• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    CHINGACHGOOK
    CHINGACHGOOK --- ---
    188 kc i s postovnym.







    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    Nemluve o kancelarskych urazech typu porezani o papir, o penize, o perorizek..
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    NEVILL: Věřte nebo ne, jednou jsem se říznul o popraskanou kůrku čerstvýho chleba :-) Bral jsem do ruky celej kulatej bochník kterej mi vypad z ruky a jak jsem ho chytal tak jsem se říznul :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Z vlastni zkusenosti soudim, ze je vyrazne pravdepodobnejsi porezat se tupym nozem. Spis ti sjede, a tak tupej, aby nerezal prsty, neni nikdy :-).
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    GANDHI: nebo kuchyňskou škrabkou, nebo v zásadě čímkoliv co je ostré... :-)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    NEVILL: pritom porezat se da i solidne nabrousenym krajecem na pizzu:p
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ARMADILLO: Spis prumernym mnozstvym mozkovych bunek tech debilu, co o tom rozhodujou...
    FINSON
    FINSON --- ---
    ARMADILLO: Přitom by člověk řekl, že kokoti jsou to docela velcí...
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    NEVILL: "Jestli to takhle půjde dál, srovná se zanedlouho délka povolené čepele nožů v Německu s průměrnou délkou německého penisu."
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Ještě kratší čepele. Německo kvůli množícím se útokům nožem zvažuje zpřísnění zákonů - Euro.cz
    https://www.euro.cz/...-1451091?fbclid=IwAR28i8AfptJRcV7_LbYEpjD3l3iVgCcnbmbJGHYNyijZaxrC-k-rYh_HtQc

    hm, nůž s čepelí do 6cm, jak daleko asi půjdou až tam někdo někoho pobodá nebo pořeže rybičkou? :-)
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    tenhle nuz dela strasne dlouho,akorat driv to jel vsechno rucne :)
    AZIM
    AZIM --- ---
    moc peknej nuz, akorat to 62 HRC si clovek jen tak asi nenabrousi ...

    Collections – Gough Custom
    https://store.goughcustom.com/collections
    Making a knife the high-tech way
    https://www.youtube.com/watch?v=JxAH6TGgNSA
    KURE
    KURE --- ---
    KOUDY: kdybych mel nejake vyuziti pro pevny nuz, tak P200 by byl horkej kandidat. ale nemam a bohuzel jeho zaviraky mě esteticky neoslovuji.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    mate nekdo neco od nej?

    Unikátní nože mladého designéra používají i čeští vojáci
    https://www.forbes.cz/odesel-z-mikova-a-zalozil-vlastni-znacku-jeho-noze-pouzivaji-i-cesti-vojaci/
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    STEPNI_VLK: nemuzu rict, protoze netusim, jaky hrc ci slozeni maji ty obycejny noze. ja si vybiral primarne podle tvaru, protoze z 90% pouzivam jen sheepfooty nebo kratky santoku, a spicatej nuz mi staci jeden dva, na obcasny bourani a odblanovani velkyho masa z Makra. takze jsem kupoval, rozciloval se, vyhazoval, za nejakej ten rok se mi to vyvrbilo na par modelech, ktery fungujou.
    ono to mas jedno, jak to vezmou do ruky barbari, ztupi se vsechno. nez bych si doma delal furt dusno, tak jsem se na ten nozirskej fetisismus vyprdnul a vzal jsem to pres kvantitu, ve ktery se opotrebeni rozprostre. pro me je lepsi kazdej den dvacet vterin preliznout nejakej z hromady generickejch nozu, nez se kazdej tejden hodinu a pul vztekat nad dvema peknejma kudlama.
    EDAK
    EDAK --- ---
    STEPNI_VLK: no a co tohle? ja mam sice jinej, ale tohle je za primerenou cenu, vg10 bude drzet ostri dobre a velikost to ma podle me tak akorat aby to zvladlo i nakrajet cibuli...
    719059 Shigeki Hocho, Gyuto (fish and meat knife) Japonský nůž Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/dick/719059.php
    Akorat brouseni bude asi na delsi dobu....
    DAHY
    DAHY --- ---
    STEPNI_VLK: Co něco z těchto? Sám s nima žádnou zkušenost nemám, ale ve fórech si je američtí kuchaři chválí. Mohlo by to být něco mezi blátem a japoncem.

    Série CHEF — MAC japonské kuchyňské nože
    https://www.macnoze.cz/serie-nozu/serie-chef/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    YGGDRASSIL: Protahovátko Fiskars v kuchyni máme, jak už jsem psal hned v tom prvním příspěvku. O zbytku zkusím popřemýšlet. Nicméně stejně by se mi spíše hodil tip na nějaký konkrétní nůž, ne takhle obecně. Jinak radíš tedy obecně raději měkčí než tvrdší ocel, chápu to dobře?

    DILDOO007: Moc pěkné, akorát s těmihle velkými noži si to čištění masa dost dobře nedovedu představit. Ale i tak díky za nasměrování.

    PETER_PAN: Jestli jsem dobře dešifroval nápis, tak používá nože Wüsthof. A podle toho, jak ztuha mu šel do toho jablka, tak je teda moc dobře nabroušené nemá. :)
    DILDOO007
    DILDOO007 --- ---
    STEPNI_VLK: http://www.noze-nuz.com/recenze/test_kuchynaku/test_kuchynskych_nozu.php
    Proti doporučovanému Saku Hocho ( Gyuto + Santoku ) nemůžu říct křivého slova. Brousím tak jednou za měsíc na vodních kamenech + samozřejmě před použitím přetáhnu na ocílce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam