• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    FINSON
    FINSON --- ---
    MANFRED: To je hezký! Skoro to vypadá, jako kdyby u Bradfordů opisovali :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: Podobně dobrej pocit jsem měl kdysi z Marbles Trailmate, bohužel mi neříkal pane, taky podobně jednoduchá kudla plus teda muj vysněnej materiál na střenky :-)..
    FINSON
    FINSON --- ---
    Lepší fotka Guardiana:
    FINSON
    FINSON --- ---
    A taky jsem nějak mimochodem přišel k jetýmu Bradford Guardianovi 3 - materiálově je to nuda, ale ergonomicky je to zjevení, vypadá to fádně, ale drží se to a pracuje se s tím neuvěřitelně dobře. Plus je to placatý a mrňavý, takže to rychle vytlačuje z kapsy toho fešáka od Želvy.
    Broušení na břidlici a na kůži dopadlo úplně stejně:

    FINSON
    FINSON --- ---
    Motal jsem se teď po jednom starém opuštěném hospodářství a v hromadě rezavého nářadí a brousků na kosu objevil docela hezkou tabulku břidlice. Uloupežil jsem ji a jelikož můj kapesník nožík od Želvy už potřeboval trochu přibrousit, zkusil jsem to na té břidlici (a obtáhl na kůži samozřejmě). Krásně to vytáhlo ostří a fazetu a řeže to jaxwiň, je to hódně jedovaté, bříško čepele naplocho zajede doprostřed lístku na poznámky jak do másla, velice pohodlně se s tím taky otevírá karton s mlíkem. Can't beat the classic, chtělo by se říct. Kontrolní otázka, soudruzi a soudružky: Fiknul jsem se s ním nebo nefiknul jsem se ním při tom testování?

    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    SIRIUS: Já mám a jsem spokojený. Na mojí ruku by mohl být o něco větší, ale na office edc dobrý. Ta karabina/ otevírák na lahváče je pro mě úplná zbytečnost, ale nepřekáží a váhy to moc nepřidá.
    Celkově je tlustší, což je ale na místě očekávat, když obsahuje dva šroubováky a tu karabinu.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    nemate nekdo zkusenost s timhle nozem? http://www.leatherman.cz/produkty/noze/leatherman-crater-r-c33t/ prijde me fajn ta kombinace normalniho noze a k tomu takovy ty zakladni nastroje. normalne nosim kombo nuz + multitool ale obcas by se hodilo neco lehkyho co poresi takovej ten rozumnej zaklad
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ISCH: Fakt? To mi nikdy nepřišlo....:-) Zrovna dneska jsem dodělal jednu kudlu a začínám s produkcí jigged bone, našel jsem exclusivní kost v lese, jen přemítám nad fialová..nebo oranžrůžová... (lebka nebyla:-(
    ISCH
    ISCH --- ---
    MANFRED: Hele co Ti na to říct... Ženská prostě, křivdy si pamatuju neomezenê dlouho.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ISCH: Až budeš dost hluboko, koukni kam dali Žižkovo pásku přes voko, hodila by se mi na maškarák :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    ISCH: Tím hůř :-/
    SPYDER
    SPYDER --- ---
    Zdravím všechny sháním tento nůž je to Timberline Special Service, designed by Spyderco. Ztratil jsme ho před mnoha lety a koukám ted, že bych ho chtěl zpět ale ani na ebay se nevidí. Nevíte někdo kde by se dal pořídit.
    díky za info

    ISCH
    ISCH --- ---
    FINSON: Že to vytahuju (ano, Íša projíždí historii), tak co si pamatuju z doby, kdy jsem se na Knifu mrcasila denně, tak už tam s JS byli nějaký problémy v minulosti, takže to rozhodně není nic novýho.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    RAGNAROK: Kdyby jednou. Zdědil jsem po rusu kovaný nůžky, který maj broušenim ubranejch už nějakejch 5mm materiálu, střihaj jak sviň, ale stala se z nich u mne relikvie. Rus teda vůbec inklinoval k tomu, mít věci, co se daj udržovat, nějak jsme oba nevzali za své systém kup-použij-zkurvený vyhoď-kup nový :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    RAGNAROK: to se sroubovakem ale neni brouseni, to je jen neco jako ocilkou na nuz. Nytovany nuzky jsou obvykle bud hodne stary nebo na jedno pouziti. Kazdy trochu slusny nuzky maji sroubovanej spoj :) A ta mnou popsana metoda plati i pro vselijaky zahradni nuzky
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    XMEDA:
    Rozebrat nejtovany nuzky? To fakt delas? Tak urcite to asi de, akorat tim sroubovakem je to tak na 20 sekund. Si to matka nechala nabrousit v profesionalni dilne stalo to 60 kc. Nakej picus ubrousil uplne zbytecne spicku a nuzky strihaly furt stejne. Otestoval jsem sroubovak a fakt to maka, jinak bych to sem nedaval. Strihaj tahem papir i latku.

    Jinak teda mi prijde vyhodnejsii brousit ne ty stycne plochy, ale plochy kolme k rovine strihu. Otrep se odstrani vlastnim strihanim. Pri brouseni stycnych ploch otrep zustava a je potreba dostelovat nejt, aby noze k sobe dobre prilehly. Rekl bych ze i mozna nuzky vydrzi i vice vybrusu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MANFRED: tak lakování taky neplánuju
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BRUKEV: Ještě se mi nepovedlo. Je ale fakt že sekery jsem nejvíc nasazoval v době chalupaření, a tedy používal totalitní topůrka, v době nynější moderní hikorový (a teda nelakuju, teakový nebo lněný olej) od čehož se "marketový" asi dost liší....
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    RAGNAROK: to je spis zarovnani otrepane hrany nez brouseni. jedine rozebrat, na rovny sklo dat smirgl 800-3000grit podle typu nuzek a pozadovane jemnosti...a pak pekne po rovince ty vnitrni plochy obrousit. casto uz par mikrometru udela velkej rozdil ve strihu.
    Horsi to je, kdyz jsou ty nuzky nejak dokriva zahnuty, treba na nehty. To pak je vetsi kutilovina trefit rovnomernou hranu.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    BRUKEV: napust ho moridlem a nalakuj.. vydrzi nafurt
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam