• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    FINSON: to je proto aby zločinci nemohli nosit nože na veřejnosti. ..... že to nemá logiku? No, nemá. Žádnou.
    FINSON
    FINSON --- ---
    BLOWUP: To je taky dobrý - ve Švýcarsku může být v každým baráku fullauto puška, ale vystřelovací nožík ne. Člověk nepřestává žasnout.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    heh, tak jsem se ted bavil s policejnim dustojnikem, ktery je odpovedny za udelovani vyjimek. Zavolal jsem mu, ponevadz me zajimalo jak budou na podobnou zadost reagovat. Byl velmi ochotny a vysvetlil mi, ze prakticky na udeleni vyjimky nemam sanci :-) Rikal, ze zakon u zakazanych zbrani vicemene s vyjimkami pocita pouze v oduvodnenych pripadech. Na moji otazku, co presne takovy oduvodneny pripad predstavuje rikal ze treba kdybych byl pozarnik (u nas je tzv. dobrovolny pozarni sbor, treba bych mohl do nej vstoupit :-) nebo kdybych byl telesne postizeny a potreboval bych ten nuz otevirat jednou rukou. U sberatelstvi je to pro nej spis nedostacujici. Nicmene, posleze jsme se uz bavili o tom kolik nozu uz mam a od kolika by to mohlo fungovat (50). Kazdopadne diky nemu vim, ze musim k zadosti na formulari prilozit dopis podrobne popisujici moje pohnutky. Coz neni problem, okecat umim cokoli :-)
    Taky mi rikal, ze bych i tak ten nuz nesmel nosit. Ptal jsem se ho, jak to je s tema postizenejma, ze ti kdyz ho potrebujou tak jim ve vitrince neni moc platnej. On na to, ze v tom pripade je nutny povoleni k noseni. Tak se ptam, jestli je nutny o takovy extra zadat a on ze nevi, ze zatim jeste nikdy povoleni pro noseni zakazaneho noze nevystavovali :-)))

    To be continued.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    BLOWUP: Ale vzhledove a mechanicky je proste nadhernej :-) je to jako ferrari, taky na to koukas s naboznym obdivem, imponujou ti krivky a vykon ale vis ze do toho nikdy nenalozis rodinu a z 99% se s tim neprojedes tak, aby si ten vykon vyuzil.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    BLOWUP: Triton je fakt designove unikatni OTF, taky se mi hrozne libi, ale takovyhle penize do noze bych za soucasny situace taky neinvestoval. Navic stylove je to pro me spis fakt takova frajerinka a znamka luxusu nez nuz na bezny pouzivani. Pokud to teda nebudeme brat jako prostredek pro sebeobranu.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: To mi připomíná finty typu dárkový pokaz na 500, který jsme svýho času nakoupili a rozdali ženskem na služby kadeřnictví a hajzla z toho kadeřnictví, kterej jim následně tvrdil, že poukaz platí jen 400, protože z toho musí odvádět daně :-)..jenže se naštěstí nedaly, takže se rozdaly tradiční poukázky do kaufáče a s hajzlem se vedl letitý soudní spor, protože dárkový poukazy nechtěl vzít zpátky :-)


    Tak tohle mi dělat neměli...klid..nepotřebuju to..nepotřebuju to....
    ESTERTIARY ESEE Tertiary Push Dagger ESEE Knives Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/esee/ESTERTIARY.php
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XMEDA: No, vyšší cenu za platbu kartou mají na spoustě míst. Ale ne 10%, myslím že 3,5%.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LEON_KOWALSKI: ale jako jo, vzdycky je potreba porovnat vsechny moznosti nez se neco objedna.. jen jsem upozornil ze uz nejsou tak vyhodni, jak byvali. Bezne tam meli o 20% mensi ceny nez Sulc. Ale taky podivnou flignu, ze jsem si treba objednal kudlu, bylo tam 900.. prijdu vyzvednout na prodejnu a typek ze 990 jakoze 10% z ceny za platbu kartou. wtf

    Ale vystavku maj peknou
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LEON_KOWALSKI: 900 + 120 = 1020, ne 1200, ty blbče.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XMEDA: jenže u Šulce zase musím připočítat 120 kaček, když nekupuju nad 3000 takže nůž za 900 je za 1200. A jak jsem se tam koukal, tak některý jsou téměř identický - Avispa Šulc - 1050 Kč .... identický .... Avispa mujnuz 1090 Kč
    Něco má Šulc levnější, něco naopak dražší + poštovný. Takže mě zatím vychází líp nákupy v mujnuz .... akorát kuchyňáky má Šulc větší výběr.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    TEDDYBEDDY: Na damasek seru, zrovna u otf mi prijde jak pest na voko :)
    Ten microtech jsem samozrejme okukoval, ale me prijde hnusna ta rukojet. Muj ideal je triton od jeffs harkin, ale proti nemu je i ten dost drahej infidel pomalu zadarmo :)
    A designem je mu ten infidel asi nejbliz. Tjo. Bude to halt drahy.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    BLOWUP: já jsem v tomhle vzornej migrant ;-] a nedovolený zbraně nevozim, ani větší nože (a když je potřeba, tak ne tak, aby je někdo našel při náhodný prohlídce), ani třeba teleskop u sebe nenosim (upřímně řečeno se mi ještě ve Švýcarsku nestalo, že bych ho potřeboval). Historicky mě šacovali spíš na přechodu v Schaffhausenu a tam je zajímalo hlavně jídlo a případně nějaký spotřební zboží. Ono svoji roli asi hraje, že v Německu jsou předpisy stran nožů přísnější, tak snad ani nečekaj, že by zrovna z tohohle směru lidi vozili nějakej arzenál.

    Ostatním omluva za chatík.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CROSS: tam jezdivam taky... a v BaZ ted zrovna psali ze tam tech nedovolenejch zbrani nasli v posledni dobe povicero (elektroshocker maskovany jako baterky atd)
    CROSS
    CROSS --- ---
    BLOWUP: v autě na hranicích v Basileji, to už jsem měl švýcarský značky, ale stejně. A jak jsem tak otevřel dveře a vystoupil (pět kroků od auta nebo jak to chtěli), tak mi tam chlapec svižným chvatem probral kastlík ve dveřích ;-) a prej a co je tohleto? Odehrálo se asi tak před třemi lety a jel jsem myslim sám. Jak jinak jezdim autem s dětskejma sedačkama nebo rovnou s rodinou, tak mě nikdo nestaví.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CROSS: to te kontrolovali tak dukladne na letisti? Nebo v aute?
    Ja snad v aute jeste nikdy nemusel zastavovat, za tech 27 let
    CROSS
    CROSS --- ---
    BLOWUP: jasný, něco takovýho jsem si myslel. Já nic podobnýho neplánuju, ptám se ze zvědavosti. Zatim jsem jenom jednou besedoval s celníkem na téma kubotan, ale ten je povolenej. Ale poreferuj :-]
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CROSS: myslim ze o hadani se to moc nebude, budto mi to daji, nebo ne.
    Ja jako duvod napsal "sberatel". Kdyztak poreferuju jak to dopadlo :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LEON_KOWALSKI: no uz jsou u mnoha veci drazsi nez noze-nuz a byvalo to naopak, srovnavam jen navzajem.. ze se zvedaji ceny - ok, ale kdyz na jednom webu stoji kudla devet stovek a na druhym dvanact..
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    CROSS: imho na to ze nejses albanec :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam