• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: zakazovat/dovolovat, co smí ostatní lidé psát nebo myslet chtějí by definition ti, kteří chtějí ostatní za jejich názory nebo příspěvky tahat na policejní služebnu. Oh, wait.

    CERMI_FOX: to já samozřejmě taky, ale to nic nemění na tom, že z hlediska principů právního státu a demokracie je tohle lynčování nepochopených a překroucených edge keců špatně.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: Protože mám za to, že to mohla být poplašná zpráva nebo vyhrožování, a protože mám za to, že je v pořádku pokud takové případy budou prošetřené.
    Nebo mi chceš dovolovat co si můžu a nemůžu myslet?
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: třeba vytrollit ty, kteří to pochopí špatně... Akorát že to funguje jen v právním státě, nikoli u lynče s presumpcí viny.
    ANARCHY: velmi dobře, potom ale proč je zbytek tvých vyjádření ve stylu sebrat, dotáhnout na služebnu, sebrat papíry, jednoznačně poplašná zpráva?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    No a z toho, že on sám to okomentoval že mělo jít o vtip, tak v druhém případu mi tam jaksi uchází kde ta vtipnost měla být.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: Pokud sis nevšiml, tak jsem psal, že to je podle mně 50:50 že to může znamenat obojí.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: jakým přesně pozoruhodným mentálním pochodem jsi došel k tomu, že výrok
    - "mám rád procházky KL se zbraním"
    musí nutně a jedině znamenat
    - "chci se procházet KL a vraždit lidi"
    a nikoli
    - "chci se procházet KL a vraha se nebojím, protože bych se zbraní ubránil"
    ?

    HOBORG: kontext existuje, ale jen primitiv s nízkým IQ neumí dohlédnout, že i v rámci kontextu existuje více možností než jen ta jedna jediná, která primitiva napadne jako první.

    Stejně tak jen primitiv neumí dohlédnout, že chtít zrušit základní kameny právního státu jako presumpci neviny, důkazní břemeno na straně žalujícího, in dubio pro reo a odsuzovat lidi jen proto, že si to přeje soudce lynč není způsob jak si práva zachovat, nýbrž jak o ně šmahem přijít.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    XMEDA: Quod licet iovi...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LONESTAR: Tak reporyjec je kapitola sama pro sebe, ted nekde psal na twitteru, ze mel leta nelegalni zbran a ze si udela zbrojak az mu skonci podminka

    Zamcit ho trvale nekam do sklepa by asi bylo lepsi.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    LONESTAR: Nejsem.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ANARCHY: To už jsi ovšem na levelu toho pána, co si na policii stěžoval, že se jeho sousedka odnaproti prochází po zahradě nahá, a jeho to pohoršuje. Policie to jela vyšetřit, a zjistila, že z oken toho pána není na zahradu té sousedky přes plot vůbec vidět- No a pán na to "Ale když si vylezete tady na skříň...."

    XMEDA: tam už jsme (pokud zrovna nejsi starostou Řeporyj) - "Naházet je do Vltavy" je za pět let...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Na brani zbrani to neni, spis na PČR vyslech a zlutou kartu. Tzn jeste nejaky prestupek a smitec.

    S prilis radikalnim pristupem se snadno prehoupneme do roviny, kdy z prdele reknete v praci, ze debily ve vlade by zaslouzilo postrilet, vecer uz budete sedet ve vazbe za nebezpecne vyhrozovani a ke zbranim necichnete po zbytek zivota.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    LONESTAR: Když se o tom mohl dozvědět Hlavenka, který ho nejspíš nezná a nesleduje, tak se o tom samozřejmě mohl dozvědět i někdo z okolí KL.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: To není důvod proč ho soudit, to je důvod, proč považuju za zcela oprávněné, pokud se tím někdo bude cítit ohrožený - a nebudu proto někoho takového napadat s tím, že je paranoidní hysterik.
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOBORG: Furt bude lepsi, aby mu to sebrali z duvodu, ze je blb, nez z duvodu, ze "překvapivě ne málo vrahů napřed zveřejňovalo podobné fotky a podobně "kryptická" vyjádření odkazující na nějaké předchozí vraždy." (sorry Anarchy, jen jsem si vypujcil cicat)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: Ti se o to budou snažit tak jako tak - a v tom případě budu proti podobným extrémům.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    BAAL: Dědek samotný jenom dal trapný vtip s fotkou veřejně na svůj FB = nebýt Hlavenky a Novinek, tak se o ní nikdo (natož někdo z okolí KL) nikdy nedozví...

    ANARCHY: "Je nezadatelným právem každé lidské bytosti udělat ze sebe vola" - mjr. Charles Emerson Winchester III., MASH 4077.
    Ovšem není nutné ho za to hned udávat a kriminalizovat...
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    NJAL: no ja si teda myslim ze 'brzdit hystericky zakazovace' budes mnohem lip tim ze kdyz uz se objevi takovej dement jako dedek v lese, tak se s nim nebudou mazat, dedka vysetrej, a idealne mu ty zbrane seberou, protoze tim proste prisel o spolehlivost - a tim verejnosti ukazu ze system funguje, a kdyz nekdo zacne delat takovy debility, tak se to resi

    tenhle pristup ze zadnej kontext neexistuje, a dedek v lese tim moh myslet spoustu jinejch uplne nesmyslnejch veci (vloz myvali haha graf) je podle me uplne hloupej, a z pohledu komunikace s nejakou verejnosti ktera ted obecne resi pristup ke zbranim vylozene kontraproduktivni
    NJAL
    NJAL --- ---
    ANARCHY: No Ty samozrejme ne, na to jsou jiny kalibry.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: Já ho nehodlám eskalovat do extrémů co popisuje, ale tady mi to přijde dostatečně zjevné na to, abych neměl pocit, že by se to mělo přejít pozdvižením obočí.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ANARCHY: Rozumim tomu, na druhou stranu eskalovani tohoto pristupu muze fakt koncit, jak popisuje Myval, a sice ze uz jen koukani se na zbranovy web budou nekteri brat jako dukaz vrazednosti daneho cloveka. Protoze zbranim se moc pozitivni obraz ve spolecnosti delat neda. Leda tak brzdit opravdu hystericke zakazovace a jejich cim dal hysterictejsi pristupy k veci.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: Abychom to dokázali říct na 100%, tak ano.
    Ale přijde mi zcela v pořádku, pokud když něco podobného někdo zkusí, že proti němu policie zasáhne, a že pokud soud nazná, že se dopustil vyhrožování (tedy že to někdo mohl vzít vážně) nebo něčeho podobného, že třeba podmínku dostane a o ZP přijde.
    Já nemám děti, ale mít nějaké a bydlet v okolí KL, tak podobné věci na lehkou váhu neberu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam