STALK: Pro správné broušení je nutno pochopit co je to jehla a jak ji odstranit. Jehla vzniká jako tenoučký kousek oceli při rovnoměrném ubírání materiálu z obou stran. Postupně totiž ztenčujete břit až ke konci je natolik tenký, že se začne ohýbat a právě tento převalující se kousek oceli tvoří jehlu. Jehlu snadno nahmatáte bříškem palce na opačné straně ostří než jste naposledy brousili. Pokud není jehla správně odstraněna, nemůžete dosáhnout kvalitního ostří. Pokud totiž jehlu pouze "narovnáte" ve směru ostří, nůž vám bude řezat papír ale při prvním kontaktu s tvrdším materiálem se ohne a nůž se okamžitě "ztupí".
preklapet jehlu bylo mysleno ze ji jako na ty kuzi preklapis ze strany na stranu az se ti utrhne a ty ziskas mikrozubate ostri. /moje laicka predstava fungovani obtahovani, kdyztak me opravte/