• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    FINSON
    FINSON --- ---
    DRACONIK: Přesně, bez pouzdra je to takové... možná ještě míň než polovičaté. Nůž samotný vypadá dobře, a i když sám osobně vím, že si vystačím i s obyčejnou ocelí, stejně bych chtěl vědět, z jaké je nůž dělaný, případně i kde / kdo ho kalil. Ale bez pouzdra ho pořádně nikam nevezmeš, improvizace je spíš na zničení si něčeho (proříznutí batohu nebo části těla), zatímco pořádný futrál ten nůž posune úplně někam jinam a hlavně se ti s ním bude nesrovnatelně líp dělat. Akorát nechat si ho dodělat k noži extra je oser a v tomhle případě ti ten nůž snadno ještě o půlku prodraží.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    DRACONIK: Co to vydrží záleží hlavně na tepelným zpracování (normalizace, kaleni, popusteni) 59 hrc je celkem slušný a nabrousis to na normálním kameni aniž bys na tom nechal ruce. Některý svoje kudly kalim na 61-62 HRC (80crv2 ocel) a tam se bez diamantu celkem zapotis.
    vydrží navíc myslíš co, ostří? nebo praseni?
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    DRACONIK: co to je za ocel?
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    Pánové, co říkáte na tuhle nabídku? Jak moc vydrží ta 58-59hrc?


    Celková délka 245mm, ostří 125mm a síla čepele je 4mm. Dřevo fosilní dub,mosazné trubičky. Kaleno na 58-59hrc a lehce leptáno v chloridu. Nůž je bez pouzdra. Cena 2800kč

    STALK
    STALK --- ---
    FINSON: ok, to chápu. - bál sem se že tam je nějkej hlubokej morální šrám kvuli kterýmu bych měl nože u něj zakoupený minimálně darovat na charitu pro děti. tak dobrý :) exot to je to bezesporu - vybavilo se mi že jsem tam jednou poptával nějaký barevný srovnání - něco co vyžaduje selskej rozum a trochu komunikace něco jako jestli je takhle modrá opravdu takhle modrá. a pravda nespěl jsem :)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    YGGDRASSIL: to jde i z ostatních šopů + osobní odběr. Ale u ostatních si můžeš vybrat způsob. Noze-nuz ne.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    KURE: jj a s pratelskou cenovkou zacinajici na 8k v pripade vlastniho napisu na cepel o 2k vic.
    KURE
    KURE --- ---
    YGGDRASSIL: nerozumim,
    všechny údaje který dáš tomu eshopu, musíš v tom mailu stejně uvést. takže buď vyplníš 5 políček ve formuláři, nebo smolíš email se stejnýma údajema.
    KURE
    KURE --- ---
    KALIF_WH: úplně to vidim, 420HC :D
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    CAR2N: Charony se mi vzdycky libily, bohuzel Maderic odchazi na odpocinek a vyrobu i jeho designy atd. od nej prebira Mikov. Tak snad jen drzim palce aby se jim povedlo alespon castecne zachovat kvalitu.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEXXA: taky možnost... :-)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NEVILL: premyslel jsem nad laserem a proste to "zacernit"
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEXXA: Není tam ta vlajka nějak vygravírovaná? Nebo jak to z toho nejlíp sundat? Ten bílý nápis Kershaw na klipu je taky na můj vkus moc výrazný. Jako asi by se kdyžtak dal udělat "upgrade" černou fixou... :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    YGGDRASSIL: Chápu, všude jinde k tomu, co chce Šulc, chtějí i telefon a platit cash nejde vždycky... ono by to takhle "incognito" přes mail i šlo, kdyby ta komunikace po mailu s ním nějak vypadala. Ale já jsem rozmazlenej těma eshopama, no.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    YGGDRASSIL: No... Poté, co jsem včera vytvářel hesla typu "3PrdeleSpeciálníchZnaků!", protože při objednávce se musela automaticky udělat i registrace a u té byl hlídač bezpečnosti hesla, tak ti musím dát za pravdu. Je i opačný extrém a ten mne vlastně štve víc. ;)
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    LEON_KOWALSKI: "je rok 2020" - no tak prave proto jsem extra rad za eshop, kde si muzu objednat zbozi jednim mailem bez jakejchkoli udaju, poslat si ho na kteroukoli postu a platit ho cash
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    kupoval jsem u něj za posledních 10 let asi 6 kudel a nidky žadnej problem, ale je teda pravda že jsem vždycky kupoval nějakej majstrým, žádný speciálky :)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Jo a ještě - způsob objednávání u něj, mailem, s tím že člověk musí zkopírovat název i s kódem ze stránky, to už ani není anachronismus. To je pohled na požár Národního divadla :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    STALK: Na nostalgické brouzdání je to fajn, jinak ten chlap je prostě exot. Kupoval jsem od něj kdysi dávno třikrát, jednou OK, jednou mi poslal nůž s křivým výbrusem a po mailu vypadal dotčeně, že jsem ho reklamoval, potřetí chtěl něco známý ze zahraničí, dotaz byl na čtyři nože, podle dostupnosti si pak chtěl dva vybrat, Šulc beze slova shrábl dva z těch čtyř, co měl na poličce, a poslal je. Teprve když byly na cestě, mi napsal, které mi posílá - pořešil jsem to s tím kontaktem, on si ty dva nože vzal, a když za asi dva měsíce Šulc zase beze slova poslal ty zbývající dva, prostě jsem tu dobírku nepřevzal. Od té doby si radši připlácím u normálních eshopů a mám klid.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Dobrý je, že má u zboží hodně fotek a videí v tom vede, to ostatní nemají.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    STALK: Jike už to tady několikrát psal, třeba to zopakuje :-)

    Za mě:
    - např jeho “Komunikujeme pouze e-mailem” znamená, že si kamarád objednal kuchyňák
    a až za tři týdny dostal mail, že není skladem. (Z mujnuz ho pak měl obratem).
    - mě se stalo něco podobnýho, ale napsal mi to rychleji .... za týden :-)
    - některé firmy, které dřív měl v nabídce (a ostatní je bez problémů mají), prostě vyřadil z nabídky (někdo říkal, že kvůli tomu, že by s nimi musel mít jako prodejce smlouvu, nebo tak něco). Např SOG, Fallkniven, Benchmade, Buck, atd...
    - “Platby převodem nepřijímáme” .... tak ať si trhne :-) je rok 2020.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DILDOO007: hele je to asi 12 let co jsem od nej neco kupoval. tehdy chtel penize na ucet.
    STALK
    STALK --- ---
    DILDOO007: já sem si tam právě už koupil pár nožů - a všechno v pohodě. Mam k tomu vebu taky nějakej vztah - ty videa, ten design, celý mě to vlastně trochu pervezně baví - navíc o generaci starší příbuznej to tam miluje a brouzdá si tim jako enciklopedií (nic moc si nekupuje, je na sebe žid) a tak to máme jako takový společný téma.- no a pak si vždycky vspomenu že sem tady čítal nějaký poměrně příkrý odsudky ale už si nemůžu vspomenout o čem to bylo - tak se naprosto vážně ptám. - je ten člověk nějakej levák? dělá škodu v "komunitě"?, kecá blbosti o nožích? nezvedá prkýnko? žere děti? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam