• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ERGOSUM: ano, proto je v článku uvedeno, že se počítá s pravidelným přezkušováním z toho.
    Jinak myslivosti ani lukostřelbě nerozumím, jsem v tomhle neutrální :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CERMI_FOX: Možnost lovit zvěř lukem / kuší, pokud to dokážeš stejně čistě jako kulovou zbraní je hezká věc. Bohužel vidím důsledky takového návrhu převážně negativně.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Na srnce s lukem. Poslanci plánují pustit do lesů vedle myslivců i lukostřelce | Hospodářské noviny (iHNed.cz)
    https://domaci.ihned.cz/c7-66918460-ofg5u-bdf1bcc16955a06
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    TOMASINO: no jo, jenže tohle je zase ta samá historie, jako když si prokazatelně Phillips u EU prolobboval REACH ve jménu "ekologie" aby tím odstranil obtížnou konkurenci. Mám známého který léta nakupoval olovnaté sklo pro radiologické účely, a to sice ze Slovenska (Trenčín IIRC). Když přišly unijní zákazy, slovenské olovnaté sklo okamžitě skončilo - ale překvapení! Nadále se dalo sehnat ve Francii od francouzské (polo)státní firmy, ovšem za 10x cenu.

    Vždycky ta samá historka: ta korporace, která má usoudí že její výroba splňuje přísnější eko-byrokracii než konkurence, začne lobbovat zdánlivě altruisticky pro zpřísnění eko-regulací pro všechny, protože pokud se to povede prosadit, její konkurenci to totálně zabije, zatímco ona s tím nebude mít žádné extra náklady.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    TOMASINO: to je logický. Zakázat nebo kvůli sklu je mnohem těžší než kvůli hnusnejm vrazdomatickejm zbraním
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    Muj zamestnavatel je sklarna. A nejvetsi potize jsou z hlediska olova prave ve skle. Dokonce se to musi sledovat kvuli exportu do US.
    A mluvit budou o munici, se kterou se vetsina lidi za svuj zivot vubec nepotka...
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    PUFFY: a tak možná by nebylo od věci jim dát vše, co chtějí. Mezinárodně domluvit čtyřleté naprosté moratorium na veškerý lov veškerého ptactva a zvířeny s výslovným a vřejným prohlášením federací mysliveckých svazů, že zákaz olověného střeliva vyvolá deregulaci stavů zvěře a ekologickou katastrofu.

    Přemnožené srnky a ptáci by pak vyvolali ekologickou katastrofu (sežrali lesy resp. všechny ryby), a při každé stále více alarmující zprávě jak se situace zhoršuje by myslivecké federace veřejně řekly "vidíte? To způsobil zákaz olověného střeliva ECHA. My jsme vám to říkali, ale oni nechtěli poslouchat."

    Já vím, sweet dreams. Ale byla by to poetická spravedlnost, nechat je nažrat se jejich slov.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    CERMI_FOX: každý, kdo chce zavést "uhlíkovou daň", je far left. A piráti chtějí. Protože k čemu ti je teoretická možnost vlastnit byt nebo auto, když ti je záhy sebere exekutor protože nebudeš mít na karbondaň?

    Je to zhruba stejné jako rozdíl mezi sovětskou a nacistickou ekonomikou: úplně stejné čtyř/pětiletky, úplně stejné centrální řízení a plánování výroby i zásobování, úplně stejné úřední dosazování kádrů na klíčové pozice, úplně stejné netržní nýbrž úředně stanovené "ceny", úplně stejné oslovení soudruhu - ale že náckové formálně ponechali "vlastnictví" nebo dokonce "řízení" některým prověřeným ředitelským kádrům, tak se všichni tváří že to bylo něco úplně jiného. No tak určitě.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    PUFFY: ano, CDC to tak stanovila - ale ECHA jede na "principu preventivní opatrnosti" a tudíž výslovně prohlásila, že zatímco CDC si vymysleli bezpečnou hranici, EU nevěří že existuje bezpečná hranice a olovo se bude brát jako toxické v jakémkoli množství.

    PUFFY: veškerá argumentace ECHA je založena na tvrzení že dobře, olovo se možná v zemi zapouzdří, ale když je sežere pták, otráví ho to hnusně. A kvůli statisícům, milionům, desetimilionům uhynulých chudinek ptáčků a jiných zvířátek to stojí za to! A navíc, co když se otráveným fóglem s žaludkem plným olova pak otráví člověk, co? To už je nutné zakázat olověné střely i na střelnicích - co kdyby to fógli vyhrabali z písečného valu dvoumetrovým tunelem?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    XLACHTAN: Není, žejo :) Se podívej, jakou výšku ta klapka hledí má na U a na 3.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    XLACHTAN: není. U nebo u ruských zbraní П, je totožný s polohou hledí na 300m, cože je něco jako battle zero.


    How To Use AK 47 Sights: A Step-By-Step Guide (Updated 2021)
    https://shootingmystery.com/how-to-use-ak-47-sights-a-step-by-step-guide/
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    MAZDA: btw není tohle mýtus že 3 a U mají stejný POI?
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    MAZDA: střílím kolimátorem :D
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    XLACHTAN: Takže střílíš na 300 metrů? :D
    NJAL
    NJAL --- ---
    PUFFY: Tohle neni jasani, dokonce ani na defund police, tohle je proste pripomenuti hlasek toho gungrabberskeho pablba Dienstbiera jr., ktery hrozne moc sermoval temi profesionaly, vycvikem a psychotesty jako argumentem, proc ma byt civil hodna bezbranna ovecka.

    A s troskou sarkasticke nadsazky, kdyby v CR meli zbrane mit fakt jen profesionalove na vysoke urovni, tak by na ne dosahli jen Bodie a Doyle.
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMI_FOX: Obecne si myslim, se tema zbrani muze ovlivnit leda tak nejake komunilni nebo jinak lokalni volby, casto zminovanej priklad je lobing Cernyho proti Štěchoj.

    A to zvlaste proto, ze strelci nejsou vubec nijak politicky homogeni skupina, kuprikladu ja se hadam s 95% místních diskutujících politicky neshodnu ani na otázce dopravních značek:-) Takže když začne velký lobing tady, Lexu, Ligy že mám volit novou a lepší stranu veřejného blahobytu nebudete to mít vliv na moje politické preference.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PUFFY: nemyslel jsem tebe, myslel jsem některé lidi z odkazu na fórum v tvém příspěvku; omlouvám se ti, jestli jsi to takhle špatně pochopil.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BAAL: chtěl jsem ti oponovat a najít příklady politických stran, které to mají jako prioritu, ale pak mi došlo, jakým hnojem bych se musel brodit :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    CERMI_FOX: "far" uz neni ani tak nejake vseobecne platne oznaceni, ale ze jsou proste "far" z pozice Tvoji. Alespon tak to moderne chapu, kdyz vidim, na koho se ve svete lepej nalepky "far right" a kym :-)
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    MAZDA: mno :D tak dobře no, jsem zastánce Učka :D
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMI_FOX: Zbraně obecne nejsou moc priorita politiku, celkem logicky když jsou to 3 procenta populace většinově v pokročilém duchodovém věku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam