• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    ISCH
    ISCH --- ---
    MANFRED: jestli u toho máš něco k zradlu, pujcim Ti Koru, ta to najde :D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VACA: Ne, příruční bowie :-). No, tak zkusim si pučit pátracího psa a najít foťák..teda dva, aště lavinovýho, kdyby se to mne sesunulo ze skříní :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HENNYVILLE: Díky za rady, byť stran broušení jsem začátečník, nicméně chápu cos chtěl říct (o dutém bevelu jsou na kniveforu romány). Jemnější kameny přijdou časem, zatím 1k a 3k, později nějaká 400, potažmo něco jemného a něžného.
    VACA
    VACA --- ---
    MANFRED: Takze si vyrobil svojeho emersona xl? Uka! :)

    Jo jako musim rict ze sem zkousel kamosovo emersona a byl sem fakt prekvapenej jak huste a svizne to funguje..
    Ale je jasny ze vytaseni neni vsechno, no. A taky jak se rika ze kdyz uz clovek vytasi zbran tak by ji mel rovnou hned pouzit..

    Ja sem videl od jednoho cz mistra co leta vyucuje boj, nejen nozem, urcitou techniku jak efektivne s nozem vykrejvat, a zaroven pri tom rovnou i pusobit skodu na utocnikovi.
    Hodne lajcky receno slo o takovej "trojuhelnik", kterej cepel vykreslilovala..
    Ty mista kam se vedly seky/body byly taky "pekny".
    On sam tomu rikal "živá sekaná" a v podstatě to je presne to co to ve skutecnosti je.. A na to ja nejak povahove asi proste nemam no..

    Druha vec je ze ceskej organ, no vime jak to chodi.. A kdyz prijedou k takhle efentivne eliminovanymu utocnikovy, kdo vi jestli by to nakonec jeste nebyl obrance, kdo by sel brucet...
    Na druhou stranu jak se rika "lepší když mě bude soudit dvanáct, než když mě ponese šest" nebo tak nejak...


    By the way: Nedavno sem schodou okolnosti videl dokumentaci mista cinu. Nejakej pripad loupeznyho prepadeni domu. 4utocnici, dva z nich strelnou zbran. V momente kdy jeden z nich kompnul jeho zenu do hlavy, tak tipek sundal ze zdi katanu, ktera byla po ruce, a vsechny je v amoku rozsekal/posekal bez ohledu na kvery, ani si neskrtli.
    Ono asi i ten sok a prekvapeni ze tohle fakt necekali hralo v jeho prospech.
    Dva z nich utekli po svejch. Jejich pristaveny auto uz nebyl schopnej nikdo z nich odridit..
    Ty druhy dva nevim jestli to vubec rozdejchali.
    Uprchnuvsi prej velice rychle nasli a dopadli protoze krvavy stopy nebylo mozny prehlidnout.
    Jako jo, tipek svoji rodinu ubranil pred 4ma utocnikama. Navic se strelnejma zbranema.
    Ale ten dum/byt.. Vsechno totalne pokropeny krvi, vsude, zdi, podlahy... To bylo jak scena z kill-billa. Do toho ti tipci.. Jednomu vysel ksicht plandajic na hlave, nicmene prezil to, sesili ho. Ale jizva prez celou drzku do konce zivota, jo jako dobre mu tak zmrdovi. Ruzne rozetnuty zapesti apod...

    No co jsem tim chtel rict... Ze proste boj jakoukoliv secnou/reznou zbrani sou fakt desny jatka. Se strelnym zranenim se to neda absolutne srovnavat.
    Na to clovek taky musi mit tak trochu zaludek. Ja narovinu rikam, ze bych nuz asi k tomuhle pouzit nedokazal. Ale jasne kdyz jde o zivot... Jenomze to clovek proste musi mit strasne nadrilovany, jinak je sam proti sobe.. V cechach to jsou nastesti vetsinou jen corky ktery se spokojej s koristi. A teh par veci o ktery prijdu, cert to vem..
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    UBU: Jo, ja mel i to gyuto 240 :-) to tady ma zas jiny ID.
    UBU
    UBU --- ---
    HENNYVILLE: Já musím říct že jsem fakt moc rád, že ses jí zbavil :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VACA: Fighter taky nejsem :-), prostě mne to jen tak zaujalo a byl jsem zvědavej, jak bude vypadat modifikace něčeho, co dělá Emerson s kudličkou 10 cm vypadat s lehce delší čepelí a zažral jsem se do toho, konečně pohyb mi svědčí...teda asi, Churchill by to viděl jinak :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    SAMOUT: Pamatuju si na svoji Moritaku jak nikdy :-) musim rict, ze jsem ji teda celkem dost modifikoval a na kamenech s ni travil volny vecery nez byla dokonala. V prve rade to doopravdy chce shodit dutej bevel. Az potom to zacne byt to pravy, ale chce to trpelivost. U te moji jsem posunul shinogi cca o tri milimetry u spicky a taky to hodne pomohlo. Chce to zakulatit trn u patky protoze to pri dlouhym krajeni celkem domrdavalo prst :-) co se tyce brusu, urcite tam dej microbevel a nedelej to naplocho jako ja driv. AS ma superjemny zrno a vylozene to ma rado vysoky grity, minimalne +5k. Kdyby to nemelo tak placatej profil, mam ji doted, ale to je spis vec osobnich preferenci. Kazdopadne uzivej, nic tak ostryho uz mit nikdy nebudes :-)
    VACA
    VACA --- ---
    MANFRED: Dobra sranda misto varecek je takovej ten penovej material co se pouziva na izolaci novodurovejch trubek.
    Vystrihnout si z toho "nůž", pak rozdrtit křídu na jemnej prasek a pořádně to tim "napustit". Udělat dvojici idealne v bílejch tričkách, jeden má nuz napustenej trea cervenym kridovym praskem, a druhej trea zelenej. No, a pak je to na tom obleceni krasne videt, kazdej kontakt ;)

    Jako varecka muze mit svoje vyhody ze o tom hned vis kdyz ti ji druhej bodne mezi zebra, ale je to bolestivy, nemusi to bejt uplne bezpecny, a navic kamaradi proti sobe se s vareckou nemusej tolik odvazat. Furt tam mas nejakou brzdu aby jsi kamaradovi neublizil, kdezto takovej pěnovej nožík... S tim se imho vic clovek odvaze. Vsechno ma svy... Idealni by asi bylo to kombinovat, protoze ona ta bolest na cvicisti je taky k necemu dobra...


    Jinak ja jsem teda zatim mel v zivote asi stesti, to co jsem potkal byly vzdycky spis nejaky umatlany fetky nez uplne namakany borci... I kdyz ono to nekdy taky muze bejt matouci a trea takovej tipek na piku dokaze bejt pekelne nevyzpitatelnej a kurevsky rychlej... S tim uz taky mam zkusenosti, nastesti bez noze...

    Jinak teda ja nejsem zadnej kovanej fighter uz vubec ne jak rikas ze by hrozilo ze bych nekoho v automatu rozsekal nozem na kusy..
    Me se vlastne filosoficky sebeobrana nozem nelibi a svuj nozik bych tak nikdy nepouzil, nebo si to aspon neumim predstavit.
    Rozhodne teda kdybych s nim nekomu vyvrhnul streva na ulici, tak uz bych si s nim nikdy v zivote nenamazal chleba. A to je to hlavni k cemu sem si ho poridil:) (Asi bych si musel koupit pak jinej, ja vim "citliFka":)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BRUKEV: Hele, je tak trochu dost zralý do filmu, ta sebeobrana nožem.
    Na jedný straně je někdo, kdo je nachystanej, odhodlanej, připravenej, bez zábran, (mnohdy vymakanej z posilky v krimu) na druhý nenachystanej, rozptýlenej, se zábranama. Stačí si to reálně zahrát třeba s dvouma vařečkama místo nožů, nebo jednou a jeden zjistí, že je to v prdeli.
    Pokud teda člověk není Emerson před kamerou, bezpečná vzdálenost je tak cca od 5 metrů nahoru, silně optimisticky:-).
    Druhá zádrhel: Nosím nůž a lehkým cvičením jednoho triku (tak 100+ hodin a stálým přicvičováním), jsem se dostal do stadia, kdy s to rozjede automaticky opravdu dost spádně. Chyba je, že pokud to bude někde ve nepřehledný chvilce, pokud budu přeplej do automatu, zjistim že ta osoba, kterou jsem právě rozfik, je kamarád, co mne chtěl ze srandy vyplašit. A budu si muset najít novýho, živýho. Dost průser.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    VACA: já nečekám jeden způsob nabadení, obrany. Spíáš sbírám informace, čím víc, tím líp.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    VACA: Ono je v relativně "bezpečných" Čechách těžký myslet na všechno když jdeš po ulici a máš svejch starostí dost - a když se pobuda (co nemusí ani vypadat jak pobuda) zeptá kolik je hodin, tak udržet oční kontakt, vzdálit se a hodinky/mobil tahat až když jsi mimo kontaktní vzdálenost.
    Jak říkáš, stačí lehounce uhnout pohledem a ta ruka (ani v ní nemusí být nůž) je pekelně rychlá.
    (Kolikrát já takhle skončil na zemi když jsem se jak totální ignorant nechal nachytat debilní hláškou abych kouknul stranou - a v tu chvíli mi jedna přilítla..
    Stejnětak náš učitel - stačilo mu vrazit do ruky leták a zabrejlil do něj jak malej jarda. A v tu chvíli hák na obličej rovnou skrz ten papír na kterej koukal. Poučení pro přítomné)

    Jenže drž si bezpečnou vzdálenost když seš zvyklej bejt namačkanej v MHD tělo na tělo a je to vlastně normální.

    A taky: měj ty koule si přiznat že situace není moc bezpečná i když je to očividné, když se do takových situací moc nedostáváš (třeba když ti evidentně zastoupěj cestu a evidentně čekaj až k nim přijdeš jak trubka a necháš se obstoupit. Polknout ego a bejt radši za ustrašenýho debila co nevleze do každý pasti zvládne v tu chvíli opravdu málokdo...)
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    neco pro zasmani

    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ISCH: No zlepšení tam je, po nádoru a podobnejch, tentokrát to jásavým trendem trochu připomíná plagát na prohlídku strašidelnýho podzemí ale dobrý. S mym vkusem by to dopadlo rozhodně jinak, akorát by to lákalo jen pomatence do retro ameriky :-)
    VACA
    VACA --- ---
    BRUKEV: Ono na to asi neexistuje jeden obecnej princip jak vypada napadeni nozem... Tihle loupeznici nebejvaj lidi s nejakym vycvikem drzici se nejakych postupu/pravidel.

    Ja jen muzu rict, ze jednomu znamimu se stalo, a byla to praha janackovo nabrezi. Ze sel vecer domu jako obvykle, kdyz tu ho nekdo s prizvukem oslovil s prosbou o zapalovac, jesti by mu nepripalil cigaretu. Nacez on jak sahl do kapsy pro zapalovac, v dobry vire, na okamzik nekam pri tom uhnul ocima, a v mel nuz bodnutej v krku.
    Utocnik pouzil lest a nevahal ni fterinu.. Pak uz nasledovalo okradeni, a nasledne jednotka intenzivni pece, prezil to, mel velke stesti ze mu nezasahl tepnu. Nejak mu spravovali hlasivky myslim ze..

    Je to tak 2/3 roky cca, podobnym zpusobem bylo tehdy napadeno v okoli nekolik dalsich lidi. Nedostali temer zadnou sanci zareagovat, protoze tomu nepredchazela zadna hrozba. Takze tak..
    Tenkrat to asi probeho i mediama.. Nakonec utocnika dopadli, pobyval a nocoval v kinskeho zahrade. Byl odnekud z vychodu, nemel nase obcanstvi.

    Me osobne se stalo, to mi bylo asi 14-15let ze na me v parciku kde je celkem frekvence lidi za bileho dne asi v 10-11dopoledne nekdo vytahl nuz. Byly to dva nejaky fetaci obestoupili me a jeden prede mnou maval nozem ze jako at nic nezkousim. No, dal sem jim co sem mel co chteli. Tenkrat slo hlavne o mobilni telefon, to byla doba kdy se za mobil s cb displayem (jinej ani nebyl:) platily tisice.
    Musim rict ze stat se mi to dnes, asi bych jim v ten okamzik taky dal co chteji, na tu vzdalenost v takovyhle situaci to chce hoodne rychly reakce a hoodne velkej drill, sebemensi selhani muze byt nalezite "odmeneno". Me osobne se nevyplati to riskovat kvuli nejakejm vecem ktery se daj znovu poridit.

    Spis bych ale dnes reagoval tak, ze bych jim odevzdal veci a pritom/potom ziskal svuj odstup/cas a pak bych reagoval svoji hrozbou, pripadne "napadenim" z me strany. Proste bych se snazil preklopit vyhodu ve svuj prospech a hlavne si nenapadne ziskat odstup od noze abych nebyl na dosah.

    Nedavno se mi zrovna stalo, ze jsem sel takhle v noci domu z prace, jen jsem zahlidnul ze o blok dal na "mym" chodniku se poflakujou dve existence (to je taky dalsi vec ze mi prijde ze tihleti jsou malo kdy jen jeden). Nevenoval jsem jim moc pozornost, v hlave dalnice myslenek svejch starosti, kdyz sem se blizil tak jsem jen zaregistroval jak zasli za roh. Furt sem jim nejak nevenoval pozornost, ale nejakej mozna instiknt nevim, kdyz sem se k tomu "jejich" rohu priblizil, najednou se vyloupli z poza toho rohu, okamzite uz jak se mihnul prvni jsem se zastavil a ruka v tu chvili v kapse pripravena na obranym prostredku (ne, tuhle roli u me nehraje nuz, ani gun ani peper ani teleskop).
    Mel sem k nim vzdalenost asi 2m, kazdej stal na jedny strane chodniku jako by me chteli obestoupit, mozna taky hralo roli ze to meli to "vyloupnuti se z poza rohu" hosi hur nacasovany, nevim.
    Jeden ruku za zady, nevim co v ni drzel, a povida tomu druhymu: "ptas se ty". V tu chvili nez stihnul neco rict jim povidam, "ptej se na co chces, ale at vas ani nenapadne se priblizit". To je asi trochu zaskocilo, chvile ticha, pohledy tekajici jeden k druhymu. Nacez z neho vylezlo neco jako "nevis kde je tady motel?" V centru prahy, tipci otrhany ksiltovky, umouneny bundy, osunteli kalhoty a rozpadajici se boty.... "nevim" Obesel jsem je pekne obloukem ve svym odstupu, stali jako prikovany. Vsechno dobre...

    Z meho pohledu je odstup zakladni prvek obrany. A kdyz to nejde, moment prekvapeni to nedovoli, tak pristoupit na jejich hru a pritom si ten odstup postupne ziskat, az pak tahat "esa z rukavu"
    Ale ne vzdy k tomu muze byt prilezitost, viz prvni pribeh.. :(
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    ISCH: To ja vim, ale ta pravo nebo ta vlevo ? A nebo tam maji jit vsichni tak nameteny, ze uvidi dvojmo ? :-)
    ISCH
    ISCH --- ---
    KALIF_WH: Novoměstská... Jako vždycky.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    BRUKEV: Co třeba tohle...?
    Arnis & Balaraw Fighting Club - www.serrada.cz | soukromý klub boje se zbraněmi i bez
    http://www.serrada.cz/clanky/page53/page46/
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Btw. nechcete někdo dvě nakrájený cibule? Sem se neudržel, a teď zrovna je k ničemu nepotřebuju :-).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Taaakže - po dlouhém bádání, přemýšlení, a slintání nad fotkama tady v klubu, CKTG a jiných internetech jsem se konečně odhodlal, udělal objednávku, a ta dneska dorazila. Stal jsem se tedy (zatím :-)) šťastným majitelem Moritaka AS 240mm Gyuto (už zde kdysi prezentováno Hennym), potažmo Shiro Kamo Black Dragon Petty 14 cm http://cleancut.se/...hiro-kamo-black-dragon/allkniv2013-08-22-12-33-182013-08-22-12-33-18-86-detail . Oba koupeny z http://cleancut.se . Mají Cleancut ručku tvarovanou pro praváky, zatím je můj postoj k ní neutrální. Další fotky (hlavně toho Draka, Moritaku všichni znaj) kdyžtak dodám časem.





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam