• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KURE
    KURE --- ---
    KOUDY: v zadnym pripade nepochybuju o jeho sikovnosti, jen bych chtěl nějakej vidět z profilu :) pro klid duše.
    KURE
    KURE --- ---
    KOUDY: sory, za to smazani, chtel sem to doplnit a byls moc rychlej :)

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    A dela fakt krasny kuchynaky..Ja bych se toho vubec nebal :)


    KURE
    KURE --- ---
    KOUDY:
    RASHEEN: to ze umi udelat katanu, neni zaruka toho ze umi udelat dobrej kuchynak. nerikam že neumí, jen že v tom nevidím tu jistotu.
    vsechny noze co jsem od nej videl (ne kuchynaky) byly dost masivní, bál bych se ze jeho kuchynák bude tezkej.

    no a pak myslim že to z japonska bude levnejsi :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KURE: No on dela rekl bych tak z 20% katany a z 80 normalni noze..Viz jeho facebook treba

    Pavel Bolf
    January 3 at 7:11 PM ·
    FOR SALE. (Yanagiba , V edge) kitchen knife, ichimonji style hamon (saka chóji) withauth clay. Edge 31,5cm. Handle stabilized wood, horn.
    5000 CZK/ 200 USD plus post
    NA PRODEJ. kuchyňák, yanagiba, s V ostřím. Vysokouhlíková ocel 19 191, kalená na hamon. Délka ostří 31,5cm. Ručka stabilizovaný jasan, rohovina
    Cena 5000 CZK plus pošta

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3010413082311431&set=pcb.3010413968978009&type=3&theater

    apod
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Bolf to zvladne v pohode imho

    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    WITTGENSTEIN: myslim ze ti da vybrat :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RASHEEN: A bude pracovat spíš s Aogami SS nebo se Shirogami?
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    WITTGENSTEIN: v Čechách nikdo?? Pavel Bolf by to zvládl myslim levou zadní..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KROKODILE: V Česku nikdo, to můžu celkem garantovat.
    Objednával bych rovnou z Japonska, já si třeba nemůžu vynachválit Takedu: http://takedahamono.com/eshop/hocho2.html
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    Zdar pánové, používáte někdo honesuki, tj nůž primárně na porcování masa? Mně se moc líbí, ale koukám, že je to v normálních e-shopech poměrně vzácnost. Kdo by mi to uměl vyrobit?
    CHINGACHGOOK
    CHINGACHGOOK --- ---
    KALIF_WH: diky!
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CHINGACHGOOK: to je moc pekny pouzdro
    CHINGACHGOOK
    CHINGACHGOOK --- ---
    Dodelal jsem pouzdro na nuz, ktery delal Hawkwind se synem.



    KURE
    KURE --- ---
    GGG: https://www.chefknivestogo.com/

    FINSON: to doufam že ne, wakui doporučoval :D
    GGG
    GGG --- ---
    kamarad je ted v USA a muzu si k nemu poslat nakej nuz, jakej doporucujete US online store?
    diky
    FINSON
    FINSON --- ---
    KURE: Tak ale ten je hezkej! A ta snadná dostupnost se mi taky líbí. Gratuluju!

    Akorát teda čekám, že Henny pak napíše, že je to na tu kvalitu drahý :-)
    KURE
    KURE --- ---
    AZIM: je to opaleny ale nevim co to je za dřevo, a je to něčim přetřený.
    Tuto je tradiční japonská ručka. Její příznivci argumentují nižší vahou, odpůrci pak právě tím co píšeš + potenciální hygienický trable.
    Já chtěl malej nůž k bunce, co tu nedávno proběhla, takže jsem se držel tradiční rukojeti. Chápeš, jako samuraj :D malej a velkej... nůž. Víc jsem to neřešil, volil jsem hlavně ocel a výrobce.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    AZIM: možná někdo odpoví víc fundovaně, ale co jsem viděl nějaký video, tak se to předvrtá a pak se to fakt vypálí tim samotným nažhaveným trnem. U ruční práce může bejt každej malonko jinej a tímhle by se mělo zajistit, že tam bude nejvíc styčnejch ploch. a vzhledem k tomu, že to nebývá dohromady lepený, jsou tyhle plochy k užitku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam