• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    TEDDYBEDDY: ídky
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    WOJTYLA: http://www.pvk.vegas/
    Když napíšeš Joshovi do objednávky, že potřebuješ aby to došlo rovnou k tobě a nikdo si toho nevšímal, dojde to rovnou k tobě a nikdo si toho nevšimne ;)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CROSS: tak zas to ber tak, že ten Schrade je kus plechu za 480 kaček, a Méďovi to udělalo radost že se má v čem vrtat a co celý dny brousit ;o)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    RIVAN: Ale jo, má, akorát při tom typu zpracování kterej je tam použitej by to člověk musel obdivovat ve vitrínce, já bych to teda použil na něco stabilizovanýho, nebo aspoň tak nějak zpracoval s citem (nebo teda i kdyby ne to, dal bych to někomu, o kom vim že nože nezkouší použít ale vyndá je z vitrínky a místností se ozývá "..koch..koch..kochkoch..."a pak to tam opatrně strčí nazpátek a před očima mu běží Skaslizké hory, velká kalová jezera a v uších slyší ryk jelenů krávybů, noční volání couvačky kamionu u Kauflandu a vytí zadřenýho válečku na blízký pasovce s odpadem :-).
    RIVAN
    RIVAN --- ---
    MANFRED: Co se tech let tyce tak to muze byt kvuli kresbe dreva, V tomhle smeru ma taky neco do sebe.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    WOJTYLA: Takvšech ne, já tam mám fuka čepel x rukovítka docela malýho plně vyplněnýho..a teda léta podél, i když fakt je, že dělat to většim taky bych se s tim tak nemazlil, vzal vrtačku, velkej vrták bžžž a hotovo.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MANFRED: todle skrývaj rukovítka všech custom nožu na trn:-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    helejte kde nejlíp koupit Microtecha?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    CROSS: no teoreticky kdyz tu nabrousenou kudlu vemes 1000x o kuzi... tak je to jedovatejsi nez ziletky na holeni :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    Nemůžu si pomoct, ale když čtu texty jako tohle, vždycky si vzpomenu na scénku z Policejní akademie, jak si Tackleberry brousí kudlu a u toho počítá... tisíc jedna, tisíc dva...
    AZIM
    AZIM --- ---
    Doufam ze se nikdo neurazi, me to vazne pobavilo ... uz jste videli novej bear grylls set ??

    XMEDA
    XMEDA --- ---
    XMEDA: Tak po nejake dobe pouzivani par poznatku k SCH308.
    Prislo to velice ostry a holilo to, ale trochu jsem to jeste vylepsil. V zakladnim stavu to nebylo mozny otevrit jednou rukou palcem za kolik, pokud se vyrazne nepovolil sroub. Tim se ale cepel v zavrenym stavu tlacila nesymetricky na jednu bocnici. Tak jsem to cely povolil, promazal silikonovym olejem a mnohosetkrat to zavrel a otevrel. Postupne slo ten sroub utahnout, aniz branilo utazeni otevirani. Ted jsem uz ve stavu, je cepel je kde ma byt, a jde to otevrit palcem jak ma. Kudla je to neuveritelne bytelna. I kdyz to bylo povoleny, tak v otevrenym zacvaknutym stavu neexistoval valk ani do strany ani v otviracim/zaviracim smeru. Jak je videt na fotce, udelal jsem si na tu kudlu poutko. Prestoze nema douru na provleceni, tak dva spacery v zadku jsou dost daleko od cepele, aby se tam pohodlne vesel paracord a nedotykal se ostri. Cepel je ukazka masivnosti a pri zamceni se opira nikoliv o nejakej klacickej kolicek uvnitr, ale o ty dva velky otviraci kolik a o masivni temer 3mm tlustej framelock. Ostri ma malou nesoumernost u spice ve smyslu vybrusu, ale to je jenom kosmetika. Podobne jsou hrubeji opracovany zafrezovany drazky kolem framelocku. Povrchovka se jevi velice odolne. Sedi to pekne v ruce. Klips je taky dobrej a nevytrepe se to ani z otocenych gati. V zavrenym stavu trci nahoru trochu ty doliky s ostrou hrankou, ale neni to nijak kriticky. Je to 20.5cm dlouhy (ostri 60+25mm tanto) a pres 450g tezky a urcite to snese priserny zachazeni. Rozhodne vic nez nektery lehky pevny noze (treba Mora proti tomu nema vubec sanci co se odolnosti tyka). Framelock sedi na miste i kdyz se s tim plnou silou opakovane triska hrbetem cepele o spalek (a ani po tomhle nenastal zadnej vakl) + pokud drzite kudlu v ruce, tak jeste sami ten framelock drzite = samozavreni kudly pri praci nemozny. Pri drzeni v ruce se palec krasne opre o sirokou horni stranu a drzi se to pohodlne. Nekolika vrstvama lepenky z krabic pres sebe to prohuli jak maslem. Retence ostri je velice dobra, od myho doladeni ostri po rozbaleni jsem s tim uz porezal dve skrine starych krabic (20+ks na maly kousky) a porad to holi chlupy z ruky. Cepel neni tak ziletkove jedovata, jako mam na Bökeru, ale to je dany tim tupejsim uhlem. Pri drzeni jen za poutko je z toho kladivo, kterym by asi nikdo nechtel dostat do skeble. Netreba se bat, tim pribit hrebik nebo neco rozdrtit :)
    Shrnuto: Za 460kc naprosto skvela kudla na hruby zachazeni, praci a rozhodne doporucuju. Prvni momenty jsem si rikal co je to za krumpl a bolel z toho otvirani rozmackanej palec, ted mi uz po prvotnim ochozeni dela jenom radost.. a stale zadnej vakl. Jiste budeme kamaradi po dlouha leta a mozna poridim jeste jeden zalozni, kdybych to nekde potratil :)

    http://www.noze-nuz.com/schrade/SCH308.php pripadne bracha http://www.noze-nuz.com/schrade/SCH307.php

    Zde v porovnani s mym oblibenym Böker Magnum Mission, ktery se mnou travil poslednich 6+? let kazdy den.

    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LUCKYBSD: Možná proto, že řezání s tim jejich zákazníci neprovozujou a při třískání do dřeva, šutrů, cihel etc. ten choil nevadí.
    Dycky přemejšlim, jak přínosný by bylo ten choil nabrousit :-) na způsob Treemana, kterej to myslí jako řezák na provazy (já bych to myslel na prsty:-).
    Druhá fotka jen pro zajímavost, co muže taky skrývat rukovítka :-)

    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    JIKE: hlavne za 300$, v retailu za 400$ at si ho strci doprdele vedle okurek za 90 :D navic nechapu na co tam vsichni "prezivaci" rvou to vybrani na prst (choil), kdyz to jen zmensuje plochu, kde mas nejvetsi silu na rezani
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    RIVAN: Já protože jsem línej, preferuju letenky, jízdenky, lodního lístku od dopravce, jehož jméno není synonymem katastrofy spojený s rozházením lidí po krajině, kde se snaží přežít.
    Na tohodle ňoumu jsem docela alergickej.

    LEON_KOWALSKI: Nemusí, šroubovák si dá do tý KPZky :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    No a ještě musí k tomu noži nosit v kapse šroubovák, aby rozšrouboval tu rukojeť a dostal se ke KPZtce. A taky nechápu ten důlek na tyč co s ní vyvrtí oheň, když tam pak ukazuje, že to má fire starter.

    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    RIVAN: jenže to nebude "ultimate". Jak to není Ultimate a navíc Survival, tak to není ono ;-)
    RIVAN
    RIVAN --- ---
    JIKE: Proc mam dojem ze za cenu toho noze si koupim slusny nuz vhodny na praci ke ktere je nuz urceny, slusnou sekeru a jeste mi zbyde na to abych si udelal peknou a funkcni KPZ :-D
    JIKE
    JIKE --- ---
    a zase...

    WOW! Ultimate Survival Tips Knife is HERE! Made in the USA. Ships Worldwide. Kickstarter Link Below!
    https://www.youtube.com/watch?v=eF9VN363V4I
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    BRUKEV: ja to chapu, jsou samozrejme noze ktery maji primarni urceni, ale mezi tim, co si postnul ty a jeho pripadnou rovnou variantou bude rozdil fakt jen ve feellingu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KALIF_WH: chápu, jak to myslíš. Ale rozdíly v čepelích byly i dříve a imho to nebyla jen otázka vzhledu, ale i funkčnosti.
    Xmeduv popis mi přijde logický a jako odpověď se mi líbí, takže jsem spokojen.

    Ten můj dotaz na funčnost dle čepele byl míněn hlavně na netradiční tvary čepelí. Když jsem byl mladší, tak jsem kupříkladu přemýšlel, proč některé čepele mají háček, zpětnou čepelku. A ejhle, jsou to nože na stahování a k tomu je jejich čepel ideální.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam