JAHODOVE_PYRE: takže - po pár dnech používání - nemá vakl.
Přímo z výroby holil a trochu vakl (do stran) měl, ale to proto, že ten šroub u čepele byl strašně volnej aby to chodilo na nejmenší dotyk.
To se mi nelíbilo, protože kdybych zapomenul zacvaknout zámek, tak se mi to může otevřít v kapse.
Takže jsem ten přední šroub trošičku přitáhl a vakl byl pryč + otevírání je přesně tak citlivé jak ho chci (krásně to cvaká, když se to otevírá).
Po pár dnech neustálého cvakání (je to prostě návykový :-) ), šrouby drží a vakl žádnej.
Uvidíme tak za čvrt roku, protože při neustálém používání možná trochu povolí, uvidíme. Ale to mi povolil i ESEE Avispa.
Můj (doteď) nejpoužívanější EDC poslední doby. Ten jsem taky musel dotahovat.
Teď ESEE nahradí tenhle SOG Twitch II.
Oproti ostatním nožům (ESEE, RAT 1, Spyderco, Ka-Bary) má SOG hodně pevný klip, takže se z boku kapsy musí tahat silou.
Ale vzhledem k jeho velikosti jde nosit i normálně v kapse vevnitř. Druhá věc je že díky tomu jak drží, tak se nestane,
že by mi třeba z boku kapsy vypadl, což už mi několikrát udělala v autě Avispa (když jsem seděl vzadu).
Protože Avispa má stranu co doléhá na kapsu kovovou a volnější klip, takže mi ji z kapsy vytáhla taška vedle mě na sedadle,
nebo pás, nebo co.