• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Ještě upozornění: ta kresba u damašku má časem tendenci blednout.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ELPASO: tady serie Blue Moon http://japanesechefsknife.com/SPECIALS.html#Specials musis trochu dolu.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    HENNYVILLE: to vypada moc hezky... skoda, ze je tam vsechno SOLDOUT, ale koukam, ze drtiva vetsina ma delevery 45 dni, coz je fklidu....

    za me rozhodne best KAGAYAKIA z AogamiSuper - HRC64?

    225USD uz je trosku raketa....

    a u tech Tadafusu je stejnej link jako u Takefu
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ELPASO: Ok, ja osobne bych to v kufru vezl z tohodle shopu.
    dam par tipu http://japanesechefsknife.com/FurinkazanKurouchiSeries.html#FuRinKaZanKurouchi
    http://japanesechefsknife.com/FurinkazanSpecials.html#FuRinKaZanSpecials - tady je treba od Akitada Hontanren-Mizuno gyuto 240 z white#2 za 225USD (kudla jako krava za ty prachy)
    tady bezne bejvaj on stock kudly z Takefu od Asai z aogami super s HRC 64 za par penez http://japanesechefsknife.com/KAGAYAKIAogamiSuperSeries.html#KagayakiAogamiSuper
    tady jsou ty Tadafusy http://japanesechefsknife.com/KAGAYAKIAogamiSuperSeries.html#KagayakiAogamiSuper -podle me dobry prvni japka za ty penize. Vyser se na damasek a kup si trochu kvality, neres jak to vypada.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    WITTGENSTEIN: njn, kdyz jsou na shopech videt kudly za 5000USD... tak je to tezky :) ale furt si myslim, ze na domaci ne-kazdodenni vareni to staci a ze z toho budu mit hezkej pocit
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WITTGENSTEIN: Koki ma nejaky rebrandovany Tadafusy z Blue 2 za kilo, to si myslim, ze je fer.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    HENNYVILLE: limit 150USD za jednu kudlu, protoze to kamos poveze v kufru, tak je to finalni suma a nepredpokladam, ze se bude platit DPH ani clo....

    octagonal, idealne "win-win-damasek", nebo jak jsi psal carbon steel (pokud se ale vejdu s cenou). vim, ze se na to asi divam jinak, ale pokud dam 150usd za kudlu tak z principu pro me nebude "shitova" :)

    imho je vcelku jedno odkud to bude, pokud to bude mit online shop...



    klidne stim odejdem do posty, kdyby to tu nekoho nebavilo, ale imho to muze pomoct i dalsim lidem....
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Plus tedy je fér říct, že nic moc hezkého se do těch 150 dolarů nevejde. Něco z VG-10?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ELPASO: nejvetsi koncentrace shopu s kudlama v Tokyu je na Tsukiji, nejvetsim fishmarketu na svete. Paradoxne nejlepsi shopy s kudlama jsou mimo Tokyo, napriklad Osaka, Sanjó atd. Limit 150USD mas na kudlu nebo kus 150USD ? S dovozem musis pocitat zaplaceni nejakyho cla, dph, postovnyho atd. To nebejva uplne mala castka.
    At se hejbnem-uz vime ze octagonal, nerez-celorez? Vadi, nevadi ? Doporucuju si koupit jeden lepsi nuz nez dva shitovy.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    HENNYVILLE: kamos zije primo v Tokyu... jak uz jsem psal, limit je pro me fakt tech 100-150USD. preferoval bych (ted uz vim) win-win situaci s "damaskem"


    treba toto me vylozene bere :)

    Sakai Takayuki Gyuto Knife Stainless Damascus 45 Layer 8.2" 210mm 21cm Wa-Handle : MTC Kitchen
    http://www.mtckitchen.com/...akayuki-gyuto-knife-stainless-damascus-45-layer-82-210mm-wa-handle.aspx

    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ELPASO: dam ti muj OSOBNI pohled na vec, jo ? tak nejak jsem uz vyzkousel vsechny bezny uhlikovky z Hitachi (krome Blue #1-cekam ted na Ikedu az bude on stock a White #1-cekam na balicek s Carterem funayuki ze zahranicniho passaroundu)
    vseobecne se JP uhlikovky velice jednoduse a dobre brousej, umi krasne chytat ostri, nektery vydrzej byt ostry dyl, nektery min (prej) a nektery umej byt vic ostry, nektery min. z blue (aogami) #2 mam tri kudly, kazda umi byt jinak ostra (Konosuke fujiyama umi byt ostra nejvic a vydrzi nejvic) z blue super (aogami supersteel) jsem mel tri kudly, jednu z nich ma ted ID UBU jsou vyborny, drzej ostri asi nejdyl ze vsech JP uhlikovek, moje Kanehiro AS je z nich asi nejlepsi. White #2 (shirogami), z toho je ted moje posledni kudla a musim rict, ze to je bezesporu nejostrejsi vec co sem zatim mel doma a zatim jsem nezpozoroval, ze by to vydrzelo byt min ostry, nez zbytek. Pak je samozrejme cela dalsi skala ostatnich uhlikovek, nerezu, praskovek atd. Mam dve kudly z R2 a vydrzi to predcije vsechno ostatni co mam doma. Sou to takovy roboti, bez duse, pouze pracovni nastroj kterej jen reze a reze, nic vic. Ja OSOBNE mam ze vseho nejradeji tyhle jednoduchy uhlikovky s iron/soft carbonsteel cladding. Jen je u nich potreba pocitat, ze nejsou barevne staly, cili je to celorez :-) dam nejaky fotky pro predstavu, na levo je uplne novej nuz, carbon/soft carbon clad vytazenej z krabice (ten s cernym zmrdem na rucce) vedle 2 mesice staryho Kono fujiyama

    tady je ten stejnej po dvou 14 hodinovych sichtach v praci

    co se tyce kontrukci noze, ano, damasky sou pekny a krasny, taky je mam rad, ale pocitej s tim, ze true japonskej damasek na kuchynaku se pohybuje kolem 1500 USD a vic (dela treba Yoshiaki Fujiwara, Shigefusa atd) pak sou takovy fejkovy damasky na ktery uz bezne mame penize, a to sou takzvany sendvice, cili san-mai nebo warikomi konstrukce. predstav si jadro kolem kteryho je naplacanej ten clad z damasku. efekt stejnej, prace s tim je min, dobre se to proda, je to hezky. win-win. vyzjisti (sorry Viktore :-)) kam ten kamos jede a zkusime najit nejakej shop pobliz. klidne se ptej, dnes mam vyjmecne celej den cas odpovidat :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    HENNYVILLE: :((((
    Já jsem si říkal, že to bude něco takového. Tak tu svou kuchařku nenapsal :(
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    HENNYVILLE: dekuji za odpoved, takze:

    co se mi napr libi
    - santoku: http://www.noze-nuz.com/dick/719007.php
    - gyuto: http://www.noze-nuz.com/dick/719386.php

    - brouseni - neumim, chci umet, chci se to naucit a delat sam
    - octagonal mi prijde nejsympatictejsi

    kamos rikal, ze uz objednaval treba odsud a ze spokojenost http://www.nenohi.co.jp/en/index.html

    ad ocel? typicky JP nuz se pry nedela ani z damasku ani z nerezu, ale z klasicke ocely? blue/white carbon steel je co? mam se tim ridit? na pohled se mi samozrejme nejvic libi damascus....

    DEKUJI!
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WITTGENSTEIN: jo, jo. ja sem teda nikdy jeho recenzim neprisel uplne na chut, ale urcite vedel o cem mluvi. btw sem o nem nekde cetl, ze umrel na rakovinu, proto uz roky nenapsal ani jeden post.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    HENNYVILLE: Jj, BDL je třeba moc chválí:

    Sharpening Stone Advice
    http://www.cheftalk.com/t/70313/sharpening-stone-advice

    Jinak o různých kombinacích pojednává BDL třeba tady:

    Stone Preferences
    http://www.cheftalk.com/t/71562/stone-preferences
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HENNYVILLE: ja si rikal ze je to budto nejaka uprava cepele o ktere nevim nebo si krajel kopr a pak jsi nutne potreboval udelat fotku. chlupy me nenapadly :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    a jeste doplnim, ze noze na fotce jsou finishovany na 5k, ze to holi tam jde videt taky :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WITTGENSTEIN: peknej set, ctu na "jeho" kameny dobry recenze, ale me tam mezi tim proste chybi dva sutry. jak jsem psal niz, kazdej se to nauci jinak a kazdymu vyhovuje neco jinyho.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    HENNYVILLE: Já si třeba budu kupovat tohle: https://www.japaneseknifeimports.com/...tions/stone-sets-and-combo-stones/products/gesshin-stone-set

    (Protože... nechat ty moje Chosery tři týdny namočené v kýblu fakt nebyl nejlepší nápad, co jsem v životě měl.)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    SAMOUT: hele na to podle me neni jednoznacna odpoved. Ja ti muzu rict muj domaci setup, vim ze mi tam chybi jeden nejakej fakt dobrej 2k a 5k (chci tyhle http://www.fine-tools.com/naniwa-chosera.html ) ted mam doma 350-400-800-1000-3000-5000-8000. V podstate 1k a 3k jsou nejpouzivanejsi kameny, na 5k vetsinou koncim, 8k pouzivam velice malo, prevazne na cizi kudly. Svy pracovni koncim na 5k. Videl jsem nejakej web tady v cz a daj se od nich koupit Suehiro Cerax, ktery sou v podstate velice dobry, nejsou drahy. Oboustrany sutry mi tak nejak uplne nesedej, ale to je spis asi osobni preference.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam