Zachtělo se mi něčeho trochu jiného, a tak jsem pořídil dva OTS vystřelováky od Piranha Knives.
Oba mají hliníkové střenky, ten štíhlejší je model "DNA", čepel 154CM, ten jsem chtěl v leštěné čepeli a stříbný bez eloxu, ten druhý je model "X", čepel S35VN, ten jsem objednával v černě eloxované rukojeti a leštěné čepeli, a tohle mi přišlo :-) Pomyslel jsem si tedy, že v expedici u nich dělají pouštní čolci na piku, no ale modely trefili a ve výrobě asi mají jinej oddíl, mám z těchhle nožíků radost a barvy řešit nebudu. Frézování i eloxování nemá chybu, DLC na čepeli uvidím, co vydrží, u mě má na setření času dost.
Jsou to moje první vystřelováky vůbec, takže nemůžu srovnávat, ale lítá jim to pěkně, doraz čepele při otevření je docela rána, pojistka je fakt jistá a drží. Čepele perfektně vycentrované, všechno čistě zpracované a přesně spasované, žádné vůle, všechno je buďto pevně otevřené nebo pevně zavřené, z krabičky to bylo naostřené jaxviň, myslím, že je to nejjedovatější tovární brus, jaký jsem měl kdy v ruce, zcela věrny své značce, tyhle mrchy na první dotek koušou.
Co mě na tomhle druhu nožů vždycky bralo, jsou ty hladký ničím nerušený linie čepelí - žádný otvírací díry, kolíky, puky, patentovaný vlny, drážky, nehetníky, nic, prostě čistá ničím nezprzněná čepel. Mimo zjevného slona v místnosti: ta mechanická stránka vystřelovacího nože je prostě něco trochu výjimečného.
Dnes jsem je vytrhl pošťačce z pařátů a na střídačku nosil v kapse; na nějakou dobu mám v EDC nožíkách jasno, mám z nich úplně normální klukovskou radost.