• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    STAREJ_PROFIIK: me az zas tak moc nenadchnul. Prislo mi, ze nema dobrej pomer mezi masivnosti a vybrusem, ze to je spis hrubej nastroj, malo versatilni. Dokonce jsem planoval ho uplne prebrousit, aby mel trochu vic spicatou a tenci spicku aby s nim sly delat i subtilnejsi veci nez stipat spalky. Nakonec jsem mu na wicked edge udelal jinej uhel vybrusu, coz trochu pomohlo, takze se s nim treba daj i kuchat ryby a podobny veci. Jak rikam, nuz mam a pouzivam, ale fan nejsem, ta geometrie za me celkem na picu tak jak z fabriky prisel ;)
    STAREJ_PROFIIK
    STAREJ_PROFIIK --- ---
    BLOWUP: Ja jsem do toho sel a docela me nadchly /Gunny v CPM 3V a Bravo Alpha taky v 3V
    FINSON
    FINSON --- ---
    Já jsem fanda, ale žádnej nemám.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    STAREJ_PROFIIK: Fanda nejsem, ale jeden mam
    STAREJ_PROFIIK
    STAREJ_PROFIIK --- ---
    Je tu nejaky fanda Bark River?
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    BRABI: moris to vezme i bez osvedceni s tim ze si to osvedci, ale nejak se jim do toho nechtelo, naklnec to berpu s tim ze t teda bude trvat dyl kvuli overeni... skoro to vypadalo, ze zabrali az kdyz jsem jim rekl ze mi us obchodak rekl, ze to jit ma... jeste jsem jim to tam nedal, odvezt to tam musi ten co to pro nej od nas zarizuju, pak dam vedet, ale podle vseho to klapne
    BRABI
    BRABI --- ---
    MUTOID: dej vědět, jak jsi s reklamací dopadl. Taky to budu muset řešit
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SWIST: Neni proc. Na ebay atp. mas ratings, kdyz maji veci dobry rating, bez do toho. A nezapomen pak tez ohodnotit. Totez ale treba taky ceske aukro.

    Naopak bych se to bral brat od ceskeho garaznika, o kterem si maximalne prectes "recenzi" od lidi na ceskem internetu, kterym dal par kusu zdarma. Cest vyjimkam.
    SWIST
    SWIST --- ---
    LAUNCHER: Jejich web jsem projížděl a právě tam není nic, co by mne zaujalo. Co se týče eBay atp. tak je to určitě možnost, ale nejdřív jsem chtěl zjistit jestli to někdo nedělá u nás. :)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    ERGOSUM: flexou urcite, ale bez regulace otacek bych si na to netroufnul. Ta obvodova rychlost je slusna.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SWIST: nápad pěkný ale při té ceně nemaji custom dily podle me moc vyznam. Musel by jsi z tech klesti odfrezovat to ostri. Navarit material ofrezovat nejakou plochu pro montaz tech vymennych celisti. A ani výroba celych celisti v malych seriich pro x modelu nebude nic extra tim ze to je podle me na petiosu.

    Ale hezkej nápad zase budu celej den mit o cem premejslet.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SWIST: Jednak primo na jejich webu, druhak je toho plna ebay, etsy atd...

    Hardware | Leatherman
    https://www.leatherman.com/hardware
    SWIST
    SWIST --- ---
    Možná blbý nápad, ale když se tak dívám na svého Leathermana.. Napadá mě, jestli se dají sehnat náhradní díly, respektive jestli čelisti kleští jsou třeba zaměnitelné - u charge mě mrzí, že štípačky nemají vyměnitelné ostří. Popřípadě netušíte, jestli se tím někdo u nás nezabývá, výrobou custom dílů?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KALIF_WH: " u zubateho nebo totalne tupeho noze," Tak na něco takového, když na tom moc nezáleží (typicky mačeta) beru flexu, talíř se smirkem nebo lamelák.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    TEAPACK: cca 28m/s
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    ERGOSUM: Na vyrobu urcite nevhodne jsou, ale pokud clovek potrebuje jen udelat hrubou fazetu u zubateho nebo totalne tupeho noze, tak na to podle me postaci a ani ta nizka rychlost pasu a maly vykon nevadi. Kazdopadne jak rikas, slusna kotoucova bruska s dobrym kamenem je na to urcite 100x lepsi.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    IXTREMIST: kolik plánuješ mít obvodovku na pásu? já mám pásovku v truhlárně, zatím bez měniče s pásem cca 1400x80 a už pěknou dobu mi leží v hlavě že bych jí předělal pro použití i na nože ale netuším, jestli tam přidávat ještě převod, nebo jestli nechat motor připojený na přímo.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    momentálně stavím stolní pasovku, 2000x50 pás, 1.5kw s měničem.. vyjde to tak na 9k bez pásů.. ale to je spíš na výrobu, než broušení jako takový (ne že by to nešlo).
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    OVERDRIVE: kolik do toho chceš dát?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    OVERDRIVE: Kombinace i samostatné pásovky z markeru jsou na nože zcela nevhodné. Mají špatnou rychlost. Nožířské pásovky jsou. Pro začátek kup slušnou stolní brusku, na které můžeš brrousit i vrtáky a k ní lícní smirkový kotouč.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam