních a nadstavbový zákon právě vyšly ve Sbírce zákonů
    - účinnost obou zákonů (datum zveřejnění + 15 dnů) tedy vychází na 30. ledna 2021
    KUBZ
    KUBZ --- ---
    CZ In Late Stage Talks to Acquire Colt
    BREAKING: CZ In Late Stage Talks to Acquire Colt - The Truth About Guns
    https://www.thetruthaboutguns.com/breaking-cz-in-late-stage-talks-to-acquire-colt/
    STENNY
    STENNY --- ---
    KENJIRO: Teprve teď mi došlo, k čemu je dobrá dvojkolejnost toho povolování zásobníků (když jsem měl šuplata a neměl k nim zbraň, nechám si ji povolit jako A-I a nemusím vyřizovat zásobníkovou bumážku / když mám zbraň a chci koupit zásobníky, nemusím šíbovat s kategorizací zbraně). Skoro jako by měl LEX dobrou osvětovou kampaň :D
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    A samozřejmě pokud měl zásobníky a k nim odpovídající zbraň, tak je může mít i používat, a dokupovat další, protože ta zbraň je teď A-I. Což byl cíl celého toho legislativního eskamontérství :-D
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    VOMAJDA: tak máš pravdu a budem to opravovat. Vzniklo to tím, že původně to tak bylo - ten článek je připravovaný hodně dopředu a v předchozí verzi návrhu byl grandfathering vázaný přímo na zásobníky. Pak se ta vazba přesunula na zbraně, aby si držitelé zbraní před účinností mohli kupovat zásobníky i po účinnosti, a chybu v článku jsme v tom fofru přehlídli.

    Takže když má někdo zásobníky, které měl před účinností, a neměl zbraň, tak je furt může mít, ale nesmí je používat. Což předpokládám nebude zas tak moc praktický problém, protože stejně nemá zbraň, ve které by je používal, a když si ji koupí, tak si ji může koupit jako A-I (nebo si nechat vydat povolení na nadlimitní zásobníky, které to řeší všechno).
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CERMI_FOX: nebude
    NJAL
    NJAL --- ---
    CERMI_FOX: Bezpecnost EU je ohrozena jen lidmi se ZP. Alespon tak cele to jejich smernicove snazeni vyzniva v dusledcich.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KENJIRO: bude potřeba licence na prodej zásobníků obchodníky, jako je to teď u střeliva? Pokud jo, tak pak by mohl dostat přístup do CRZu. To samozřejmě neřeší prodej mezi lidmi, ale tam by mělo stačit poslat to NP v pdf s timestampem, jako ho vydávají už teď. Teda nejjednoduší by byla možnost vlastnictví ZP a NP třeba v portálu ovčana, zvláště jestli se plánují průkazky zkušit úplně.
    Pak se ještě nabízí pohled paranoika na posílání balíků - co když v jednom baráku bydlí dva lidé se stejným jménem, jeden se ZP, druhý bez? :) To by se mohl pokoutně zmocnit magu bez povolení a bezpečnost EU by šla do kytek :)
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    KENJIRO: jak rikam, z papirove konverze udelas stejnym procesem do 5 minut pdf original... Just sayin :)
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    CERMI_FOX: wut? nevim co resis a proc to resis. My si s MCD rozumime a pro tebe je tahle debata nadbytecna, jelikoz konverzi neprovadis. Z technicke stranky veci ti nemam co rict, protoze tomu takto nerozumim.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ELWERINE: tady jde hlavně o to, že to pdfko může emailem poslat obchodníkovi, který ti pak pošle zásobníky balíkem do vlastních rukou na adresu, která je v tom povolení. To je tak nějak ten koncept prodávání zásobníku po internetu, co mne napadl.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ELWERINE: tomu nerozumím, RFC norma o žádném Form Filleru nepíše. Dokument je podepsaný podle příslušných RFC/PKCS (kupodivu, tímto chválím PČR, což se často nestává).

    Takže to znamená, že stát neuznává svoje vlastní podpisy, zvláště když je to kvalifikovaný podpis a timestamp v souladu s EU předpisy? Nebo že nějaký obskurní software od 602. oddílu svazarmu definuje technické normy a postupy?

    Teda ne že by mě v tomhle Kocourkově překvapilo :-)
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    KENJIRO: heled jesli je to pro nekoho dulezitej dokument, tak konverze stoji par korun, ktere za navstevu Czech Pointu, notáře nebo oblíbeného advokáta (který to udělá i zdarma), prostě vynaložíš... A tenhel originál jde zase zkonvertovat do elektronické podoby, kdyby bylo potřeba...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    MCD: na tohle vnitráky upozorním - jestli má být výjimka na velké zásobníky / expanzní střelivo trvalá, tak se tohle musí nějak ošetřit. Nicméně co vím, tak dokumenty vydávané policií časové razítko mají.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    VOMAJDA: fúúúú... když na to koukám, tak máš asi pravdu. Ještě to zkonzultuji a autory návrhu.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    CERMI_FOX: neco jineho je adobe a neco jineho je Form Filler pro konverzi. Neni dulezite, co ti ukaze adobe, ale co ti je schopny sezrat formfiller u konverze.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MCD:
    ELWERINE: schválně jsem se podíval na předloňské nákupko a je to podepsané již expirovaným certifikátem, ale PDF má timestamp vydaný nějakou autoritou, takže Acrobat to normálně sežere jako trusted po tom, co jsem mu vysvětlil, že postsignum je taky CA :) Timestamp jako takový by expirovat neměl (ostatně dlouhodobá archivace je jednou z důvodů proč to existuje) a aspoň Adobe správně pak ověřuje podpis dle původního data.

    SPM: podepsaná je jak datová zpráva (musí být), tak PDF (mělo by, často je)
    SPM
    SPM --- ---
    MCD: teoreticky technicky ještě přípustným způsobem, jak proloužit platnost, je plácat na ten dokument časová razítka. Tedy, razítko pak říká, že v tenhle konkrétní datum a čas ten podpis byl platný. Potíž je, že razítko je vlastně taky podpis, který má taky platnost, takže se tím ten problém posune do pozdějšího času... a musíš ho typicky zaplatit :-)

    U toho uložení datové zprávy by mě zajímalo, jak to má fungovat... pač buď to co se uloží, je zase nějak podepsané a vzniká tam stejný problém. Anebo není, ale pak je to prostě normální soubor a technicky to má podle mě úplně stejnou váhu, jako nepodepsané PDFko :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam