• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    FINSON: za me bomba..sedi mi to dohromady...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: Tak mě se nejvíc líbila fiklá ruka na hřbetě, připadal jsem si jak terminátor, protože bylo vidět "táhla" k prstum a jak se to hejbe, když sem sevřel ruku, akorát tam nebyly dráty, naštěstí byl na pohotovosti rus, tak to neřešil a nehrotil, zvláště když jsem na něj vyjel rusky. Akorát byly nabručený sestry na recepci příjmu, než vyrobily potvrzenku na devadesát a zapsaly mne do systému, zakrvácel jsem jim celej pult :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    MANFRED: Já se svým kukrákem teda nesekl tolik, ale žena mi tvrdí, že na šití to bylo... no jenže já se sekl sám v lese, ani kameramana jsem s sebou neměl, takže omdlívat prostě nebyla možnost. Jsem to zatáhl obvazem, dokončil výlet, doma to vymyl, vydesinfikoval, stáhl lepícími stehy a bylo...
    RASHEEN: Zednická lžíce!
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NEVILL: Tak i ninjové mají své slabší dny.
    Pracoval jsem s podobným chlapem, řikali jsme mu Pupínek, na pohotovost ho vezl nocí hotovák poloomdlelýho s třískou v prstu, s rýmou dva tejdny neschopnost, puchejř na noze tejden, žral jen zeleninu, ovoce, vitamíny, doplňky počínaje vápencem a konče vitamínama, nekouřil, nepil (teda to spíš proto že byl lakomej), při chřipkovejch epidemiích se stranil lidí a družku s chřipkou vyhnal bydlet v zimě do chatky na zahrádce aby to nechyt, prchal z dílny jakmile jsem zapnul brusku a fušoval nějakou kudlu aby unikl smrtonosnému prachu.....fik ho, rakovina a v 55 do penálu.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MANFRED: Jo, jako jeho vlastní reakce že to fakt nebyl dobrej nápad a reakce kamarádů jako "ty vole, zavolejte honem záchranku a zavolejte jeho mámu!!"...fakt sranda... :-))
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    betonaka Rež u Prahy by Jirka Hrala :)

    KLATIC
    KLATIC --- ---
    WOJTYLA: no to je jedine dobre..slo mi o pouziti a material
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: No hlavně s takovym bebím by čech dorazil po svejch do nemocnice, tam by ho zkásla sestra na příjmu o devadesát a nesměl by teda zapomenout průkazku pojištěnce, pak by počkal hoďku na chodbě ve frontě, sestra by byla nasraná že je tam pak nakrváceno etc...........teda soudím podle svejch zkušeností, možná sem jen málo ubulenej :-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    KLATIC: jojo neco takovýho jen ne takhle fancy ale opravdu Grey Man styl... bude to hnusny
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    WOJTYLA: cca neco takovyho planujes zrobit? To by se za rozumnou cenu hodilo :)

    FEK5050 FirstEdge Survival Fixed Blade Nože Nůž - nezařazené Nože Nůž
    FEK5050 FirstEdge Survival Fixed Blade Nože Nůž - nezařazené Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/firstedge/FEK5050.php
    FINSON
    FINSON --- ---
    MANFRED: Fér. Taky mi ho nějak není líto :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: Já nevim, co bylo dál, k mému štěstí stačil ten řev v cca první minutě, abych to sestřihl, na to jsem zas moc línej :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    MANFRED: Tvl nene! :-)
    Jinak teda v prvních dvou minutách vidím, co se stalo, OK, k tomu patří moje reakce výše, v sedmé minutě uvidím stehy, fajn - a o čem je prosím zbytek tohoto hodnotného dílka o délce celé epizody Červeného trpaslíka nebo Black Books?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Ninja level 0, jsem asi hnusnej, ale dlouho jsem se tak nezasmál :-)
    I CUT MY FINGER OFF! REAL LIFE FRUIT NINJA GONE WRONG! (DON'T TRY THIS)
    https://www.youtube.com/watch?v=dmG-r6wrAw8
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    HENNYVILLE: Díky moc!
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KROKODILE: ve vestine pripadu to jde bez, ale obcas to nevyjde.
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    HENNYVILLE: Z japanesechefknives to jde bez poplatků?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KROKODILE: Ok, zkusim dat nejaky tipy. Uhlikovku rozhodne doporucuju. Gyuto 240-270 ok. 270ka je uz poradna kudla a chce to nejaky skills, ale to je tvoje volba.
    Tady sou asi nejlepsi gyuta co se daj sehnat za jeste tak nejak lidsky penize. http://www.japanesechefsknife.com/HontanrenSeries.html#Hontanren Jedno z nejstarsich kovarstvi v Sakai. Profil je standartne bezesporu to nejlepsi co sem mel v ruce, kvalita nejvyssi. Blue #2 neboli Aogami 2 je jedna z z tech nejlepsich uhlikovek. Todle Mizuno dela stejna parta lidi jako Konosuke, Gesshin, Kagekiyo, Hide atd, cili to nejlepsi co jest na trhu.
    Tady sou zase gyuta ktery si necha Koki delat v Sakai pod jeho brandem. Je to White #2, cili Shirogami #2, super ostra uhlikovka, skvela vec. http://www.japanesechefsknife.com/FurinkazanSpecials.html#FuRinKaZanSpecials Nuz prvotridni kvality za par penez.
    Tady se da obcas taky neco vybrat pokud to ma skladem. http://www.japanesenaturalstones.com/
    z tohodle shopu urcite doporucuju toto http://cleancut.se/butik/knivmodeller/kockknivar/hinoura_gyuto_240-detail skvely gyuto za solidni peniz. Aogami super, HRC 64, vydrzi nejdyl ostry ze vsech uhlikovek.
    Toto jsou vsechno shopy kde se da s tema lidma nejak domluvit )
    Ted budu davat shopy z USA kde je vyber samozrejme skvelej, ale clu, dph a vysokymu postovnymu se nevyhnes.
    https://www.japaneseknifeimports.com/pages/by-brand
    Buttermilk Supply - kitchen knives & tools
    http://www.buttermilksupply.com/
    Bernal Cutlery Home
    http://bernalcutlery.com/
    Chef Knives To Go: Kitchen Knives, Chef Knives, Japanese Knives
    http://www.chefknivestogo.com
    snad to trochu pomuze
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    HENNYVILLE: Díky. Pokusim se trochu uspořádat myšlenky ;)

    Delší dobu už koukám po nějakym laseru, rozhodně chci zkusit uhlíkovku. Prvně jsem koukal Tojiro, pak Misono s dragonem a teď si říkám že Masamoto už není cenově tak daleko. Ale upřímně nevim, jak se rozhodnout.
    Bude to s největší pravděpodobností gyuto, mám pár santoku a moc mi nevyhovují. Rozhoduji se v délce, mám radši větší nože, nevím jestli 24 nebo 27 cm čepel. Nože si brousím sám, už v tom mám po těch 5 letech i nějakou praxi. S nákupem bych si rovnou rád koupil i nějaký lepší kameny než ty co mám (plus stone fixer) - takže jsem koukal zatim nejvíc na japanesechefknives.com, kde se to dá rozumně sehnat všechno najednou. Nejsem si jistej, jestli mi bude vyhovovat výbrus 70/30, což ale jestli správně pozoruji mají všichni japonci od nějaké cenové úrovně. Je technika broušení hodně jiná?
    Nejsem si taky zcela jist na jakou tloušťku čepele cílit, asi spíš tenčí, při krájení si s tim dost hraju a s tenčím nožem (mám "plátkovací nůž" Tojiro) jsem schopen docílit jemnějších řezů. Ale to může být jen ostrostí, moje santoku prostě nejde nabrousit tak jako to Tojiro.

    Ekonomicky to pro mě smysl rozhodně nedává, nejsem profi kuchař. Za komplet (když už budu platit poštovný atd.) bych chtěl utratit tak max 10 tis. Kč. Ideálně jsem si říkal za nůž tak 5-7, kameny - netuším, jaký jsou vhodný značky...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KROKODILE: U neceho se daji najit cesty jak to trochu obejit, u neceho ne. Masamoto treba jde (profil je hodne nepratelskej), Misono moc nejde, Konosuke nejde vubec. To sem platil v plne palbe. Mas nejaky konkretni pozadavky na kudlu? Klidne a rad poradim.
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    HENNYVILLE: Jak nejlíp takovýdle nože tahat? Koukám po mnohem komerčnějších značkách (Misono, Masamoto možná Konosuke) ale clo a daň....
    FINSON
    FINSON --- ---
    GGG: Lionsteel KUR / GEC Tidioute číslo-už-nevím Jack

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam